Послуга патронат над дитиною, робота патронатним вихователем

Патронат над дитиною, послуга патронат, поняття патронату – саме з такими назвами останнім часом ми публікуємо дописи, аби проінформувати вас про можливість роботи патронатним вихователем. Визнаємо, що на вищезазначені публікації ми отримали потужний зворотній звязок, однак було і багато нерозуміння, тож ми вирішили написати про патронат просто та доступно для кожного.

Патронатна сім’я є формою сімейного виховання та покликана оточити дитину або дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах турботою та родинним теплом на час подолання її батьками кризи у сім’ї.

Діти, які опиняються у складних життєвих обставинах, досить часто перебувають без сімейного тепла і затишку. Аби врятувати, діючи в інтересах дитини, їх забирають з родини. Всі ми розуміємо, що який би спосіб життя не вели батьки дитини, вона любить і маму, і тата безумовною любов’ю. Вилучення дитини з родини, в якій вона жила – величезний стрес. Для реабілітації таких діток і створюються патронатні родини.

Для того, аби стати патронатним вихователем, необхідно пройти навчання.

Кожен із відповідальних батьків розуміє, що дитині необхідно забезпечити належні умови життя. Це, в свою чергу, потребує фінансів. Для утримання влаштованої під патронат дитини відповідного віку надається соціальна допомога в розмірі 2,5 прожиткового мінімуму, що складає 4422,50 гривень. Для дитини з інвалідністю ця сума становить 6191,50 грн. (3,5 прожиткового мінімуму).

За надання послуги патронат над дитиною патронатний вихователь отримує грошове забезпечення у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, тобто 11350 грн. Крім цього, патронатний вихователь звільняється від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це означає, що податки на зарплатню патронатного вихователя не нараховуються.

Зазначимо, що дитина або діти проживають на території патронатного вихователя.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців.

Для кожної дитини надзвичайно важливе не тільки забезпечення належних умов існування, а й щирий догляд, людське тепло, лагідні обійми та турбота.

Наразі на Овруччині немає жодної сім’ї патронатних вихователів, однак ми переконані, що серед громадян нашої Овруцької громади є такі батьки. Рішучі, співчутливі, самовіддані.

Ми переконані, що серед громадян нашої Овруцької громади є такі батьки. Рішучі, співчутливі, самовіддані.

Відчуваєте, що можете допомогти дітям і подарувати ніжність батьківського серця? Тоді звертайтеся до фахівця із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Овруцької міської ради Діни Олександрівни за номером телефону: 097 839 23 91 і вам буде надано кваліфіковану підтримку та навчання.

Розмір тексту-+=