Віртуальна екскурсія музейною кімнатою ОЗО “Овруцький ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1”, експонати якої присвячені пам’яті словака Яна Налєпки

Пізньої осінньої пори, коли міський парк вкривається золотавим листям, ми відзначаємо чергову 77-му річницю визволення Овруча від нацистських загарбників.
Війна – це жахлива сторінка нашої історії, переповнена втратами тисяч життів земляків, сльозами дітей і матерів, кров’ю полеглих.
Люди різних національностей об’єднали свої сили над ворогом, мужньо захищали багатостраждальну українську землю, разом дивилися смерті в очі.
На Овруччині народна пам’ять і донині зберігає вдячність до воїнів-словаків, які хоч і були номінальними союзниками нацистської Німеччини, але цілком лояльно ставились до місцевого населення, за найменшої нагоди ставали на його захист.
Спільна боротьба за звільнення України та нашого краю, єднає історію двох братніх народів.
Пропонуємо вашій увазі віртуальну екскурсію музейною кімнатою ОЗО “Овруцький ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1”, експонати якої присвячені пам’яті словака Яна Налєпки та до Словечанського музею партизанської слави Полісся.

 

Розмір тексту-+=