Рішення №157 виконкому міської ради “Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруча, затверджених рішенням виконкому міської ради № 138 від 19.09.2016 року.”

2016-05-03_214511У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 11.10.2016 року                 №  157

Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану
та благоустрою міста Овруча, затверджених рішенням

виконкому міської ради № 138 від 19.09.2016 року.

Заслухавши та обговоривши інформацію міського голови Коруда І.Я. про хід виконання рішення виконавчого комітету № 138 від 19.09.2016 року «Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч», виконком міської ради відмічає, що на виконання зазначених заходів у місті проводиться відповідна робота.

Вивіз сміття з вулиць міста знаходиться на постійному контролі. Систематично ведеться робота по наведенню належного санітарного стану двірниками в парках, скверах та інших місцях загального користування по місту.

Проведено ремонт майданчиків для контейнерів по збору ТПВ по вулиці Т.Шевченка, 48; провулок Стадіонний, 2; вулиця Білоруська, 1 та 11; на черзі перехрестя вулиць Київська – Мічуріна .

Постійно ведеться обстеження міста на предмет вивезення стихійних сміттєзвалищ і при виявленні таких негайна ліквідація .

Приведено в належний стан дорожнє покриття на міське сміттєзвалище та територія сміттєзвалища.

Обсяги надання послуг по місту з вивезення побутових відходів по місту за 9 місяців становлять – 15863 мᵌ .

Рідких нечистот вивезено за 9 місяців – 1389, 3 мᵌ, утилізовано 18024 мᵌ.

По житловому фонду вивезено за 9 місяців – 6850 мᵌ побутових відходів, по приватному сектору 3400 мᵌ , від приватних підприємців – 1560 мᵌ , з благоустрою міста – 3370 мᵌ, від бюджетних організацій – 683 мᵌ.

Протягом 9 місяців 2016 року проведено видатків з благоустрою на суму 3 млн. 430 тис. грн.  З них профінансовано КП «Комунальник» на виконання робіт в сумі 1 млн. 897 тис. грн. та проведено видатки міською радою в сумі 1 млн 532 тис. грн.

Протягом вересня 2016 року проведено видатків по благоустрою в сумі 502,9 тис. грн. З  них профінансовано КП «Комунальник» на виконання робіт в сумі 303,5 тис. грн. та проведено видатки міською радою в сумі 199,4 тис. грн.

З метою подальшого підтримання в належному санітарному стані території міста, відповідно до п.2 ч.2. ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», керуючись п.п. 7 п. «а» ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Овруцької міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію міського голови Коруда І.Я. про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч, затверджених рішеннями виконкому міської ради № 138 від 19.09.2016 року взяти до відома.
  2. Керівникам підприємств, організацій, установ всіх форм власності, житлово-комунальним підприємствам, закладам культури, освіти, лікувальним установам, юридичним та фізичним особам – підприємцям і мешканцям міста забезпечити належний санітарний стан на прибудинкових та прилеглих територіях, вулицях, скверах, парках, кладовищах міста, територіях, закріплених згідно рішення виконкому міської ради від 24.03.2016 року №38.
  3. Виконкому Овруцької міської ради:

3.1. Організувати залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт з благоустрою міста.

3.2. Замовити на ПП ВК «Металіст» 20 сміттєвих урн та 20 контейнерів для збору сміття.

3.3. Звернутись до керівників підприємств, організацій і установ міста щодо проведення прибирання усіх кладовищ, місць військових поховань, пам’ятників та пам’ятних знаків до Дня визволення міста.

3.4. Розмістити оголошення на сайті «Прозоро» щодо будівництва майданчиків для паркування автотранспорту біля прибудинкових територій по вул. Київській – біля ДНЗ №5 та житлового будинку №78-а, М.Ващука та по Б. Хмельницького, 34 (колишня Заготконтора).

3.5. Організувати  проведення тендеру по придбанню багатофункціональної комунальної машини для прибирання вулиць і тротуарів міста.

3.6. Забезпечити виконання рішення виконкому міської ради щодо зняття ТОВ «Орхідея» палатки із парку Пам’яті.

3.7. Розглянути питання встановлення у  парку Пам’яті стелли Героям Небесної сотні.

3.8. Встановити дошку оголошень біля приміщення «Стоматологія Лазарєва».

3.9. Обстежити усі ігрові майданчики та при необхідності провести їх ремонт на заводі «Металіст».

3.10. Переглянути проектну документацію по ремонту тротуару і клумб на площі Свободи біля будинку культури за участю дизайнерів.

3.11. Звернутися до власників приміщення колишньої міської лазні щодо здійснення заходів з благоустрою та саночистки даної території.

