На Овруччині відкрито перший дитячий будинок сімейного типу

Під час візиту голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка відбулося урочисте відкриття першого на теренах Овруччини дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ).

Було проведено реконструкцію приміщення дитячого садочка №2 міста Овруч під соціальний житловий будинок. У будинку шість кімнат, два санвузли, кухня та їдальня. Встановлено енергоефективне автономне опалення – твердопаливний та електро-котли. Просторий, світлий і затишний будинок подарує щасливе дитинство дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.

Розроблений проєкт по створенню ДБСТ було відібрано комісією Житомирської ОДА та надано субвенцію для реалізації проєкту (1млн.480 тис. грн.), за що ми щиро дякуємо.

Роботи з реконструкції приміщення виконані комунальним підприємством «Гарне місто» Овруцької міської ради.

На новосілля до нового дому гостей запросила  прекрасна молода родина, батьки-вихователі Олег та Олена Демидчуки. Наразі в дитячому будинку сімейного типу вже проживають дівчинка та хлопчик, які зустрінуть Новий Рік вже у новому домі поруч із батьками. В подальшому планується влаштування ще трьох діток, відносно яких в Овруцькому районному суді перебувають позовні заяви про позбавлення батьківських прав.

Віримо, що цьогорічні передноворічні свята будуть найкращими для великої новоствореної родини, а мамина турбота та татова підтримка – найкращі новорічні подарунки для дітей, адже тепло родинних обіймів нічим не замінити.

 

Розмір тексту-+=