Інформація про роботу структурних підрозділів Овруцької міської ради станом на 13.03.2022 року.

З початку військової агресії Російської Федерації 24.02.2022 року значних втрат зазнала і Овруцька ТГ. Загалом станом на 13.03.2022 року по місту з 24.02.2022 року здійснено близько 20 бомбових ударів. Найбільшої шкоди було нанесено внаслідок бомбардувань 06.03.2022 року. Відповідно до наявної інформації внаслідок бомбових вибухів зазнали пошкоджень до 60 приватних будинків (з них 7 зруйновано), 29 багатоквартирних будинків, приміщення бюджетних установ (Овруцька міська лікарня, ДЮСШ, ЦДЮТ, Дитяча музична школа, ЦНАП, Овруцький центр зайнятості – повністю знищено), зруйновано свинокомплекс в с. Підруддя.
Одразу 24.02.2022 року з метою забезпечення належного рівня життєдіяльності мешканців громади, стабільного функціонування об’єктів критичної інфраструктури, вирішення соціальних питань та вчасної ліквідації негативних наслідків військових нападів було розпочато роботу на щоденній основі оперативного штабу Овруцької міської ради під головуванням міського голови Івана Коруда для координації, узгодження дій та налагодження необхідних процесів. Таким чином було забезпечено безперебійну діяльність Овруцької міської ради, комунальних підприємств та відповідних служб Овруцької міської ради. Спільними зусиллями працівників Овруцької міської ради, старостинських округів, комунальних підприємств, лісових господарств, ДСНС, Овруцького РЕМу, Овруцького УЕГГ та громадськості протягом 06-08.03.2022 року проведено роботи по ліквідації наслідків бомбардування 06.03.2022 року.
Оперативна інформація одразу публікується на інтернет ресурсах Овруцької міської ради.
Надаємо наступну інформацію про проведену роботу за період з 24.02.2022 року по 12.03.2022 року.
✅Сфера ЖКГ
Підприємство, що обслуговує водопровідно-каналізаційні мережі в м. Овруч, з 24.02.2022 року працює у штатному режимі для належного забезпечення населення міста водопостачанням та водовідведенням. За даний період було проведено роботи по ліквідації аварії на каналізаційному колекторі по вул. І.Богуна, 71. Замінено насос на свердловині № 10 ВНС №2. Прочищено каналізаційні мережі згідно звернень мешканців по вул. Б.Хмельницького 26а, вул. Б.Хмельницького 30а, вул. Т.Шевченка 30, вул. Героїв Майдану 5, вул. Героїв Майдану 52. Ліквідовано пориви на водогінних мережах по вул. Б.Хмельницького 88 та вул. Покальчука 1. Ресурси підприємства було залучено до робіт по облаштуванню оборонних укріплень. Надавалась допомога технікою та працівниками населенню по ліквідації негативних наслідків бомбардувань.
Підприємство, що обслуговує водопровідно-каналізаційні мережі в сільських населених пунктах, протягом дії воєнного стану на території України працює щоденно, без вихідних. Технікою підприємства облаштовуються захисні споруди (окопи, землянки, блок пости, перекопування доріг) для Збройних сил України та територіальної оборони. Слюсарі та майстри залучались до облаштування укриттів (землянок, блок постів та розвезення гуманітарної допомоги). Усіх працівників (чоловіків) підприємства було залучено до розбирання завалів будинків після бомбардувань.
Також виконується і робота підприємства: ліквідовано пориви в с. Велика Хайча та Поліське, замінено 170 м.п. трубопроводу в с. Кирдани по вул. Лесі Українки (проводяться роботи по перепідключенню 15 абонентів).
Не зважаючи на значні загрози з боку РФ підприємством забезпечуються безперебійне водопостачання населення (абонентів) в сільських населених пунктах.
Підприємством відповідальним за благоустрій виконано наступні роботи:
-вивіз твердих побутових відходів на постійній основі;
-щоденне підтримання санітарного стану міста;
-допомога в облаштуванні об’єктів укріплення;
-демонтаж дорожніх знаків;
-відключення мереж вуличного освітлення, світлофорів, камер відеоспостереження по населених пунктах Овруцької ТГ;
-участь у ліквідації наслідків бомбардування м. Овруч.
До даних робіт було залучено працівників відділу Саночистка та ВОООД, що становить близько 40 осіб та 7 одиниць техніки.
Підприємство-управитель житлового фонду протягом війни працює в штатному режимі. В основному усі ресурси підприємства були залучені до ліквідації наслідків бомбардувань:
В 29 багатоквартирних будинках здійснено відновлення вітрових вікон (повністю, частково; склом та плівкою).
