З початку введення карантинних обмежень спеціалістами Овруцького Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області спільно із представниками Національної поліції, муніципальної інспекції міської ради посилено контроль за здійсненням заходів щодо профілактики виникнення та розповсюдження на території громади коронавірусної хвороби (COVID-19).
З 29.11.2021р. по 03.12.2021 р. проведено обстеження 50 об’єктів, в тому числі 22 закладів торгівлі продовольчими товарами, 9 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 6 закладів громадського харчування, 1 аптека, ринок.
В зв’язку з виявленими порушеннями було вжито відповідні заходи реагування: складено 3 протоколи ( за ст.42), надано 11 листів з пропозиціями та попередженнями, 3 приписи. Представниками Національної поліції складались протоколи про порушення вимог карантину за ст.44-3 КУпАП.
04.12.2021 р. проведено обстеження 23 об’єктів. 14 закладів торгівлі продовольчими товарами в м.Овруч та сіл Ігнатпіль, В.Фосня, Бережесть, Прилуки, Покалів, Поліське, Гаєвичі; 6 закладів громадського харчування, 1 заклад торгівлі непродовольчою групою товарів, 1 фітнес-клуб, 1 салон краси.
Порушення виявлено в 10 закладах. Складено 5 протоколів (3 Національною поліцією, 2 – Овруцьким Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області). Надіслано 3 приписи та 5 листів з пропозиціями та попередженнями.
На об’єктах, роботу яких обмежено при “червоному” рівні епідемічної небезпеки (заклади громадського харчування, непродовольчі ринки та магазини, спортивні та розважальні заклади), перевіряється наявність у персоналу та відвідувачів COVID-сертифікатів чи довідок про негативний ПЛР-тест.
Під час проведення обстежень спеціалістами Овруцького Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проводиться роз’яснювальна робота, проведено 55 бесід з працівниками закладів та розповсюджено 25 пам’яток по профілактиці COVID-19.
Робота в даному напрямку триває.