Рішення №45 виконкому міської ради “Про підготовку та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  25.02.2021 року              № 45

Про підготовку та проведення у 2021 році заходів,
пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської

катастрофи

На виконання Указу Президента України № 556/2020 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення екологічної безпеки та підготовку заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи», з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, керуючись ст. 38 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Провести у 2021 році на території Овруцької ОТГ заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.
  2. Затвердити план з підготовки та проведення у Овруцькій ОТГ заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи (додаток № 1).
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на Овруцького міського голову.

Міський голова                                                                        І.Я. Коруд

Д О Д А Т О К № 1

до рішення виконавчого комітету

 скликання

від 25.02.2021 року № 45

ПЛАН

3 підготовки та проведення заходів, пов’язаних  

з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи

Заходи Термін виконання Виконавці
1. Здійснити обстеження умов проживання учасників ліквідації аварії на ЧАЕС І-ІІ групи для виявлення та усунення проблемних питань До 9 квітня 2021 року Центр надання соціальних послуг (Давидюк К.М.),Овруцька міська організація ветеранів України (Лукиша О.В.),Гаращук М.В. (за згодою)
2. Направляти на санаторно-курортне лікування та оздоровлення  ліквідаторів аварії на ЧАЕС у ДП «Лікувально-реабілітаційний центр для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ім. В.Т. Гуца» Протягом 2021 року Центр надання соціальних послуг (Давидюк К.М.)
3. Забезпечити впорядкування та благоустрій територіїпам’ятних знаків присвячених Чорнобильській трагедії у с. Невгоди, с.В.Хайча та «Меморіалу в пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи та відселеним селам району» у м. Овруч До 23 квітня 2021 року КП «Овруч» (Дуб А.І.),

Старости Демидчук А.В.,

Божок С.М.

4. Звернутися до релігійних організацій ОТГ з проханням провести молебні за жертвами Чорнобильської катастрофи До 23 квітня 2021 року Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю (Дубок М.М.)
5. Підготувати сценарії та організувати проведення мітингів приурочених 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи (м. Овруч, с. Невгоди, с. Велика Хайча) 26 квітня 2021 року Відділ з гуманітарних питань (Яковець А.С., Рафальська Н.І.)
6. Провести мітинг скорботи в Овруцькому відділенні ДСНС 26 квітня 2021 року Відділ з гуманітарних питань (Яковець А.С., Рафальська Н.І.), Овруцький відділ ДСНС – Кушнерчук Ю.М. (за згодою)

 

7. Провести в бібліотеках громади тематичні години, приурочені до 35-х роковини Чорнобильської катастрофи, організувати тематичні книжкові виставки, виставки матеріалів, творів мистецтва та літератури, бібліографічні огляди Квітень 2021 року Відділ з гуманітарних питань

(Якимчук М.Ф., Невмержицька М.В., сільські бібліотекарі)

8. Провести в усіх навчальних закладах громади урокипам’яті і виховні години щодо наслідків  Чорнобильської катастрофи, мужності і героїзму учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Організувати зустрічі школярів з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС Квітень 2021 року Відділ з гуманітарних питань (Стельмах Н.П., директори закладів освіти ОТГ)
9. Організувати експозицію приурочену 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи у Музеї історії Овруччини. Підготувати та оприлюднити на Інтернет-ресурсах історичну довідку про відселені, внаслідок катастрофи, села Овруцького району. До 23 квітня 2021 року Музей історії Овруччини (Чіпак Я.М.)
10. Забезпечити придбання квітів та корзин для покладання до пам’ятних знаків До 26 квітня 2021 року  КП «Овруч» (Дуб А.І.)
11. Забезпечити матеріальне відзначення ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, вдів, родини, що виховують дітей, інвалідність яких пов’язана з аварією на ЧАЕС  на мітингах у м.Овруч, с. В.Хайча та с. Невгоди, В.Чернігівка 26 квітня 2021 року Заступники міського голови (Рибинська Н.М., Дєдух І.М.)

 

 

12. Підготувати та провести заходи із урочистого відкриття:

– новозбудованих приміщень АЗПСМ у с.Покалів та смт. Першотравневе

– відремонтованого приміщення приймального відділення КНП «Овруцька міська лікарня»

26 квітня 2021 року Овруцький ЦПМСД (Левківський С.О.), КНП «Овруцька міська лікарня» (Шубан В.Г.), Відділ з гуманітарних питань (Яковець А.С., Рафальська Н.І.)
13. Забезпечити висвітлення у ЗМІ та Інтернет-ресурсах  заходів до 35-х роковин Чорнобильської трагедії 19-27 квітня 2021  року Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю (Дубок М.М.)
14. Організувати та провести спортивні заходи на честь героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС До 27 квітня 2021 року Відділ з гуманітарних питань, ДЮСШ(Воробей Р.В.),
15. Організувати поїздку ліквідаторів до Чорнобиля з забезпеченням деззасобами, засобами захисту,  харчуванням та перевезенням До 25 квітня 2021 року

(при відсутності обмежень)

Заступник міського голови Дєдух І.М., начальник відділу з гуманітарних питань Ткачук В.Г.

Заступник міського голови                                       Ірина ДЄДУХ

Додаток
 до Плану заходів з підготовки та
 проведення проведення заходів, пов’язаних
  з 35-ми роковинами Чорнобильської

катастрофи

Кошторис до заходів

3 підготовки та проведення заходів,пов’язаних

з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи

Заходи Джерела фінансування Орієнтовний обсяг фінансування, тис. грн. Виконавці
1 Перевезення на санаторно-курортне лікування та оздоровлення  ліквідаторів аварії на ЧАЕС у ДП «Лікувально-реабілітаційний центр для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ім. В.Т. Гуца» Бюджет Овруцької міської територіальної громади  В залежності від кількості перевезень протягом року Овруцька міська організація ветеранів України (Лукіша О.В.)

Давидюк К.М.

 

2. Забезпечити придбання квітів та корзин для покладання до пам’ятних знаків, ліквідаторам Бюджет Овруцької міської територіальної громади 7 тис. грн. КП «Овруч» (Дуб А.І.)

Відділ житлово-комунального господарства, благоустрою

3. Ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, вдів,родини,що виховують дітей, інвалідність яких пов’язана з аварією на ЧАЕС на мітингах у м.Овруч, с. В.Хайча та с. Невгоди, В.Чернігівканагородити грамотами, виплатити грошові винагороди відповідно до розпоряджень міського голови або рішень Овруцької міської ради Бюджет Овруцької міської територіальної громади Згідно розпоряжень міського голови або рішень Овруцької міської ради Овруцька міська рада

Дєдух І.М.

Рибинська Н.М.

Давидюк К.М.

4. Надання послуг з харчування на період проведення заходів та перевезення до м. Чорнобиль та в зворотньому напрямку. Бюджет Овруцької міської територіальної громади  

15,2 тис. грн.-послуги з перевезення

5,0 тис. грн. – послуги з харчування

Відділ з гуманітарних питань Овруцької міської ради

 

Заступник  міського голови                                                      Ірина ДЄДУХ

 



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=