Проект рішення виконкому міської ради “Про організацію надання допомоги бездомним особам в осінньо – зимовий період 2021-2022 років”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  26.11.2021 року         №

Про організацію надання допомоги
бездомним особам в осінньо – зимовий

період 2021-2022 років

Керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законами України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування», «Про соціальні послуги», «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити План заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних осіб в осінньо – зимовий період 2021-2022 років, у складних погодних умовах та під час надзвичайних ситуацій (додаток № 1).

 

Міський голова                                                                                 Іван КОРУД

 

Д О Д А Т О К № 1
до рішення виконавчого комітету
VII скликання

від 26.11.2021 року №

З А Х О Д И

щодо  забезпечення соціального захисту бездомних осіб

у складних погодних умовах в осінньо – зимовий  період

на 2021 – 2022 років

  1. Забезпечення роботи на територіях «гарячих» телефонних ліній для отримання населенням оперативної інформації та екстреної інформації щодо надання та отримання допомоги в осінньо – зимовий період та систематичне доведення до відома населення номерів телефонів «гарячих ліній».

Відділ ЖКГБ Овруцької міської ради;

Старости;

КУ «Центр надання соціальних послуг»

(постійно).

  1. Поновлення роботи оперативного штабу для вжиття заходів спрямованих на раннє виявлення бездомних громадян, безпритульних та бездомних дітей з метою запобігання їх загибелі від переохолодження в осінньо – зимовий період та забезпечення його діяльність протягом осінньо- зимового періоду 2021 -2022 років.

КУ «Центр надання соціальних послуг»; Служба у справах дітей Овруцької міської ради;

сектор муніципальної інспекції відділу ЖКГБ Овруцької міської ради

(постійно)

  1. Облаштування місць пунктів обігріву для бездомних осіб в період складних погодних умов.

КНП «Овруцький ЦПМСД»;

КНП «Овруцька міська лікарня»;

старостинські округи.

  1. Забезпечення організації раннього виявлення одиноко проживаючих людей похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, безпритульних і бездоглядних дітей.

Служба у справах дітей овруцької міської ради;

сектор муніципальної інспекції відділу ЖКГБ Овруцької міської ради;

КУ «Центр надання соціальних послуг»

(постійно).

  1. Забезпечення надання медичної допомоги бездомним громадянам.

КНП «Овруцький ЦПМСД»;

КНП «Овруцька міська лікарня»

(протягом зимового періоду 2021-2022рр.)

  1. Забезпечення організації та проведення рейдів соціального патрулювання в осінньо – зимовий період зокрема в період сильних морозів.

Сектор  муніципальної інспекції відділу ЖКГБ Овруцької міської ради

(протягом зимового періоди 2021 -2022 рр.);

Овруцьке відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУНП в Житомирській області

(за згодою).

  1. Проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи серед населення щодо дій органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування в осінньо – зимовий період, можливості отримання бездомними особами необхідної допомоги, зокрема у період надзвичайних ситуацій (сильних морозів тощо), у тому числі через засоби масової інформації.

Відділ цивільного захисту, оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Овруцької міської ради.

  1. Забезпечення постійної взаємодії з органами ДСНС під час сильних похолодань та снігопадів, що можуть спричинити порушення руху автомобільного, транспорту, пошкодження сполучення з населеними пунктами та сталої роботи систем життєзабезпечення населення.

Відділ цивільного захисту, оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Овруцької міської ради;

відділ ЖКГБ Овруцької міської ради; старости; ДСНС.



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=