Протокол № 7-21 засідання комісії Овруцької міської ради з питань запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного природного характеру та їх наслідків у Овруцькій ОТГ

УКРАЇНА

Овруцька міська рада

ПРОТОКОЛ № 7-21

засідання комісії Овруцької міської ради з питань запобігання, ліквідації

надзвичайних ситуацій техногенного природного характеру

та їх наслідків у Овруцькій ОТГ

 

м. Овруч                                                                    12 березня 2021 року

 

Присутні:

Гришковець В. М. – заступник голови комісії, перший заступник міського голови;

Дєдух І. М. – секретар комісії, заступник міського голови.

Члени комісії:

Рибинська Н. М. – заступник міського голови;

Князєва В. В. – спеціаліст  відділу міської ради;

Огородов Д. В. – спеціаліст відділу ЖКГБ Овруцької міської ради;

Редчиць О.П. – начальник відділу ЖКГБ Овруцької міської ради;

Кисіль В. Л. – секретар ради;

Левківський С. О. – директор КНП ЦПМСД;

Кушнерчук Ю. М. – начальник Овруцького районного відділу  управління ДСНС України в Житомирській області;

Шубан В. Г. – директор КНП «Овруцька міська лікарня»;

Першко О. М. – начальник юридичного відділу виконавчого комітету Овруцької міської ради.

Сташкевич М. В. – завідуюча Овруцьким міжрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»,

Пестич Н. М. – начальник відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Овруцького РУГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

Запрошені:

Бородій В. П. – начальник відділу відділення Національної поліції в Овруцькому районі;

Мошківський В. О. – директор ВАТ АТП 11847.

Дубок М. М. – спеціаліст інформаційно-аналітичного відділу виконавчого комітету Овруцької міської ради.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про організацію надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену   коронавірусом SARS-CoV-2, запровадження протиепідемічних заходів, пов»язаних із поширення гострої респіраторної інфекції.
Інформують:    Левківський С. О. – головний лікар КНП ЦПМСД

Шубан В. Г. – директор КНП Овруцька міська лікарня

Сташкевич М. В. – завідуюча Овруцьким міжрайонним відділом ДУ «Житомирський  обласний лабораторний центр МОЗ України», «Лабораторний центр»

Пестич Н. М. – начальник відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Овруцького РУГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

 

  1. Про Постанову КМУ № 154 від 02.2021 року  щодо заборони  руху транспорту.

Інформує: Першко О.М.- начальник юридичного 

відділу міської ради.

 

  1. Про затвердження заходів щодо забезпечення протидії пожежам у природних екосистемах під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2021 року

Інформує: Кушнерчук Ю.М. – начальник  Овруцького районного відділу  управління ДСНС України в Житомирській області

  1. Про стан підготовки лісогосподарських підприємств до роботи в пожежо небезпечний період 2021 року.
  2. Про лист Держпродслужби № 875 щодо створення мобільної групи для проведення контролю за дотриманням карантинних вимог.
  3. Про листи №904,905,906 від 09.03.2021 року,  № 870 від 04.03.2021року, №942 від 10.03.2021 року, №849 від 03.03.2021 року, №963 від 11.03.2021року, №961 від11.03.2021р.

Інформує: Дєдух І.М.- секретар комісії.

  1. Про аварійну ситуацію щодо ремонту колектора по вулиці Б.Хмельницького в місті Овруч.

Інформує: Гришковець В. М. – заступник  голови комісії.

 

ПО ПЕРШОМУ ПИТАННЮ СЛУХАЛИ:

Левківського С. О., який проінформував про ситуацію в первинній медицині щодо захворюваності на ковід-19 та довів до відома, що кількість хворих почала стрімкозростати.

Шубан В. Г., яка проінформувала щодо ситуації  в лікарні на сьогоднішній день та щодо забезпечення лікарні киснем, для хворих, які лікуються на ковід -19 в лікарні.

Сташкевич М. В., яка надала інформацію про збільшення кількості захворювань на ковід.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Сімейним лікарям діяти відповідно до протоколів МОЗ та направляти в ковідних хворих на лікування до лікарні.
  2. Директору КНП «Міська лікарня» Шубан В.Г. надати розширену інформацію щодо хворих на ковід для висвітлення в засобах масової інформації.
  3. Рекомендувати населенню дотримуватись протиепідемічних   заходів з метою недопущення  стрімкого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, та зменшення навантаження на систему охорони здоров’я.
  4. Відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Овруцького РУГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області посилити контроль за дотриманням карантинних вимог.

