Профільні фахівці Овруцької міської ради особисто відвідали лікувальний заклад у Пущі-Водиці, в якому оздоровлюються діти з Овруцької громади

30 червня 2021 року заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Дєдух і начальниця Служби у справах дітей Овруцької міської ради Марина Нестеренко відвідали Державний заклад “Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров’я України” у Пущі-Водиці. Враховуючи громадське обурення та високу соціальну напругу, що виникла навколо теми оздоровлення, умов перебування та медичного огляду у зазначеному закладі, профільні фахівці цього разу особисто доставили 13 дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах до Пущі-Водиці. Дітей супроводжувала старша медсестра КНП “Овруцький ЦПМСД” Раїса Домославська, а напередодні подорожі всі діти пройшли медичний огляд, зокрема і лікарем-дерматовенерологом. Зазначимо, що по приїзду дітей оглянули медики та жодних відхилень від результатів наданих в Овручі медичних обстежень не виявлено.
У конференц-залі за участі керівництва закладу спільно з дітьми обговорили умови перебування, проживання та харчування. За результатами зустрічі визначено, що дітей не влаштовує розділення дівчат і хлопців, тобто проживання на окремих поверхах. У закладі здорове 5-ти разове харчування. У першій половині дня діти на процедурах, по обіді мають вільний час. Щовечора – дискотека. Наразі оздоровлюються 56 дітей Овруцької громади. На 07 липня 2021 року заплановано заїзд третьої зміни дітей для літнього оздоровлення.
Керівники закладу зазначили, що отримати безкоштовне оздоровлення та лікування можуть особи, постраждалі, внаслідок Чорнобильської катастрофи та діти, батьки яких є учасниками бойових дій в зоні проведення АТО/ООС, або діти, які втратили батьків у зоні АТО під час бойових дій.
Виконавчий комітет Овруцької міської ради щиро дякує керівництву Державного закладу “Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров’я України” за співпрацю в оздоровленні дітей Овруцької громади та надання можливості для літнього оздоровлення вразливих категорій дітей нашої громади.
Якщо Ви бажаєте оздоровити дитину у Державному закладі “Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення Міністерства охорони здоров’я України”, будь ласка, для запису звертайтеся до відділу з гуманітарних питань Овруцької міської ради за телефоном (04148) 4-27-72 або до приймальні Овруцького міського голови 098 038 78 11.
Розмір тексту-+=