14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чонобильській АЕС

Минуло 33 роки від дня однієї з найбільших катастроф України — аварії на Чорнобильській АЕС, аварії, до якої ніхто не був готовий. Ліквідатори стали першими, хто кинувся на приборкання радіаційної стихії ціною власного здоров’я та життя. Це люди, які живуть поруч з нами.

На вшанування героїчного подвигу ліквідаторів, 14 грудня у Чорнобильському парку міста відбувся мітинг «Вони врятували світ».

Міський голова Іван Коруд подякував ліквідаторам, членам їх родин і вдовам померлих ліквідаторів за неоціненний подвиг, героїзм і мужність у боротьбі з радіаційним лихом.

Заупокійну літію за померлими ліквідаторами відслужили благочинний отець Петро та настоятель Свято-Макарівського храму Олександр Дячук.

У Районному Будинку культури пройшов вечір пам’яті «Ціна життя».

Народний депутат України Володимир Арешонков висловив слова вдячності ліквідаторам та запевнив, що і надалі відстоюватиме права й інтереси чорнобильців і надаватиме всебічну підтримку.

Міський голова Іван Коруд, Голова ради ГО “Союзу ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі” Віталій Юшкевич та голова ГО “Союз Чорнобиль України” Микола Гаращук нагородили  грамотами ліквідаторів і вдів померлих ліквідаторів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=