Відзначення Дня медичного працівника та відкриття відділення екстреної медичної допомоги в Овруцькій громаді

   Щороку, в третю неділю червня, в Україні відзначають День медичного працівника. Так, у неділю, 20.06.2021 року, на свято Трійці на території КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради в м.Овруч пройшли урочистості з нагоди професійного свята «Дня медичного працівника». Згідно програми Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” відкрили оновленого відділення екстреної медичної допомоги. Дуже символічно, що саме в цей день, у тих хто стоїть на варті життя та здоров’я громадян, проходить ця важлива подія, як для медичного персоналу лікарні, так і для жителів всієї Овруччини.
   Привітати медиків з професійним святом завітали: Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, Народний депутат України Арсеній Пушкаренко, заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський, депутат обласної ради, директор Фонду соціального страхування у Житомирській області Валерій Прокопчук, директор ТОВ «Твій Хліб» Микола Іскра, голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, голова Овруцької міської територіальної громади Іван Коруд, голова Словечанської сільської громади Володимир Трикиша, представники громадськості, медичної галузі та ЗМІ.
  Народний депутат України Арсеній Пушкаренко, заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський, депутат обласної ради, директор Фонду соціального страхування у Житомирській області Валерій Прокопчук, голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, голова Овруцької міської територіальної громади Іван Коруд, голова Словечанської сільської ради Володимир Трикиша, директор КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради Валентина Шубан, головний лікар КНП «Овруцький ЦПМСД» Станіслав Левківський привітали медичних працівників з професійним святом та подякували за щоденну важливу і нелегку працю, за зусилля і старання, за врятовані життя, за професіоналізм, витримку, терпіння та готовність прийти на допомогу. Відзначили почесними грамотами та подяками лікарів міської лікарні та центру первинно-медико санітарної допомоги, середній та молодший медичний персонал, працівників екстренної (швидкої) медичної допомоги, технічних працівників. Арсеній Пушкаренко відзначив грамотою Верховної Ради України колектив КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради, в особі директора Валентини Шубан.
   За сприяння голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, першого заступника голови Наталії Остапченко, директора департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інни Хоменко, які безпосередньо опікувались організаційними питаннями, відкрито відділення екстреної медичної допомоги на території Овруччини. Адже КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради надає послуги не тільки жителям Овруцької громади, а також Словечанській та Гладковицькій громаді.
   Роботи з реконструкції тривали майже рік. Саме тоді КНП «Овруцька міська лікарня» включено у перелік медичних закладів для реконструкції і будівництва відділень екстреної медичної допомоги по Україні за програмою «Велике будівництво». Вартість проекту – 9,8 млн.грн.. в т.ч.. співфінансування міського бюджету за 2020 рік становить – 1,5 млн. грн. та за перше півріччя 2021 рік – 2 млн. грн.. Було проведено капітальний ремонт приміщення, заміна вікон та сантехніки, встановлено нове медичне обладнання та меблі. За кошти державного бюджету закуплено комп’ютерний томограф, цифровий рентгенологічний апарат. У новому відділенні, є усе необхідне для надання якісної невідкладної допомоги. Зокрема є необхідне діагностичне обладнання: комп’ютерний томограф, цифровий рентгенологічний апарат, апарат ультразвукової діагностики, ендоскопічне та лабораторне обладнання. За новими вимогами обладнана операційна та палата інтенсивної терапії, наявні монітори пацієнта. Окрема палата обладнана для пацієнтів з підозрою на інфекційні хвороби. Є сучасна система вентиляції приміщень, яка забезпечує приток та очищення повітря, а також його іонізацію. Також передбачені кілька санвузлів та окрема кімната санітарної обробки пацієнтів (для прикладу, постраждалих у ДТП). Варто відзначити, що відтепер машина швидкої допомоги має можливість доставляти пацієнтів під двері відділення.
   Під час відкриття міський голова Іван Коруд подякув замовнику даних робіт – Житомирській обласній державній адміністрації в особі голови Віталія Бунечка, за реалізований проект, допомогу та якісну співпрацю, завдяки якій вдається робити для всіх жителів Овруччини такі необхідні речі, як надання медичних послуг на високому рівні з новітнім медичним обладнанням не виїжджаючи до сусідніх міст та області.
«Переконаний, що попереду ще багато корисних проектів»!
   Також перед урочистостями з нагоди відкриття оновленого відділення екстреної медичної допомоги Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, заступник голови Житомирської ОДА Юрій Оханський, голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, голова Овруцької міської територіальної громади Іван Коруд вшанували пам’ять поклавши квіти до пам’ятника словацьким воїнам, які закинули в 1941-1943 роках, та поховані на українських землях та до пам’ятника воїнам АТО.
Розмір тексту-+=