 

ПО ДРУГОМУ ПИТАННЮ СЛУХАЛИ:

Першко О. М., яка довела до відома присутніх прийняту Постанову КМУ №154 від  24.02.2021 р., якою встановлені певні заборони щодо руху пасажирського транспорту та здійснення пасажирських перевезень .

 

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій заключити відповідні договори із перевізниками з метою надання можливості працівникам доїхати до місця роботи.

 

ПО ТРЕТЬОМУ ПИТАННЮ СЛУХАЛИ:

Кушнерчука Ю. М., який проінформував присутніх про необхідність затвердження заходів щодо забезпечення протидії пожежам у природних екосистемах під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2021 року

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Розробити комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на зміцнення протипожежного стану підвідомчих об’єктів. На підприємствах, в установах та організаціях встановити відповідний протипожежний режим.
  2. Старостам, керівникам підприємств, установ та організацій вживати необхідні заходи щодо недопущення спалювання сухої трави, сміття тощо на земельних ділянках.
  3. Овруцькій міській раді, Овруцькому РВ УДСНС України організувати в усіх наявних засобах масової інформації висвітлення соціальної реклами, матеріалів упереджувального характеру щодо профілактики пожеж в екосистемах, забороняти спалювання сміття та залишків сухої рослинності.
  4. Відділу з гуманітарних питань Овруцької міської ради провести виховну роботу серед учнів закладів освіти, спрямовану на запобігання пожеж від дитячих пустощів з вогнем.
  5. Старостам та Комунальним підприємствам провести аналіз наповнення та стану під’їздів до природних та штучних водойм, за необхідності провести розчищення, привести у працездатний стан пожежні гідранти.
  6. Овруцький РВ УДСНС України спільно із Службою у справах дітей Овруцької міської ради продовжити проведення навчання населення правилам пожежної безпеки та правилам безпечної поведінки в побуті.
  7. Овруцькій міській раді забезпечити цілодобове чергування членів місцевої, відомчої та добровільної пожежної охорони, створення запасів пально-мастильних матеріалів, справність пожежної та іншої пристосованої для пожежогасіння техніки, що знаходиться на озброєнні. З членами пожежних формувань провести заняття з організації гасіння пожеж.
  8. Старостам, сільськогосподарським та лісогосподарським підприємствам, привести у відповідність до правил благоустрою територію навколо населених пунктів, дачних кооперативів, об’єктів, розміщених поблизу лісових масивах, з метою унеможливлення перекидання лісових, торф’яних пожеж на будинки і споруди та навпаки, очистити від горючого сміття, сухої трави, влаштувати захисні протипожежні смуги (оборювання) тощо.
  9. Лісогосподарським підприємствам забезпечити моніторинг пожежонебезпечних зон за допомогою системи відео спостереження для своєчасного виявлення загорянь (пожеж) та торфах, які знаходяться на території земель, торфополів.

 

Про проведену роботу поінформувати Овруцький РВ УДСНС  України до 31.03.2021 року.

 

ПО ЧЕТВЕРТОМУ, ПЯТОМУ, ШОСТОМУ ПИТАННЮ СЛУХАЛИ:

Дєдух І. М., яка довела до відома членів комісії інформацію:

  • про стан підготовки лісогосподарських підприємств до роботи в пожежо небезпечний період 2021 року.
  • про лист Держпродслужби №875 щодо створення мобільної групи для проведення контролю за дотриманням карантинних вимог.
  • Про листи №904,905,906 від 09.03.2021 року,  № 870 від 04.03.2021року, №942 від 10.03.2021 року, №849 від 03.03.2021 року, №963 від 11.03.2021року, №961 від11.03.2021р.

ВИРІШИЛИ:

  1. Затвердити склад оперативного штабу для координації дій з організації виконання заходів протидії пожежам у природних екосистемах громади протягом пожежонебезпечного періоду 2021 року у складі:

Коруд І. Я. – керівник штабу,

Гришковець В. М.

Башинський В. І.

Кушнерчук  Ю. М.

Представник Нацполіції (Бородій В.П.)

Директори лісгоспів.

 

  1. Оперативному штабу:

1) забезпечити належну міжвідомчу координацію і взаємодію підприємств, установ і організацій з питань пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та мінімізації їх наслідків;

Термін – постійно

2) вживати заходи щодо залучення до гасіння складних пожеж, ліквідації їх наслідків, наявних сил та засобів Овруцького РВ управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (Кушнерчук Ю.М.), ДП «Овруцьке лісове господарство», ДП «Словечанський лісгосп АПК», ДП «Словечанське лісове господарство», ДП «Овруцький спецдержлісгосп»,  Овруцькому відділенню поліції, відділу прикордонної служби «Овруч», сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств.

