Рішення №1091 виконкому міської ради “Про хід виконання заходів з благоустрою та поліпшення санітарного стану території міста та території Овруцької міської об’єднаної територіальної громади”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  10.09.2020  року        № 1091

Про хід виконання заходів з благоустрою
та поліпшення санітарного стану території
міста та території Овруцької міської

об’єднаної територіальної громади

Заслухавши та обговоривши інформацію першого заступника Овруцького міського голови Гришковця В.М. про хід виконання заходів з благоустрою та поліпшення санітарного стану території міста Овруч та старостинських округах Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, керуючись п.п. 7 п.«а» ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 2 ч.2. ст.10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію першого заступника Овруцького міського голови Гришковця В.М. про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч та старостинських округів, взяти до відома.
  2. Комунальному підприємству «Водоканал» Овруцької міської ради:

2.1.     Завершити благоустрій місця розташування «Рубежу мужності» з використанням матеріалу – брякші.

2.2.     Здійснити заходи з обкошування водовідвідних каналів по вул. Танкістів, вул. Енергетиків, вул. Братська.

2.3. Провести поточний ремонт парапету біля буд. 26 по вул. Б. Хмельницького.

2.4. Закінчити роботи по благоустрою біля Монастиря.

2.5. Вивчити питання щодо облаштування сходинок по вул. Василівська.

  1. Комунальному підприємству «Гарне місто» Овруцької міської ради:

3.1.     Забезпечити виконання Програми щодо здійснення заходів, спрямованих на зменшення захворювання домашніх тварин на сказ у місті Овручі на 2016 – 2018 роки, затвердженої рішенням сьомої сесії міської ради VII скликання № 150.

3.2.     Опрацьовувати з населенням питання заміни дверей та вікон за дольовою участю населення у розмірі 50% від вартості матеріалів та проведених робіт.

3.3.     Завершити облаштування відмосток по вул. Б. Хмельницького буд. 41 та вул. Г. Виговського, буд. 44.

3.4. Провести роботи по влаштуванню паркану біля буд.1 по вул. Древлянська.

3.5. На постійній основі проводити часткову заміну каналізаційної мережі по багатоквартирних будинках.

3.6. Проводити дезінфекцію під’їздів багатоквартирних будинків шляхом протирання перил, вхідних дверей та обприскування біля під’їздів.

3.7. Провести роботи по облаштуванню спортивного майданчика по вул. Металістів.

3.8. На постійній основі здійснювати утримання прибудинкової території.

  1. Комунальному підприємству «Овруч» Овруцької міської ради:

4.1. Продовжити роботу по заключенню договорів з вивозу ТПВ як по місту Овруч, так і по населеним пунктам Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, з яких вивозиться сміття. Щотижнево надавати інформацію про стан заключення у порівнянні з договорами на водопостачання.

4.2. Забезпечити вчасне виявлення та усунення несправностей у системі вуличного освітлення міста Овруч та населених пунктів Овруцької міської об’єднаної територіальної громади.

4.3. Здійснити розміщення євроконтейнерів на сміттєвих майданчиках по місту та в сільських населених пунктах Зарічанського та Підрудянського, Кирданівського старостинських округів.

4.4. Вчасно проводити обкошування місць загального користування, парків, скверів, узбіч доріг та на в’їздах до міста.

4.5. Завершити роботи по ремонту та фарбуванню встановлених сміттєвих контейнерів, урн, лавок, дитячих майданчиків.

4.6. Продовжити роботи з видалення  аварійних дерев, згідно затверджених Актів обстеження та виданих ордерів.

4.7. Проводити роботи з видалення пнів на території міста.

4.8. Завершити роботи по тротуарах і вулицях міста.

4.9. Продовжити роботи по усуненню ямковості по вулицях міста з щебеневим покриттям.

4.10. Забезпечити догляд за зеленими насадженнями на клумбах та газонами в м. Овруч.

4.11. Опрацювати питання  відновлення скульптури в с. Поліське.

4.12. Замовити  дорожні знаки «Стоянка заборонена»  по обидві сторони вул.І.Франка,33 навпроти ОЗО «Овруцький ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1».

    5.Т.в.о. старост старостинських округів Овруцької ОТГ:

5.1.     На постійній основі проводити прибирання територій населених пунктів Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, а саме: прибирання сміття, вирізання та подальша ліквідація чагарників.

5.2.     В разі надзвичайних подій (стихійних лих: буревій, паводок, пожежа, тощо), які трапляються на території Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, здійснювати обстеження населених пунктів, вулиць, домоволодінь та доповідати у відділ муніципальної інспекції та відділ житлово-комунального господарства і благоустрою для узагальнення та прийняття мір реагування.

