Рішення №479 виконкому міської ради “Про організацію мобілізаційної підготовки та забезпечення проведення мобілізації на території відповідальності першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки”

   

 У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 24.02.2022 року                          №479

Про організацію мобілізаційної підготовки
та забезпечення проведення мобілізації на
території відповідальності першого відділу
Коростенського районного територіального

центру комплектування та соціальної підтримки

Відповідно до вимог статті 36 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 17, 18 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, статей 14,15 Закону України “Про оборону України”, статті 43 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України від 16 травня 1996 року №352  “Про затвердження Положення про порядок проведення мобілізації в Україні”, Постанов Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2000 року №1921 “Про затвердження Положення про військово-транспортний обов’язок” та з метою забезпечення  проведення заходів мобілізаційної підготовки та мобілізації людських і транспортних ресурсів для Збройних Сил України та інших військових формувань  на території відповідальності першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керуючись ст. 36 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Овруцької міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Для організації та своєчасного оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів створити пункт управління мобілізацією людських і транспортних ресурсів на території відповідальності першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на базі першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – 1 відділ КРТЦК та СП) – м. Овруч, вул. ***.

Адміністрацію пункту управління призначити наказом начальника Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Час прибуття на пункт управління встановити:

у робочий час – до *** годин;

у неробочий час – до *** годин.

Запасний пункт управління мобілізацією людських і транспортних ресурсів на території відповідальності першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки створити на базі приміщення Овруцької міської ради – м. Овруч, вул. ***.

  1. Для організованого і своєчасного прийому військовозобов’язаних, які прибувають на доукомплектування територіального центру комплектування та соціальної підтримки створити пункт прийому особового складу (далі – ППОС) першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на базі Овруцького центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ) – м. Овруч, вул. ***;

Адміністрацію пункту прийому особового складу призначити наказом начальника Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  1. Створити пункт прийому техніки національної економіки (далі – ППТ), яка надходить до укомплектування першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на базі Овруцького спортивного технічного клубу товариства сприяння оборони України (СТК ТСОУ) – м. Овруч, вул. ***;

Адміністрацію пункту прийому техніки національної економіки призначити наказом начальника Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  1. Для організації оповіщення під час мобілізації, в особливий період резервістів, військовозобов’язаних про їх призов на військову службу, та постачальників транспортних засобів і техніки національної економіки – про вилучення (залучення) та поставку транспортних засобів і техніки для доукомплектування відповідних команд і партій створити дільницю оповіщення (далі – ДО) на базі приміщення Овруцької міської ради – м. Овруч, вул. ***;

Адміністрацію дільниці оповіщення призначити наказом начальника Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  1. Для організації збору, призову резервістів і військовозобов’язаних, своєчасної їх доставки у військові частини, контролю за повнотою явки мобілізаційних ресурсів, ведення якісного обліку і оформлення відповідних документів створити пункт попереднього збору військовозобов’язаних (далі – ППЗВ) на базі Овруцький ліцей №1 – м. Овруч, вул. ***;

Адміністрацію пункту попереднього збору військовозобов’язаних призначити наказом наказом начальника Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  1. З метою своєчасної та організованої поставки техніки створити пункт попереднього збору техніки (далі – ППЗТ) на базі ТДВ «Овруцьке АТП – 11847» – м. Овруч, вул. ***.

 Матеріально-технічне обладнання пункту попереднього збору техніки, покласти на балансоутримувача.

Адміністрацію пункту попереднього збору техніки призначити наказом наказом начальника Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  1. Для організації та проведення своєчасного оповіщення резервістів, військовозобов’язаних постачальників техніки національної економіки про їх призов, вилучення (залучення), збір та відправку під час мобілізації, в особливий період до пунктів збору (ППЗВ, ППЗТ) та для забезпечення стійкого управління проведенням мобілізації створити і підтримувати в готовності до застосування за призначенням пункти збору і оповіщення Овруцької міської ради (далі – ПЗОТГ, ПЗСО).

