Виявлення сімей які потрапили в складні життєві обставини

На виконання доручення міського голови за підсумками апаратної наради від 08.01.2019 року та у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України №800 від 3 жовтня 2018 року, якою затверджено Порядок взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, закладів та установ, під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю, працівниками відділу муніципальної інспекції Овруцької міської ради було проведено роботу з виявлення сімей, які потрапили в складні життєві обставини, що проживають на території Овруцької ОТГ.

З метою належного обстеження умов проживання вказаних сімей, оцінки ризиків рівня безпеки дітей, усунення фактів загрози їх життю і здоров’ю та соціального супроводу було створено спільну мобільну групу із працівників муніципальної інспекції, працівників відділу з гуманітарних питань Овруцької міської ради, працівників служби у справах дітей РДА, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівників національної поліції України. Вказаною мобільною групою станом на 20.02.2019 року було обстежено 85 сімей у 12-ти старостинських округах. За результатами проведення оцінки рівня безпеки для дітей складено відповідні акти, по 4 сім’ях з яких було направлено матеріали до національної поліції для притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей. Крім того, в селі Мочульня Овруцького району в одній із сімей на час обстеження було виявлено троє неповнолітніх дітей, старшому з яких 9 років, що знаходились без будь-якого нагляду в неопалювальному будинку в умовах антисанітарійного стану. Враховуючи вказані обставини, дітей було вилучено та направлено до медичного закладу Овруцької ЦРЛ.

Також 18.02.2019 р. було здійснено комісійне обстеження багатодітної сім’ї у с. Богданівка Овруцького району, яка стоїть на обліку у ССД РДА, під час якого було виявлено, що мати дітей перебувала в  стані алкогольного сп’яніння та вела себе неадекватно, погрожувала членам робочої групи та працівникам національної поліції, які прибули на виклик комісії для забезпечення охорони громадського порядку. Після вилучення дітей громадянка кинулась з ножем на працівника поліції. По указаному факту було порушено кримінальне провадження за ст.345 ч.1 ККУ (погроза або насильство, щодо працівника правоохоронного органу).

В подальшому дітей було направлено до медичного закладу Овруцької ЦРЛ, де вони перебувають на даний час.

Робота щодо обстеження сімей продовжується.

Начальник відділу

муніципальної інспекції                                                       В.І.Башинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=