Проект рішення “Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого та державного значення на території Овруцької ОТГ  на 2020-2021 роки”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Р І Ш Е Н Н Я

П`ятидесята  сесія                                                                VІІ  скликання

Від   17 вересня   2020  року    №

Про затвердження Програми розвитку
дорожньої інфраструктури і фінансування
робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією,
ремонтом та утриманням автомобільних доріг
загального користування місцевого та
державного значення на території Овруцької

ОТГ  на 2020-2021 роки

Відповідно до  статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації  постійної комісії, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням доріг загального користування місцевого та державного значення на території Овруцької ОТГ на 2020- 2021 роки (далі – Програма ) згідно з додатком.
  2. Виконавчому комітету селищної ради, іншим відповідальним виконавцям, зазначеним у Програмі, забезпечити її виконання та при формуванні відповідного бюджету передбачити кошти на реалізацію Програми

Міський голова                                                               Іван  Коруд

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення сесії

 від

ПРОГРАМА

розвитку дорожньої інфраструктури  і фінансування робіт,

пов’язаних з будівництвом, реконструкцією,  ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого та державного значення  на території Овруцької ОТГ на 2020-2021 роки

Вступ

З метою покращення стану соціально-економічного розвитку, інвестиційної привабливості та створення умов для безпечного і повноцінного життя, праці і відпочинку населення громади, існує необхідність поліпшення ситуації у сфері дорожнього господарства.

Згідно Законів України «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух», «Про транспорт», «Про автомобільний транспорт», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», «Про внесення змін до статті 91 Бюджетного кодексу України щодо співфінансування ремонту доріг державного значення» від 02.06.2015 року       №491-ІІІ, «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування ремонту доріг державного значення» від 02.06.2015 року  №490-ІІІ, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони» від 30 березня 1994 року №198,  розроблена Програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією,  ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого та державного значення  на території Овруцької ОТГ на 2020-2021 роки (далі – Програма).

Програма передбачає протягом 2020–2021 років забезпечити проведення ремонту вулиць та доріг загального користування місцевого та державного значення, які не є комунальною власністю Овруцької міської об’ єднаної територіальної громади на території Овруцької ОТГ за рахунок коштів Овруцького міського бюджету.

Визначення проблеми, на розв’язання якої  спрямована Програма

Мережа автомобільних доріг є невід’ємною частиною єдиної транспортної системи України, яка забезпечує роботу всіх галузей економіки та соціальний розвиток територій. Від стану автомобільних доріг залежать витрати на перевезення вантажів та пасажирів, дітей до закладів освіти, рівень цін, зайнятість населення, екологічний стан навколишнього середовища та темпи розвитку економіки загалом.

Створення сприятливих умов, необхідних для стабільного та ефективного розвитку дорожнього комплексу на території громади, залишається одним із пріоритетних завдань діяльності Овруцької ОТГ.

У зв’язку з транспортним навантаженням шляхова мережа на території громади втрачає свої експлуатаційні якості і потребує поточного і капітального ремонту.

З огляду на зазначене, з врахуванням необхідності здійснення реформування державного управління автомобільними дорогами у найближчому періоді, розроблена Програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією,  ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого та державного значення на території Овруцької ОТГ на 2020-2021 роки.

 Мета Програми

Метою Програми є:

  1. Створення безпечних умов дорожнього руху та розвиток дорожньої інфраструктури.
  2.   Покращення показників соціально-економічного розвитку на території громади, його інвестиційної та туристичної привабливості, піднесення виробництва за рахунок будівництва, реконструкції, ремонту та утримання основних доріг загального користування.
  3.   Забезпечення життєво важливих інтересів населення, об’єктів виробництва, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та відомчого підпорядкування шляхом поліпшення стану автотранспортного сполучення.
  4. Забезпечення безпечного підвозу дітей до закладів освіти ОТГ.

Основні завдання та напрями Програми

Основними завданнями програми є:

  1.   Збереження наявної мережі автомобільних доріг з доведенням термінів експлуатації дорожнього покриття до міжремонтних строків.
  2. Забезпечення надійного і безпечного руху автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.
  3.  Поліпшення транспортно-експлуатаційного стану доріг у сільській місцевості.
  4. Підвищення рівня інвестиційної привабливості та туристичних зв’язків.

 Обсяги та джерела фінансування програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів загального або спеціального  фондів Овруцького міського  бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Замовником робіт може бути балансоутримувач доріг або Овруцька міська рада у відповідності до рішення Овруцької міської ради або розпорядження Овруцького міського голови.

Овруцька міська  рада, як замовник робіт, приймає рішення про фінансування  ремонту доріг загального користування місцевого та державного значення  та розпорядженням Овруцького міського голови затверджує перелік доріг загального користування місцевого та державного значення, що не знаходяться у комунальній власності Овруцької міської об’єднаної територіальної громади та потребують ремонту.

Фінансування  ремонту доріг загального користування місцевого та державного значення може здійснюватися за рахунок коштів Овруцького міського бюджету без співфінансування з інших бюджетів.

Головним розпорядником коштів та замовником робіт на будівництво, реконструкцію,  ремонт та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території громади виступає відділ житлово- комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради.

Виконавцем Програми є ____, або інший виконавець,

Виконавець, щомісячно звітує перед Овруцькою міською радою про використання коштів у розрізі об’єктів.

Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми забезпечить:

  1. Збереження існуючої мережі та покращення експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення.
  2. Поліпшення умов руху автотранспорту, у тому числі маршрутів, на дорогах загального користування місцевого значення,  на аварійних ділянках шляхом проведення на них ремонтних робіт.
  3. Покращення транспортного, пішохідного зв’язку та безпеки дорожнього руху.
  4. Забезпечення безпечного підвозу учнів до закладів освіти.

Координація та контроль за ходом виконання програми

Координатором реалізації Програми є відділ житлово-комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради.

Відповідальні  виконавці  про хід виконання Програми інформують Овруцьку міську раду  щорічно  до  20 січня.



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=