Проект рішення “Про внесення змін до Програми соціального захисту населення Овруцької міської ОТГ на 2021-2025 роки”

У К Р А Ї Н А

    Овруцька міська рада

 Р І Ш Е Н Н Я

Двадцять перша сесія                                                       VІІІ  скликання

від 15 березня 2022 року           №

Про внесення змін до Програми
соціального захисту населення

Овруцької міської ОТГ на 2021-2025 роки

З метою забезпечення соціального захисту населення, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації засідання постійної депутатської комісії міської ради з _____________________2022 р., міська рада

В И Р І Ш И Л А :

  1. Внести зміни до Програми соціального захисту населення Овруцької міської  ОТГ на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням Овруцької міської ради від 22.12.2020 р. № 2750 (зі змінами, внесеними рішеннями Овруцької міської ради від 28.01.2021 р. № 54, від 18.02.2021 р. № 142, від 15.06.2021р. № 581, від 23.12.2021 р. №1051,від 26.01.2022р. №1149)(далі- Програма):

1.1. Пункт 5 «Надання допомоги, соціальних гарантій та пільг окремим категоріям громадян, проведення заходів» Розділу V Програми доповнити підпунктами 5.15 , 5.16  та викласти їх в такій редакції: «

5.15 Здійснення поховання осіб, які загинули під час боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» 5.15.1 Забезпечення  Овруцькою міською організацією ветеранів України безоплатного поховання померлих (загиблих)

учасників Російсько- Української війни, АТО/ООС за рахунок коштів бюджету Овруцької міської територіальної громади за рішенням Овруцької міської ради або Розпорядженням Овруцького міського голови

 

5.15.2.

Забезпечення КП «Овруч» Овруцької міської ради поховання загиблих (померлих) під час Російсько- Української війни  за рахунок коштів бюджету Овруцької міської територіальної громади.

 

 

5.15.3

Надання матеріальної допомоги одному з родичів померлого (загиблого) учасника Російсько- Української війни,  АТО/ООС (одному з батьків, дружині, чоловіку, дитині, сестрі, брату) в розмірі визначеному рішенням Овруцької міської ради або Розпорядженням Овруцького міського голови.

 

 

 

 

 

2021 -2025 Овруцька міська організація ветеранів України

 

Овруцька міська рада

 

 

 

Центр надання соціальних послуг Овруцької міської

ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КП «Овруч Овруцької міської ради»

 

Відділ житлово- комунального господарства, благоустрою Овруцької міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради

 

 

Овруцька міська рада

 

Бюджет Овруцької міської територіальної громади В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень) В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень) В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень) В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень) В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень) В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень)
5.16 Організація лікування та санаторно- курортного лікування  пільгових категорій громадян ( в тому числі учасників АТО/ООС, учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідів) Забезпечення  Овруцькою міською організацією ветеранів України або Центром надання соціальних послуг Овруцької міської ради  безоплатного перевезення до лікувальних санаторно- курортних закладів пільгових категорій громадян ( в тому числі учасників АТО/ООС, учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідів) 2021-2025 Овруцька міська організа

ція ветеранів України

 

Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради

 

Овруцька міська рада

 

 

Бюджет Овруцької міської територіальної громади В межах фінансових можливостей (бюджетних призначень) В межах фінансових В межах фінансових В межах фінансових В межах фінансових В межах фінансових

»

1.2. Пункт 7 додатку № 5   «Порядок використання коштів, передбачених в бюджеті Овруцької міської ОТГ на фінансову підтримку діяльності громадських організацій ветеранів» доповнити підпунктом 7.1 та викласти його в такій редакції:

«7.1. Забезпечення безоплатного поховання померлих (загиблих) учасників Російсько- Української війни, АТО/ООС за рахунок коштів бюджету Овруцької міської територіальної громади.

Безоплатне поховання померлих (загиблих) учасників Російсько-Української війни, АТО/ООС за рахунок коштів бюджету  Овруцької міської територіальної громади здійснюється  за рішенням Овруцької міської ради або за Розпорядженням Овруцького міського голови згідно кошторису на заходи для проведення видатків:

  1. Придбання та доставка предметів  ритуальної  належності (труни та інших необхідних предметів, матеріалів, обладнання, інвентарю);
  2. Надання транспортних послуг з перевезення померлого (загиблого) та учасників церемонії  ;
  3. Послуги з перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання;
  4. Послуги з організації поховання і проведення ритуалу;
  5. Придбання вінків похоронних  з  траурними  стрічками  (з написом чи без нього), квітів, корзин з квітами;
  6. Оплата послуг з копання могили (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у  могилу,  закопування,  формування  намогильного насипу   та одноразове   прибирання  прилеглої  території  після поховання);
  7. Інші витрати визначені кошторисом на проведення церемонії, затвердженого Рішенням Овруцької міської ради або Розпорядженням Овруцького міського голови».