Постраждало 287 квартир(вибило вікна, балкони) в 19 багатоповерхових будинках. Проведено роботи по закриттю вікон у квартирах та балконах. Також роботи будуть проводитись надалі(скління вікон).
В 3 багатоповерхових проведено ремонт покрівель.
Задіяно 12 співробітників, три одиниці техніки (2-автовишки та мало вантажний автомобіль). Також при прибиранні розвалених будинків був задіяний трактор з метою вивезення будівельного сміття(3-дні). На постійній основі було задіяно мало вантажний автомобіль для доставки ліків, пального, гуманітарної допомоги та різних будівельних матеріалів.
Також на постійній основі проводились роботи по облаштуванню бомбосховищ (проведення освітлення, облаштування санвузлів, дверей).
✅Медицина
З 24.02.2022 року по даний час Овруцька міська лікарня функціонує в штатному режимі, в повній готовності для надання допомоги хворим та пораненим. Для цього створено 7 хірургічних бригад. Функціонують всі відділення. Призупинено госпіталізацію хронічних(крім станів які загрожують життю і здоров’ю). З 24.02.2022 року проліковано стаціонарно 108 хворих, народилося 9 дітей ( 6 хлопчиків і 3 дівчинки). Проліковано 11 хворих на Covid-19. Заклад забезпечено лікарськими засобами, витратними матеріалами та перев’язувальним матеріалом. Поліклінічно-діагностичне відділення функціонує з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 13:00
Підприємство первинної медицини інформує, що для надання первинної медичної допомоги працює 11 АЗПСМ, 4 пункти здоров’я та 52 ФАП та ФП. На даний час є проблеми у роботі ФП с.Бережесть та Скребеличі, у зв’язку з відсутністю транспортного сполучення. Питання доставки працівників у заклади вирішується. Ліками для надання невідкладної допомоги забезпеченні. 11.03.2022 р. отримано по лінії гуманітарної допомоги лікарські препарати , антисептики та перев’язувальний матеріал. Проводиться сортування та розподіл для видачі у всі заклади центру.
Овруцькою міською радою на постійній основі здійснюється підвіз ліків для аптечних закладів з міста Коростень.
✅Робота закладів освіти в умовах воєнного стану.
Для забезпечення відповідного режиму діяльності функціонування закладів освіти керівникам закладів було рекомендовано забезпечити:
-надання освітніх послуг у встановлених обсягах, відповідно до визначених освітніх програм і планів, а також здатності швидкого відновлення освітнього процесу;
-виконання заходів планів цивільного захисту на особливий період;
-у разі безпосередньої загрози життю та здоров’ю учасників освітнього процесу на об’єктах освіти вводити в дію Плани евакуації закладів освіти.
З метою належної організації роботи закладів освіти Овруцької ТГ, збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу, було вжито ряд заходів:
🔹для учасників освітнього процесу закладів загальної середньої та позашкільної освіти, було оголошено канікули з 28.02.22.р по 13.03.22р, які продовжено до 25.03.22р.;
🔹для учасників освітнього процесу закладів дошкільної освіти було призупинено роботу з 20.02.22. по 13.03.22 року( продовжено до 25.03.22р);
🔹відкрито, у підвальних приміщеннях (за наявності таких), бомбосховища для всіх бажаючих даної місцевості;
керівниками закладів:
🔹організовано чергування та забезпечення належного санітарного стану у бомбосховищах із залученням працівників закладів;
🔹залучено працівників закладів до волонтерської діяльності.
✅Соціальні служби.
Спеціалістами ЦНСП Овруцької міської ради щоденно проводиться робота по забезпеченню хлібом, продуктами харчування, засобами гігієни та ліками незахищені верстви населення. З початку війни відвідано більше 50-ти осіб похилого віку та 20-ти сімей СЖО, які потребували допомоги. Вказані категорії громадян забезпечено всім необхідним. Проведено розвезення молока підопічним Центру, ДБСТ, ВПО та сім’ям СЖО. Надається відповідна допомога в отриманні й доставці памперсів та інсуліну. Здійснюється розгляд звернень громадян на гарячу лінію міської ради, які задовольняються згідно визначених потреб та можливостей. Влаштовано 4 особи похилого віку в стаціонарне відділення для постійного проживання в с. Нові Велідники та 2 особи – в КНП Словечанська районна лікарня. Наразі проводиться робота по доставці гуманітарної допомоги підопічним ЦНСП та сім’ям СЖО, які перебувають на обліку.