5.3.     Провести роботу по упередженню виникнення стихійних сміттєзвалищ та в разі їх виникнення здійснити ліквідацію та інформувати відділ муніципальної інспекції Овруцької міської ради.

5.4.     Спільно з відділом ЖКГБ і КП «Овруч» провести відповідні заходи щодо впорядкування та прибирання територій на кладовищах Овруцької міської об’єднаної територіальної громади.

5.5.     Провести заходи по прибиранню узбіч доріг усіх видів та в населених пунктах в межах відповідних старостинських округів.

5.6.     Погоджувати з керівництвом КП «Овруч» режим роботи вуличного освітлення.

5.7. Здійснити обкошування місць загального користування, парків, узбіч доріг усіх видів та в населених пунктах в межах відповідних старостинських округів.

  1. Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради:

6.1.     При необхідності залучати відповідні підрядні організації для проведення заходів з благоустрою у старостинських округах Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, зазначених у розділі 5 даного Рішення спільно із старостами та т.в.о. старостинських округів.

6.3.     Провести поточний ремонт дороги в с. Коптівщина та в с. Левковицький Млинок.

6.4. Постійно проводити ремонт та чистку колодязів відповідно до звернень громадян.

6.5. Спільно з КП «Овруч» та із залученням автовишки ТОВ «ОвручГазАвто» проводити зрізання аварійних дерев у сільських населених пунктах Овруцької міської об’єднаної територіальної громади на звернення громадян.

6.6. Провести поточний ремонт асфальтобетонного покриття по вул. Пушкіна, І. Богуна, 65,67,69,71, Б. Хмельницького,28 (пішохідна доріжка), Героїв Майдану,21,23,27, Героїв Майдану, 25 (пішохідна доріжка), М. Ващука, 3,5, Олексія Береста, 26, Грушевського, Лесі Українки та в с. Камінь, В. Чернігівка (перехрестя вул. Центральної – Житомирської).

  1. Відділу муніципальної інспекції Овруцької міської ради:

7.1.   Розглянути питання  будівель, які знаходяться в аварійному стані щодо їх списання.

7.2.   Забезпечити контроль за дотриманням правил благоустрою керівниками підприємств, установ, організацій (особливо щодо розміщення сміттєвих пакетів на дорогах відповідно до графіку вивозу). Організувати роботу з прибирання закріплених територій.

7.3.   У разі погіршення погодніх умов (стихійних лих: буревій, паводок, пожежа, тощо), що трапляються на території Овруцької міської об’єднаної територіальної громади, здійснювати моніторинг на предмет: розмиття доріг, знеструмлення населених пунктів, пошкодження дерев, завданої шкоди господарствам та інших наслідків негоди, узагальнювати інформацію та подавати Овруцькому міському голові до 7:30 за попередню добу та негайно у разі екстренних аварійних ситуацій, спільно з відділом ЖКГ і благоустрою та розробляти заходи з ліквідації наслідків несприятливих кліматичних умов.

7.4. Забезпечити контроль за дотриманням правил благоустрою на території міста та населених пунктів Овруцької міської об’єднаної територіальної громади спільно зі старостами / в.о. старост старостинських округів; при виявленні порушень вживати відповідні міри реагування – складати протоколи, виносити приписи з подальшим винесенням на розгляд адміністративної комісії Овруцької міської ради.

7.5. Провести спільні заходи з КП «Овруч» по стягненню заборгованості із суб’єктів господарювання, яка утворилася перед КП та заключенню нових договорів.

7.6. Опрацювати питання тарифів щодо вивезення сміття у Норинському, ВеликоХайчанському, Шоломківському, Бондарівському старостинських округів.

  1. Відділу з гуманітарних питань:

8.1.        Здійснити заходи з облаштування парканів та прибирання прилеглих територій навколо клубів у населених пунктах Овруцької міської об’єднаної територіальної громади.

8.2.        Опрацювати питання роздільного збору сміття в навчальних закладах та логістику вивозу його КП «Овруч».

  1. Овруцькій ДЮСШ (Воробей Р.В.) щонеділі здійснювати прибирання стадіонів та спортивних майданчиків по м. Овруч.
  2. Виконавцям заходів, зазначених у пунктах 2-9 даного рішення, забезпечити їх виконання та подати звітну інформацію до відділу ЖКГБ Овруцької міської ради до 15.10. 2020 року.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Гришковця В. М. та начальника відділу житлово-комунального господарства, благоустрою Редчиця О. П.

Овруцький міський голова                                                     Іван КОРУД



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=