1.3. Доповнити Програму додатком №13 «Порядок надання матеріальної допомоги одному з родичів померлого (загиблого) учасника Російсько-Української війни,  АТО/ООС» (додається).

1.4. Комунальному підприємству «Овруч» Овруцької міської ради забезпечити проведення поховання загиблих (померлих) під час Російсько- Української війни за кошти бюджету Овруцької міської територальної громади КПКВК «6030».

1.5. Відділу житлово- комунального господарства, благоустрою забезпечити відшкодування витрат Комунальному підприємству «Овруч» Овруцької міської ради за надані послуги з поховання.

  1. Начальнику відділу фінансів Овруцької міської ради (Шурло Т.М.) забезпечити фінансування заходів Програми.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Рибинську Н.М., начальника відділу фінансів Овруцької міської ради Шурло Т.М.

 

 

Міський голова                                                                                 Іван КОРУД

Додаток 13
Програми соціального захисту населення

Овруцької міської  ОТГ на 2021-2025 роки

Порядок

надання матеріальної допомоги одному з родичів

померлого (загиблого) учасника Російсько-Української війни ,АТО/ООС

(далі Порядок)

  1. Цей Порядок, розроблений на виконання Програми соціального захисту населення Овруцької міської  ОТГ на 2021-2025 роки (далі – Програма) та визначає умови надання матеріальної допомоги одному з родичів померлого (загиблого) учасника Російсько-Української війни ,АТО/ООС.
  2. Порядок розроблений з метою підтримки та забезпечення соціального захисту родичів померлих (загиблих) учасників Російсько-Української війни,  АТО/ООС.

Головний розпорядник бюджетних коштів – Овруцька міська рада.

Розпорядник бюджетних коштів нижчого рівня (Платник)- Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради.

  1. Право на отримання одноразової матеріальної допомоги має один з родичів померлого загиблого учасника Російсько-Української війни, АТО/ООС, який проживав на території Овруцької міської територіальної громади.
  2. Матеріальна допомога надається одному з родичів померлого (загиблого) учасника Російсько-Української війни, АТО/ООС (одному з батьків, дружині, чоловіку, дитині, сестрі, брату) в розмірі визначеному рішенням Овруцької міської ради або розпорядженням Овруцького міського голови одноразово.
  3. Для отримання матеріальної допомоги до Відділу Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Овруцької міської ради (далі – ЦНАП) подається одним з родичів (далі – Заявник) пакет документів в термін, що не перевищує 6 місяців з моменту загибелі (смерті) учасника АТО/ООС:

–      заява від родича загиблого (померлого) учасника Російсько-Української війни ,АТО/ООС;

–      свідоцтво про смерть учасника Російсько-Української війни , АТО/ООС;

–    документ, що підтверджує участь  загиблого (померлого) в Російсько-Українській війні, АТО/ООС;

–      свідоцтво про народження учасника Російсько-Української війни , АТО/ООС – для виплати одноразової грошової допомоги батькам (сестрі, брату) загиблого (померлого);

–     свідоцтво про народження заявника-родича учасника Російсько-Української війни, АТО/ООС – для виплати одноразової грошової допомоги брату/сестрі загиблого (померлого);

–   свідоцтво про шлюб сестри загиблого (померлого) учасника Російсько-Української війни , АТО/ООС (у разі одруження);

–      свідоцтво про шлюб – для виплати грошової допомоги дружині (чоловікові);

–      свідоцтво про народження дитини – для виплати одноразової грошової допомоги дитині;

–      документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання);

–      документ, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, виданого органом доходів і зборів (для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомила про це відповідний орган доходів і зборів та має відмітку в паспорті громадянина України, – копію сторінки паспорта з такою відміткою);

–      довідка про відкриття рахунка банку (реквізити);

–      довідка (ЦНАП або старостинського округу), що підтверджує місце реєстрації або фактичне місце проживання одного з родичів загиблого (померлого) учасника АТО/ООС на території Овруцької МТГ.

  1. Після реєстрації Заяви з додатками ЦНАП передає сформований пакет документів до Центру надання соціальних послуг Овруцької міської ради (далі – ЦНСП).
  2. ЦНСП подає документи на розгляд постійної депутатської комісії Овруцької міської ради для подальшого прийняття розпорядження Овруцького міського голови або рішення на сесії Овруцької міської ради.
  3. Рішення сесії Овруцької міської ради або Розпорядження Овруцького міського голови щодо надання матеріальної допомоги є підставою для реєстрації зобов’язань (фінансових зобов’язань) в органах Державної казначейської служби України.
  4. Виплата матеріальної допомоги здійснюється Центром надання соціальних послуг Овруцької міської ради шляхом перерахування коштів на рахунки в банківських установах Заявнику.

 

Секретар міської ради                                          Віктор КИСІЛЬ



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=