В Овруцькій міській територіальній громаді розпочався міжнародний художній пленер

1 серпня 2021 року на території  Овруцької міської територіальної громади стартував десятиденний міжнародний художній пленер, присвячений 1075 річниці з дня заснування Овруча. На пленер приїхали 13 художників – це викладачі та студенти випускного курсу Київської національної академії образотворчого мистецтва і архітектури. Серед них – і троє студентів-художників з Китаю. Керуватиме процесом Михайло Гуйда – народний художник України, академік Академії образотворчого мистецтва, лауреат Шевченківської премії.  Протягом цих десяти днів до художнього процесу будуть також залучені місцеві художники, які матимуть нагоду не тільки поспостерігати, але й навіть творчо попрацювати разом. Вони творитимуть свої шедеври, зображаючи різнобарв’я природи й живописні куточки населених пунктів громади.

Урочисте відкриття мистецького заходу відвідали голова Овруцької ТГ Іван Коруд, заступники міського голови Наталія Рибинська та Ірина Дєдух, представники місцевої преси, небайдужі до живопису жителі громади. Ініціатором проведення мистецької події стала начальниця відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Овруцької міської ради Оксана Левківська. Керівництво громади охоче підтримало цей задум, адже такі креативні творчі заходи приносять неабиякий внесок у розвиток культурно-мистецького життя та історії громади в цілому.

Під час урочистого відкриття міський голова Іван Коруд привітав художників на теренах Овруцької ТГ, побажав їм натхнення у відображенні пейзажів та особливого творчого погляду на уже звичні і такі рідні для мешканців місця.

Організатор даного проекту Наталія Сухоліт, сказала, що десять днів будуть дуже напруженими – два дні художники шукатимуть мотиви, які їм сподобаються – це складна робота, бо відчути з першого разу місто, де ти ніколи не бував – це непросто. Тут потрібна максимальна концентрація. 8 днів іде на малювання. Після цього намальовані картини передадуть у подарунок Овруцькій міській раді. За підсумками пленеру буде видано каталог.

19 вересня, у День міста, виставлять дані твори на загальний огляд. Далі з них сформують  картинну галерею, котру зможуть оглядати всі охочі.

Після відкриття пленеру художникам провели пізнавальну екскурсію містом Овруч.

Розмір тексту-+=