Проект додатку “Порядок надання і використання коштів з бюджету Овруцької міської ради, що спрямовуються фізичним особам на здешевлення вартості цукру для годівлі бджіл”

Додаток

до рішення Овруцької

міської ради

від                       №

ПОРЯДОК
надання і використання коштів з бюджету Овруцької міської ради,
що спрямовуються фізичним особам на здешевлення

вартості цукру для годівлі бджіл

  1. Порядок надання і використання коштів з бюджету Овруцької міської ради, що спрямовуються фізичним особам на здешевлення вартості цукру для годівлі бджіл розроблено відповідно до статей 20, 91 Бюджетного кодексу України, статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на виконання Програми розвитку агропромислового комплексу Овруцької об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням сесії Овруцької міської ради від_______ № _____.
  2. Порядок визначає механізм надання і використання коштів з бюджету Овруцької міської ради фізичним особам об’єднаної громади, які тримають 20 і більше бджолосімей з метою популяризації даної галузі серед молоді, збільшення чисельності бджолосімей, нарощування обсягів виробництва продукції бджільництва, зокрема меду.
  3. Головним розпорядником коштів є Овруцька міська рада.
  4. Кошти з бюджету Овруцької міської ради спрямовуються фізичним особам громади на здешевлення цукру в розмірі до 50 відсотків вартості його придбання для годівлі бджіл при утриманні на пасіках 20 і більше бджолосімей у розрахунку 5 кг  цукру  на  сім’ю  при  вартості  придбання до 14 грн. за 1 кг.
  1. Для організації роботи, пов’язаної з проведенням прийому документів від фізичних осіб, які утримують на пасіках 20 і більше бджолосімей, для отримання коштів з бюджету Овруцької міської ради розпорядженням голови міської ради утворюється відповідна комісія.
  2. Після набрання чинності Порядку комісія при Овруцькій міській раді розміщує оголошення у районних друкованих засобах масової інформації про початок прийому документів.
  3. Фізичні особи для отримання коштів з бюджету Овруцької міської ради, що спрямовуються фізичним особам для виплати на здешевлення цукру в розмірі 50% вартості його придбання в термін до 1 жовтня поточного року, подають такі документи:

–    заяву на відшкодування вартості придбаного цукру;

  • довідку, видану міською радою, старостинським округом про наявність бджолосімей станом на 1 січня поточного року;
  • документи, що засвідчують кількість, вартість та оплату за придбаний

цукор (фіскальний чек, квитанція про оплату, інші платіжні документи);

  • копію паспорта, ідентифікаційного коду;

–   довідку про відкритий  рахунок в банку;

–  письмове зобов’язання про повернення у місячний термін до бюджету міської ради коштів у разі  їх незаконного отримання або недотримання умов цього Порядку.

  1. Подані документи перевіряються секретарем комісії та реєструються в журналі обліку.

Комісія міської ради розглядає і перевіряє подані  фізичними особами  документи у порядку черговості їх реєстрації, проводить перевірку на відповідність їх умовам Порядку.

Розглянуті документи зберігаються протягом п’яти років.

Документи, які подані не в повному обсязі, підлягають поверненню.

  1. Рішення комісії приймається на засіданні у присутності не менше половини її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос головуючого на засіданні.

Рішення комісії оформляється протоколом, який підписують усі члени комісії. Член комісії, який не згодний з її рішенням, підписує протокол із зауваженнями, висловлює свою окрему думку  та додає її до протоколу засідання комісії, що є  його невід’ємною частиною.

  1. Комісія міської ради визначає суму коштів для кожної фізичної особи , яка подала заявку, та приймає рішення про включення до реєстру фізичних осіб, які мають право на часткове відшкодування  вартості закупленого цукру для годівлі бджіл.
  2. Реєстрація зобов’язань розпорядників бюджетних коштів проводиться згідно з вимогами Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 № 309 (зі змінами), зареєстрованого в Міністерстві  юстиції  України  20 березня  2012  року  за № 419/20732.
  1. Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації здійснює перерахування бюджетних коштів на відкриті поточні рахунки господарств населення в установах банків відповідно до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.08.2012 року № 938 (зі змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 12 вересня 2012 року за № 1569/21881.
  2. Складання та подання звітності про використання коштів бюджету міської ради здійснюється в установленому законодавством порядку.
  3. Контроль за цільовим та ефективним використанням коштів з бюджету міської ради здійснюється згідно з чинним законодавством.

Овруцький

міський голова                                                                      І.Я. Коруд



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=