Службою у справах дітей Овруцької міської ради з початку війни чотирьом сім’ям, що перебувають на обліку, надано допомогу в перевезенні дітей з лікарень та навчальних закладів додому. Надано рекомендації батькам 60 сімей, діти в яких опинились в складних життєвих обставинах, щодо захисту і безпеки дітей, роз’яснено основні правила цивільного захисту. Надано допомогу двом сім’ям в отриманні дублікатів втрачених документів дітей, що необхідні для виїзду за кордон. Чотирьом сім’ям, діти в яких перебувають під опікою/піклуванням надано допомогу в отриманні соціальних виплат. Постійно тримається зв’язок з сім’ ями опікунів, дбст, пс, надається допомога у вигляді консультацій, рекомендацій. Щодня оновлюєттся інформація для Ссд Житомирської ОДА, щодо виїзду статусних дітей за межі області та за межі України. Наразі проводиться робота по доставці гуманітарної допомоги сім’ям, які перебувають на обліку як СЖО.
✅Добровільна евакуація.
Овруцькою міською радою забезпечено проведення на щоденній основі добровільної евакуації. З 25.02.2022 року по даний час добровільно евакуйовано понад 700 чол. (Львів, Ягодин). Наразі опрацьовано питання евакуації до м. Яремче (Івано-Франківська обл.). Для бажаючих евакуюватись необхідно звернутись на «Гарячу лінію» Овруцької міської ради за тел.📞 098-038-78-11.
✅Волонтерська діяльність
З 24.02.2022 по 12.03.2022 на території Овруцької громади за підтримки міського голови було створено волонтерський пункт (приміщення бувшого комунгоспу). Збором та видачею волонтерської допомоги займається благодійна організація “Волонтери полісся”. За час функціонування волонтерського пункту було отримано та зібрано більше 10 тон продуктів, речей та засобів. В першу чергу були забезпечені потреби військових та тероборони, що складались із маскувальних сіток, теплих речей, необхідного взуття, харчування, батарейок, павербанків, мобільних телефонів, цигарок та інше. Також надавалась допомога людям, що залишились в тяжких життєвих обставинах та позбавлені будь-яких фінансових виплат внаслідок війни. Забезпечено всім необхідним чотири сім’ї, які вимушено знайшли захисток на території Овруцької громади. Зазначеним родинам надано продукти харчування, теплі речі та засоби особистої гігієни за потреби. Надано допомогу 64 родинам за потребою. Надано допомогу 69 діткам у вигляді підгузків, вологих серветок, дитячого харчування, засобів гігієни, певних медикаментів та необхідних речей. В процесі надання допомоги було здійснено 49 адресних доставок допомоги автомобілями волонтерів. Було отримано гуманітарну допомогу від дружньої та братської країни Польщі та Баранівської громади, Житомирської області. Також діє громадська організація “Ліга молоді”, яка займається волонтерською роботою. За час війни даною організацією було придбано, зібрано та роздано товарів на більш ніж 50 тисяч гривень.
За сприяння Народного депутата України Володимира Арешонкова було отримано 2000 літрів пального для потреб військових та громади.
За сприяння Народного депутата України Арсенія Пушкаренка було отримано 17 тон необхідної для військових та соціально незахищених верств населення допомоги.
✅Забезпечення продуктами харчування.
Завдячуючи сільгосппідприємствам та фермерським господарствам організовано безкоштовне забезпечення молоком 🥛мешканців нашої громади. Щоденно відпускається населенню близько 30-40 т. молока. Налагоджено доставку молока по місту Овруч. З 01.03.2022 р. в місті роздано 37 т. молока. В сільських населених пунктах мешканці самостійно на фермах отримують молоко, а для тих в кого нема такої можливості доставку забезпечують старости відповідних старостинських округів.
Вирішено питання з наявності продуктів харчування в торгівельній мережі. З першого дня війни не припиняв свою роботу Овруцький хлібозавод. Загалом для задоволення потреб населення виготовлено за даний період більше 80 тон продукції. Завдяки приватному підприємцю здійснювалась доставка продуктів харчування до магазину «АТБ». Також налагоджено доставку продуктів до інших продуктових магазинів.
12.03.2022 року було підготовлено продуктові набори та роздано старостам для подальшої передачі соціально незахищеним верствам населення відповідних сільських пунктів.
✅Безпека та правопорядок.
Для забезпечення правопорядку та підвищення рівня безпеки на території населених пунктів Овруцької ТГ введено комендантську годину з 18:00 год. до 06:00 год. Протягом комендантської години по місту здійснюється патрулювання. На усіх об’єктах критичної інфраструктури організовано цілодобову охорону.
Висловлюємо щиру подяку керівникам та колективам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, що в скрутний час для нашої країни надають допомогу у вирішенні питань забезпечення оборони та життєдіяльності мешканців нашої громади!
Розмір тексту-+=