Для організації контролю проведення своєчасного оповіщення, збору і поставки резервістів, військовозобов’язаних та постачальників техніки національної економіки на території Овруцької територіальної громади створити пункт збору територіальної громади (ПЗОТГ) на базі Овруцької міської ради – м. Овруч, вул. ***.

До складу адміністрацій пункту збору територіальної громади, залучати працівників міської ради, шкіл, центру первинної медичної допомоги, закладів культури та жителів міста, які не підлягають призову під час мобілізації.

Відпрацювати згідно методичних рекомендацій першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки необхідну документацію пункту збору територіальної громади.

Пункти збору старостинських округів (ПЗСО) створити в старостинських округах з центрами в населених пунктах: : с. Кирдани, с. Левковичі, с. Хлупляни, с. Покалів, с. Піщаниця, с. Черепин, с. Рудня, с. Заріччя, с.Велика Хайча, с. Норинськ, с. Бондари, с. Шоломки, с. Підруддя, с. Велика Чернігівка, с. Раківщина, с. Велика Фосня, с. Гошів, с. Ігнатпіль.

Затвердити місця розгортання пунктів збору у відповідних старостинських округах та призначити відповідальних осіб за розгортання пунктів збору старостинських округів, розроблення матеріальної бази, підтримання в робочому стані систем зв’язку і оповіщення, ведення необхідної документації,  організацію та проведення своєчасного оповіщення резервістів, військовозобов’язаних постачальників техніки національної економіки про їх призов, вилучення (залучення), збір та відправку під час мобілізації, в особливий період  до пунктів збору (ППЗВ, ППЗТ).

До складу адміністрацій пунктів збору старостинських округів, залучати працівників міської ради, старостинських округів, шкіл, центру первинної медичної допомоги, закладів культури та жителів відповідних населених пунктів,які не підлягають призову під час мобілізації.

Відпрацювати згідно методичних рекомендацій першого відділу Коростенського ройонного територіального центру комплектування та соціальної підтримки необхідну документацію пунктів збору старостинських округів.

  1. Начальнику першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки:

1) забезпечити міську раду, керівників підприємств, організацій і установ, на яких покладені завдання зі створення та розгортання елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів відповідними зразками інструкцій, функціональних обов’язків адміністрацій цих елементів, іншими необхідними документами;

2) довести до відповідальних осіб,  керівників підприємств, організацій і установ, на яких покладені завдання зі створення та розгортання елементів оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, вимоги щодо умов розміщення, обладнання цих елементів необхідним майном, інвентарем;

3) разом з керівниками підприємств, організацій і установ, здійснити підбір та призначення адміністрацій елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів.

Для оповіщення резервістів, військовозобов’язаних і постачальників техніки національної економіки залучити працівників міської, сільських рад  та інших військовозобов’язаних;

4) щороку планувати та організувати проведення занять з адміністраціями елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, апаратом посилення (першочерговими посильними) у відповідності до затверджених (погоджених) планів.

Зазначені заходи здійснювати у системі мобілізаційної підготовки щомісячно у ході проведення мобілізаційних тижнів та інших заходів підготовки;

5) перевірку мобілізаційної готовності елементів системи оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів здійснювати під час планових перевірок міської, старостинських округів, підприємств, установ та організацій. Результати перевірок відображати у журналах (актах) перевірки.

  1. Керівникам підприємств, установ та організацій, на базі яких створюються та розгортаються елементи системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів:

1) за погодженням першим відділом Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтритмки здійснити підбір та призначення адміністрації елементів системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів з числа персоналу підприємств, установ та організацій.

2) Забезпечити елементи системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів, дільницю оповіщення необхідними службовими приміщеннями, засобами зв’язку, майном та інвентарем згідно з вимогами першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

3) Елементи системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів розгортати за вимогами першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проведення занять з їх адміністраціями, перевірок готовності до виконання завдань за призначенням та під час мобілізації.

