День захисту дітей-2020 в Овруцькій ОТГ

Найкраще, що має в житті людина – це діти. Бо діти – це дар Божий, і найцінніший подарунок долі. Вони – наше продовження, наші радощі та сенс життя. Разом з тим, з появою в родині малюка, на плечі батьків лягає величезна відповідальність за подальшу долю, виховання, навчання та вибір життєвого шляху. І скільки б не було дітям років, всі полюбляють свята, вітання та подарунки. Святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей українських дітей, забезпечити належний рівень виховання і дотримання прав дитини.

Саме з такою метою, службою у справах дітей Овруцької міської ради за участю міського голови та працівників міської ради, керівника ЖОВ МБФ «Допомога дітям Чорнобиля» Калістратової Світлани Василівни, представниці Міжнародної церкви Христа (місто Ірпінь) Юлії Кончаківської та представників ТОВ «ДІОЛА ПЛЮС», 1 червня було відвідано 142 дитини в 43 сім’ях Овруцької громади.

Діти отримали масу подарунків у вигляді канцелярських наборів для навчання, солодощів, наборів дитячих засобів індивідуальної гігієни, одягу та новенького взуття. Подарунки отримали такі категорії сімей, як багатодітні, сім’ї опікунів, прийомні сім’ї та сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Щиро дякуємо гостям і благодійникам, які долучилися до допомоги діткам громади, а саме Міжнародній асоціації бізнесменів України і Туреччини, універмагу «Дитячий світ» (місто Київ), ТОВ «ДІОЛА ПЛЮС», компанії BERGHOFF, службі у справах дітей Житомирської облдержадміністрації, Міжнародній церкві Христа (місто Ірпінь), ЖОВ МБФ «Допомога дітям Чорнобиля» і особисто Калістратовій Світлані Василівні. Прийміть щиру подяку за ваше добре серце, небайдужість, вміння співпереживати ближньому та ділитися частинкою тепла власної душі. Завдяки вашій підтримці свято дітей заграло ще яскравішими барвами, було повним подарунками, сюрпризами та солодощами. Всім тим, що так люблять діти.

Щороку в нашому місті з’являється все більша кількість сучасних та якісних дитячих майданчиків, адже створити умови для того, щоб малеча мала змогу активно провести дозвілля, зайнятися спортом, поганяти м’яча в дворі та правильно сформувати світогляд є обов’язком дорослих. Ми максимально докладаємо зусиль для забезпечення якісного дозвілля наших дітей в громаді, тому на прибудинковій території міста встановлено 35 укомплектованих дитячих майданчиків та 61 одиниця ігрових майданчиків (гойдалки, гірки, шведські стінки та каруселі) на території старостинських округів. Для потреб юних спортсменів відкрито фізкультурно-оздоровчий комплекс, де наразі функціонує тренажерний зал та студія спортивного та сучасного танцю FORMA. Танцями займається 200 дітей, у тренажерному залі – 20.

Кожна дитина може інтелектуально, творчо та фізично розвиватися, корисно проводити дозвілля та розвивати свої здібності, долучившись до занять у позашкільних навчальних закладах міста, зокрема працюють спортивні секції, різноманітні гуртки творчого та художнього спрямування.

У дитячо-юнацькій спортивній школі діє 6 спортивних відділень: футбол, волейбол, важка атлетика, настільний теніс, вільна боротьба, баскетбол, в яких займаються 412 вихованців. Протягом року вже проведено більше 40 масових заходів. У Малій академії народних мистецтв та ремесл 129 дітей освоюють такі напрямами як різьблення на дереві, розпис на склі та художня обробка соломки. Більше 350 дітей на 14 гуртках розвивають свої здібності у Центрі дитячої та юнацької творчості. Долучають дітей до прекрасного на заняттях у художній, музичній школах міста та Овруцькому будинку культури.

Бюджетом міста на 2020 рік передбачено кошти на безкоштовний проїзд учнів, які мають бажання навчатися в позашкільних закладах міста, у дні занять. Загалом такою можливістю користується більше 150 дітей (на 03.06.2020р. на підвіз дітей до позашкільних закладів міста витрачено 24146,18 грн.).

З метою надання системної підтримки талановитим дітям, для створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді та надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації особистості в сучасному суспільстві, постійного духовного самовдосконалення, Овруцькою міською радою була започаткована програма «Обдарована молодь», на забезпечення реалізації якої на 2019/2020 навчальний рік з міського бюджету виділено 200 тис. грн.

Для захисту прав дітей, реалізації державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень, створено службу у справах дітей Овруцької міської ради. На даний час служба у справах дітей Овруцької міської ради надає підтримку 33-м сім’ям опікунів і 3-м прийомним сім’ям. За період роботи служби у справах дітей створено 1 прийомну та дві сім’ї опікунів (Зьолко Раїса Василівна, м. Овруч і Киреєва Олена Григорівна, с. Гошів).

Звертаючись до всіх, хто піклується про діточок, які залишилися без батьківської опіки і найбільше потребують тепла і любові, батьків-опікунів і прийомних батьків, щиро дякуємо за виховання і турботу, доброту та чуйність, людяність, здатність співпереживати, повернення дітям дитинства та їх добробут.

Враховуючи те, що цьогорічне святкування проходило в умовах карантину, беручи до уваги заборону масових заходів, для дітей громади, задля цікавого і змістовного проведення дозвілля, було створено онлайн-платформу «Квітуча країна дитинства», де діти долучалися до челенджів, акцій і інших запропонованих активностей.

Шановні батьки! Бажаємо вам міцного здоров’я, батьківської мудрості, впевненості в завтрашньому дні, наполегливої і натхненної праці на благо ваших дітей та України.

Розмір тексту-+=