З робочим візитом Овруцьку громаду відвідав Народний депутат України Володимир Арешонков

15 листопада 2021 р. до Овруцької громади завітав з робочим візитом Народний депутат України Володимир Арешонков, де спільно з міським головою Іваном Корудом  ознайомилися з об’єктами інфраструктури громади, на які за сприянням депутата, у 2021 році за рахунок субвенції з державного до місцевого бюджету, виділено фінансування на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку ряду об’єктів на Овруччині. Два об’єкти з чотирьох перебувають на стадії завершення, це:

 1) «Будівництво системи побутової каналізації з влаштуванням КНС по вул. Шолом-Алейхема та вул. Озерна в м. Овруч Житомирської області». На даних вулицях розташовано 60 будинків та проживає близько 200 людей, де відсутність побутової каналізації спричиняла викид побутових стічних вод населення на вулицю та сусідні водойми, зокрема в річку Норинь. Завдяки реалізації даного проекту вдалося  запобігти виникненню техногенної та екологічної катастрофи в громаді та дало змогу жителям вулиць користуватися системою водовідведення.

На даний час виконано наступні види робіт: – укладання напірної каналізації з поліетиленових труб з гідравлічним випробуванням, протяжністю 658 м; – укладання самопливної каналізації К1 з труб протяжністю 714 м; – улаштування круглих збірних залізобетонних каналізаційних колодязів; – здійснено монтаж КНС. Після проведення робіт по будівництву каналізаційної мережі підрядною організацією було установлено бортові каменів протяжністю 1100 м. та відновлено дорожнє покриття з асфальтобетону, площею близько 3600 м². Загальна вартість по кошторису становить – 6,6 млн.грн.

2) «Будівництво системи відеоспостереження м. Овруч Житомирської області». Головною метою побудови цієї системи IP-відеоспостереження є отримання черговим пульту централізованого спостереження в режимі реального часу відеоінформації про оперативну ситуацію на місцях, де встановлені IP-камери. Дана система сприяє підвищенню рівня оперативного реагування на надзвичайні ситуації, аварії та події, які виникають в місті, завдяки їх відеофіксації у реальному часі. Сприяє забезпеченню охорони інфраструктури, об’єктів комунальної власності, нагляду за їх станом та техногенною безпекою. Елементи системи відеоспостереження розміщені на базі відділу поліції №1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області.  Було встановлено вуличні вандалозахисні IP-камери в кількості 29 одиниць, з них на об’єктах: – візуального огляду за допомогою рухомих відеокамер – 3 шт., – загального огляду території міста, перехресть, місць скупчення людей – 19 шт; – розпізнавання державних номерних знаків – 7 шт. Загальна вартість по кошторису становить –2,5 млн.грн.

Крім того, тривають роботи з реконструкції ІІ-ІІІ поверхів приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини під житло за адресою: Житомирська обл., м.Овруч, вулиця Київська, будинок 127-а. На сьогодні, 6 молодих спеціалістів – лікарів потребують отримання службового житла та перебувають на квартирному обліку. Також у 2022 році 10 молодих спеціалістів – лікарів, після закінчення інтернатури, будуть потребувати службового житла. Реалізація даного проєкту полягає в тому, що забезпечення житлом дасть можливість зберегти молодих спеціалістів, лікарів, які в свою чергу і надалі зможуть надавати медичні послуги населенню як Овруцької громади, так і сусідніх громад. ПКД передбачено: – загальнобудівельні роботи (стіни, стелі, підлоги, прорізи, вент канали, балкони), – опалення та вентиляція; – водопровід, каналізація; – електрика; – газоаналіз; – зовнішнє електропостачання;. Загальна вартість по кошторису становить – 6,1 млн.грн.

Будівля Центру дитячої та юнацької творчості Овруцької міської ради, потребує реконструкції – термосанації.  ЦДЮТ Овруцької міської ради налічує 20 гуртків, де займаються 392 вихованців. Проблема збереження здоров’я підростаючого покоління є першочерговим завданням. В закладі повинні бути комфортні умови для перебування дітей. У зв’язку з високим рівнем витрат на енергоносії, не забезпечується оптимальний температурний режим в приміщенні закладу.

Актуальність проекту полягає в запровадженні  ефективних енергозберігаючих заходів. Проектом передбачено реконструкцію інженерних мереж, опалення, електропостачання, вентиляція, кондиціювання, заміна та реконструкція покрівлі, повна термосанація будівлі (утеплення). Проектом також враховано використання приміщення ЦДЮТ особами з обмеженими можливостями. Загальна вартість по кошторису становить – 18,4 млн.грн. Субвенція – 4,5 млн.грн.

Висловлюємо вдячність Народному депутату України Володимиру Арешонкову за підняте перед Кабміном питання щодо направлення державної фінансової громаді.

Розмір тексту-+=