  1. З метою якісного та своєчасного оповіщення резервістів, військовозобов’язаних, постачальників техніки національної економіки, які призиваються, поставляються на доукомплектування військ (сил), їх перевезення на пункти зустрічі військових частин, доставці уповноважених першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у старостинські округи, отримання озброєння, боєприпасів та інших матеріальних засобів керівникам підприємств, установ та організацій виділити водіїв та техніку (із розрахунку згідно додатку 8).
  2. Овруцькому відділенню поліції Коростенського відділу поліції головного управління Національної поліції в Житомирській області:

1) Забезпечити надійну охорону, підтримання правопорядку на території 1 відділу Коростенського РТЦК та СП та створених елементів бази мобілізаційного розгортання, а також супроводження особового складу, техніки під час проведення мобілізації.

2) У встановленому законодавством порядку здійснювати розшук військовозобов’язаних, які змінили місце проживання або ухиляються від проведення заходів мобілізації.

3)  Виділяти наряд поліції на службовому автомобілі для супроводження автомобіля та представників 1 відділу Коростенського РТЦК та СП, які виділяються для доставки зброї, боєприпасів та матеріальних засобів.

Розрахунок сил та засобів для охорони, підтримання правопорядку на території 1 відділу Коростенського РТЦК та СП та створених елементів бази мобілізаційного розгортання, а також супроводження особового складу, техніки під час проведення мобілізації згідно додатку 4.

  1. З метою організації проведення своєчасного оповіщення мобілізаційних ресурсів, безперервного управління заходами мобілізації керівникам транспортної дільниці 211Р м. Коростень, транспортного цеху відділу підтримки бізнесу Житомирської філії ПАТ «Укртелеком»:

1) Забезпечити безперебійну і стійку роботу засобів зв’язку в районі відповідальності.

Розрахунок додаткових засобів зв’язку для задоволення мобілізаційних потреб 1 відділу Коростенського РТЦК та СП згідно додатку 3.

  1. Начальнику Овруцького районного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області:

1) забезпечити контроль радіаційної, хімічної та бактеріологічної обстановки на пунктах попереднього збору військовозобов’язаних і техніки та на маршрутах руху мобілізаційних ресурсів;

2) своєчасно доводити до пункту управління 1 відділу Коростенського РТЦК та СП данні радіаційної, хімічної та бактеріологічної обстановки на території відповідальності;

  1. Головному лікарю КНП «Овруцька міська лікарня» Овруцької міської ради для належної організації медичного забезпечення заходів мобілізації на території відповідальності першого відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки:

1) забезпечити роботу медичних комісій для визначення придатності військовозобов’язаних до військової служби.

2) за заявкою 1 відділу Коростенського РТЦК та СП виділяти необхідну кількість медичного персоналу для забезпечення роботи пунктів збору і поставки мобілізаційних ресурсів (додаток 6).

  1. З метою організації харчування особового складу 1 відділу Коростенського РТЦК та СП закріпити підприємства харчування згідно додатку 2.
  2. Директору КП «Гарне місто» організувати забезпечення банно-пральними послугами особовий склад 1 відділу Коростенського РТЦК та СП згідно додатку 5.
  3. За заявкою (вимогою) 1 відділу Коростенського РТЦК та СП Овруцькому професійному ліцею виділити необхідну кількість речового майна для забезпечення потреб мобілізації згідно додатку 7.
  4. З метою організації та проведення своєчасного оповіщення резервістів, військовозобов’язаних, постачальників техніки національної економіки про їх призов, вилучення (залучення), збір та відправку під час мобілізації, проведенні оповіщення, збору та доставки до 1 відділу Коростенського РТЦК та СП резервістів та військовозобовязаних оперативного резерву першої та другої черги для залучення на навчальні збори, ведення необхідної документації, призначити відповідальних осіб старостинських округів Овруцької міської ради.
  5. Довести дане рішення до відповідальних осіб міської ради, старостинських округів, керівників підприємств, установ, організацій, яких воно стосується.
  6. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

Овруцький міський голова                                                              Іван КОРУД



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=