Інформаційно-роз’яснювальна робота серед умовно-засуджених осіб, які відбувають покарання не пов’язані із позбавленням волі

Одним з аспектів діяльності  Центру надання соціальних послуг Овруцької міської ради є взаємодія з Коростенським РВ 2 філії ДУ “Центр пробації” у Житомирській області, яка передбачає забезпечення соціального супроводу та контролю за поведінкою осіб, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково.
Робота спрямована передусім на зменшення випадків скоєння неповнолітніми засудженими та особами різновікових категорій повторних злочинів.
Начальник та спеціаліст філії ДУ «Центр пробації» в Житомирській області ознайомили присутніх із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.
Завідувач відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг (далі – Центр) провела інформаційно-роз’яснювальну роботу серед умовно-засуджених осіб, які відбувають покарання не пов’язані із позбавленням волі. Фахівчиня зосередила  особливу увагу правопорушників на важливості усвідомлення ними правових і соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації.
З метою запобігання проявам асоціальної поведінки, завідувачем Центру проведено бесіди  про права, які має кожна людина, роз’яснено, чому не можна зазіхати на права та свободи інших.
Також присутнім на зустрічі розповіли про роботу Центру та передали натуральну допомогу у вигляді продуктових наборів (7 пакунків).
Особлива увага приділялась важливості розуміння мети свого життя, відповідно до реальних можливостей, проте без несправедливого утиску їх прав і законних інтересів.
Розмір тексту-+=