Проект рішення “Про внесення змін до Положення про Фонд охорони навколишнього природного середовища Овруцької міської ради”

Проект

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Р І Ш Е Н Н Я

П’ятдесят  третя      сесія                                                  VІІ скликання

від     4 грудня   2020 року       №

Про внесення змін до Положення
про Фонд охорони навколишнього

природного середовища Овруцької міської ради

Відповідно до  статті 47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»,  постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (із змінами),  враховуючи необхідність визначення порядку використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища у складі міського бюджету, пріоритетів та критеріїв відбору природоохоронних заходів для включення до бюджетних програм, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  міська рада вирішила:

  1. Внести зміни до Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища Овруцької міської ради, затвердженого рішенням сесії Овруцької міської ради від 24.07.2019р. №1468 (далі –Положення):
  • Пункт 3.2 Положення після слова «ради» доповнити знаком та словами «,Овруцька міська рада (виконавчий орган)
  • В пункті 4.1. Положення слова та знаки «- відділ житлово- комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради» виключити.
  1. Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища Овруцької міської ради викласти в новій редакції (додаток №1)
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, житлово-комунального господарства, благоустрою, землекористування, екології, розвитку аграрно-промислового комплексу та сільських територій, першого заступника міського голови Гришковця В.М.

Міський голова                                                                          І.Я.Коруд

Додаток  № 1 до рішення

Овруцької міської ради

від  04.12.2020р.

 № _____

ПОЛОЖЕННЯ

про  фонд охорони навколишнього

природного середовища Овруцької міської ради

  1. Загальні положення.

1.1. Фонд охорони навколишнього природного середовища Овруцької міської ради (далі – Фонд) утворюється відповідно до вимог Бюджетного та Податкового кодексів України, законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про місцеве самоврядування в Україні», .постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» (із змінами), з метою концентрації коштів для фінансування природоохоронних заходів і є складовою частиною міського бюджету Овруцької ОТГ.

1.2.      Фонд створено з метою цільового та раціонального  використання коштів на фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень із цих питань, а також заходів, спрямованих на зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища та його впливу на здоров’я населення.

1.3.      Порядок формування та використання Фонду визначається цим Положенням.

1.4.      Положення про Фонд затверджується рішенням міської ради.

  1. Формування Фонду.

2.1. Фонд формується у складі спеціального фонду міського бюджету Овруцької ОТГ  за рахунок надходжень до міського бюджету (частини екологічного податку та інших надходжень, не заборонених законодавством).

  1. Використання коштів Фонду.

3.1. Кошти Фонду спрямовуються на фінансування природоохоронних заходів, що відповідають основним пріоритетним напрямам державної політики в галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів і гарантування екологічної безпеки, зменшення та усунення забруднення навколишнього природного середовища, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року № 1147 «Про затвердження переліків видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» та Програмою охорони навколишнього природнього середовища Овруцької ОТГ (далі- Програма), затвердженою рішенням сесії Овруцької міської ради.

3.2. Головним розпорядником коштів Фонду є відділ  житлово – комунального господарства, благоустрою Овруцької  міської ради, Овруцька міська рада (виконавчий орган).         3.3. Відділ житлово – комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради відповідно до Програми формує Перелік  природоохоронних заходів (далі – Перелік), розробляє на кожний наступний бюджетний рік кошторис витрат Фонду, погоджує його на постійній комісії міської ради з  питань містобудування, житлово-комунального господарства, благоустрою, землекористування, екології, розвитку аграрно-промислового комплексу та сільських територій та затверджується міською радою.          3.4.  Протягом року до Переліку можуть вноситись зміни та доповнення.

3.5. Кошти Фонду використовуються виключно за цільовим призначенням.

3.6. Залишок коштів Фонду станом на 1 січня поточного року, а також понадпланові надходження до Фонду використовуються після внесення відповідних змін до рішень Овруцької міської ради.

  1. Контроль за цільовим використанням коштів Фонду і звітність про виконання природоохоронних заходів

4.1. Контроль  за цільовим використанням коштів Фонду здійснюють в межах своєї компетенції головний  розпорядник коштів, постійна комісія міської ради з питань містобудування, житлово-комунального господарства, благоустрою, землекористування, екології, розвитку аграрно-промислового комплексу та сільських територій.

4.2. Відповідальність за нецільове використання коштів Фонду несуть головний  розпорядник  та підприємства, організації, установи – одержувачі цих коштів в особі керівників юридичних осіб.

4.3. Виконавці природоохоронних заходів, які діють відповідно до укладених договорів,  зобов’язані надавати головному розпоряднику коштів всю необхідну фінансову та іншу документацію для здійснення контролю за цільовим використання коштів Фонду та надавати звіти про їх використання .

4.4. Головний  розпорядник коштів, одержавши звіти від виконавців природоохоронних заходів –  одержувачів бюджетних коштів,  проводить аналіз ефективності витрачання коштів Фонду.

4.5.  Головний  розпорядник коштів зобов’язаний надавати  відділу фінансів  Овруцької міської ради  звітну інформацію про фактичне надходження та використання коштів, включаючи детальний перелік профінансованих заходів, щоквартально, до 20 числа наступного за звітним місяця.

4.6. Річний звіт про надходження та використання коштів Фонду наростаючим підсумком з початку року складається головним розпорядником  коштів та надається для розгляду міської ради.

Міський голова                                                                  І.Я.Коруд



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=