Термін – постійно

3) забезпечити оперативне та своєчасне інформування керівництва ОТГ та області про стан з пожежами в природних екосистемах ОТГ, їх наслідки, вжиті заходи щодо їх ліквідації.

Термін – постійно

 

  1. ДП “Овруцьке лісове господарство” , ДП “Овруцький спецлісгосп”, ДП “Словечанське лісове господарство” ДП “Словечанський лісгосп АПК Поліській природний заповідник , Овруцькому відділенню поліції у період високої пожежної небезпеки:

1) встановити додаткові шлагбауми для обмеження  доступу населення в ліс, встановити інформаційні знаки вздовж доріг, автошляхів поруч із лісовим масивом;

2) забезпечити залучення та взаємодію сил і засобів при гасінні лісових пожеж відповідно до затверджених мобілізаційних планів, зокрема спільно з підрозділами РВ УДСНС, відділів прикордонної служби, поліції та інших установ і організацій;

3) працівникам державної лісової охорони спільно з дорожніми службами, екологічною інспекцією здійснювати патрулювання поблизу лісових масивів та населених пунктів, місць відпочинку населення, уздовж автомобільних шляхів.

 

  1. Старостам:

          1)забезпечити проведення активної роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки та дій на випадок виникнення пожеж в природних екосистемах;

Термін – постійно

2) вжити невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у зв’язку із сухою погодою, недопущення проведення масових заходів із застосуванням відкритого вогню у місцях із підвищеною пожежною небезпекою;

Термін – протягом пожежонебезпечного періоду

3) перевірити стан готовності пунктів евакуації населення на випадок можливого його відселення з постраждалих територій та забезпечення їх питною водою, медикаментами тощо;

Термін – до 01 травня 2021 року

4) обмежити відвідування лісів населенням, заборонити розведення багать у лісових масивах у період підвищеної пожежної небезпеки;

5) заборонити заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів протягом пожежонебезпечного періоду (Пункт 3.1.2 Правил пожежної безпеки в лісах Україні);

6) вжити заходів щодо недопущення випалювання стерні, бур’янів, смітників тощо;

Термін – постійно

 

  1. Овруцькому РВ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області (Кушнерчук Ю.М.):

1) здійснювати постійний моніторинг пожежонебезпечної ситуації, пов’язаної з установленням сухої погоди, та вживати своєчасних заходів для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій;

2)  забезпечити  готовність особового  складу та  техніки  до ліквідації можливих пожеж та їх наслідків, своєчасне залучення підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів до гасіння великих лісових та торф’яних пожеж, належну взаємодію з підрозділами лісової та місцевої пожежної охорони;

Термін – постійно

3)  висвітлювати  в друкованих та  електронних засобах масової інформації питання дотримання вимог пожежної безпеки у лісах, на торфовищах, сільгоспугіддях.

Термін – протягом пожежонебезпечного період

 

  1. Рекомендувати відділу прикордонної служби «Овруч» та «Лучанки»:

1) обмежити у пожежонебезпечний період проведення  навчальних стрільб, використання в охороні державного кордону сигнальних мін;

Термін – протягом пожежонебезпечного періоду

2) уточнити порядок взаємодії Житомирського прикордонного загону  з Гомельською прикордонною групою Республіки Білорусь з питань термінового інформування про випадки виникнення пожеж на території  Республіки Білорусь та України, які можуть перекинутися на територію іншої держави.

Термін  – до 01 червня 2021 року

 

  1. Створити мобільну групу для проведення контролю за дотриманням карантинних вимог, у складі:

Башинський В.І.

Зразюк О.І.

Пестич Н.М.

Шваб С.М.

Представник Нацполіції (Бородій В.П.)

  1. Інформацію, викладену в зачитаних документах, взяти до відома.

 

ПО СЬОМОМУ ПИТАННЮ СЛУХАЛИ:

Гришковця В.М., який доповів про аварійну ситуацію, яка може статися у зв’язку із виходом із строю колектора по вулиці Б.Хмельницького в місті Овруч та термінового проведення його ремонту.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати КП «Водоканал» вжити невідкладних  заходів   щодо ремонту колектору по вул. Б.Хмельницького в місті Овруч.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за-13», «проти» – 0, «утримались» – 0, «не голосували» – 0.

Рішення прийняті одноголосно.

 

 

Заступник голови комісії                              Володимир Гришковець

 

Секретар комісії                                           Ірина Дєдух



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=