  1. Начальнику юридичного відділу Муліванцеву О.В. організувати роботу інспекції по контролю за дотриманням правил благоустрою території м.Овруч спільно із дільничними інспекторами Овруцького відділення поліції і надалі продовжувати щотижня у санітарний день-четвер, здійснювати обстеження міста та вживати заходи адміністративного впливу до порушників правил благоустрою та дотримання належного санітарного стану.

4.1. Овруцькому відділенню поліції забезпечити контроль за недопущенням здійснення стихійної торгівлі на вулицях міста та вживати до порушників заходи адміністративного впливу.

  1. Комунальному підприємству «Комунальник» Овруцької міської ради:

5.1. Здійснити ремонт парапету по вул. Т. Шевченка зліва на виїзді з міста та парапету біля міської ради і встановити  флагштоки.

5.2. Забезпечити приведення в належний санітарний стан контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів, з метою вдосконалення переглянути графіки вивозу ТПВ з приватного сектору. Продовжити роботи по влаштуванню огорожі на контейнерних майданчиках для унеможливлення рознесення сміття вітром.

5.3. Встановити турнікети по вулицях Древлянській, Білоруській.

5.4. Здійснити прибирання в’їздів у місто зі сторони м. Коростень, смт.Народичі, с.Словечно та Республіки Білорусь.

5.5. КП «Комунальник» та КП «Овруч» забезпечити належну очистку доріг від сміття і листя вздовж бордюр та самих тротуарів.

5.6. Постійно приводити до належного санітарного стану вулиці міста, особливо центральні дороги  міста з твердим покриттям: вул. Т. Шевченка, Героїв Майдану, І.Богуна, Древлянську, С.Бендери, Б.Хмельницького, Гетьмана Виговського, площу Свободи, площу Соборну, парк Пам’яті, сквер Князя Олега, сквер Св. Макарія, сквер Партизанської слави, вул. Відродження.

5.7. КП «Комунальник» та КП «Овруч» організувати роботу контролерів щодо укладання договорів на вивіз сміття із жителями приватного сектору м. Овруча, про що інформувати щотижня.

5.8. З метою економії паливно-мастильних матеріалів розробити окремий графік вивозу гілок та іншого габаритного сміття.

5.9. Здійснити будівництво ливнеприйомників по вул. Древлянській, Юрія Немирича та очистку ливнеприйомників по вул. Шевченка, Героїв Майдану біля магазину «Візит» та перукарні «Симпатік», вул. Київській біля магазину «Орхідея» та по вул. Набережній. Розглянути питання встановлення ливнеприйомника біля магазину «Артеміда». Контролювати своєчасну очистку ливнеприйомників у зв’язку із активним опаданням листя.

5.10. Закрити щитами віконні та дверні пройоми на недобудові на площі Вокзальній.

5.11. Встановити знаки «Дорожній перехід» та нанести розмітку на асфальт по вулицях Героїв Майдану, Б.Хмельницького, Т.Шевченка, Князя Олега.

5.12. Спільно з КП «Овруч провести інвентаризацію дерев, висаджених весною, їх підживлення та придбати саджанці для посадки на зиму. Здійснити видалення аварійних дерев.

5.13. Забезпечити належне утримання нової клумби на площі Свободи.

5.14. Підготувати місце для встановлення новорічної ялинки, забетонувати металевий стакан для її встановлення на площі Свободи.

5.15. Обстежити три сходові марші до мікрорайону Кизили та один сходовий марш на Нагоряни та здійснити їх ремонт.

  1. Виконати заходи по благоустрою міста згідно Програми по боротьбі зі сказом:

6.1. Керівнику КП «Гарне місто» створити групу по відлову тварин та доставці їх у ветлікарню для проведення медичного обстеження  і стерилізації;

6.2. Овруцькій міській раді укласти угоду з Овруцькою лікарнею ветеринарної медицини щодо виконання та фінансування вищевказаних заходів.

  1. ФОП Кушнерчук здійснити грейдування вулиць відсипаних щебеневою сумішшю.
  2. Овруцькому професійному ліцею прибрати ліву та праву сторони вул.Т.Шевченка.
  3. ФОП Редчицю О.М. здійснити прибирання території – праву сторону вул. Героїв Майдану на в’їзді в м. Овруч зі сторони с. Словечно.
  4. ФОП Калітінському М.В. здійснити прибирання прилеглої території, побілити бетонну огорожу.
  5. Зняти з контролю рішення виконкому міської ради від 19.09.2016 року №138 «Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч»
  6. 12. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 Міський голова                                                                         І.Я. Коруд



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=