Інформація для жителів Овруцької громади станом на 28 березня 2022 року!

Ситуація станом на 28 березня в Овруцькій міській громаді напружена, проте контрольована.
🔹Наголошуємо, НЕ переходьте за невідомими посиланнями в соціальних мережах, НЕ відкривайте підозрілі листи на електронній пошті, НЕ поширюйте інформацію про переміщення українських військ.
🔹Рішенням Ради оборони Житомирщини на час воєнного стану заборонено відвідування та в’їзд до лісу громадян, за винятком військових, правоохоронців, лісівників та органів місцевої влади. Таке рішення прийняте задля безпеки громадян, а також запобігання лісовим пожежам.
🔹 На території області забороняється використання відеореєстраторів, зокрема заборона фото, відеозйомки доріг, об’єктів інфраструктури, блокпостів та військових частин. Це необхідно для того, щоб уникнути розголошення інформації, про переміщення та хід виконання завдань Сил оборони.
🔹Також просимо не обговорювати інформацію щодо стану справ у тому чи іншому населеному пункті у загальнодоступних чатах та коментарях.
❗️Нагадуємо, комендантський час на території Житомирської області триває з 20:00 год. вечора до 06:00 год. ранку.
✅Овруцькою міською радою забезпечено проведення на щоденній основі добровільної евакуації. З 25.02.2022 року по даний час добровільно евакуйовано 1392 чол., з них 927 діти (Львів, Ягодин, Яремче, Східниця, Швеція, Швейцарія, Польща). Бажаючих евакуюватись необхідно звернутись на «Гарячу лінію» Овруцької міської ради за тел. 098-038-78-11.
Також на території Овруцької громади розміщуються громадяни внутрішньо переміщені особи з міст, де проводяться активні боєві дії – Гостомель, Буча, Народицька громада, Київ, Маріуполь, Харків та інші, у кількості 256 чоловік. Надається допомога в розміщенні, продуктами харчування, речами першої потреби.
✅Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради працює в штатному режимі. Надаються соціальні послуги та здійснюється доставка ліків, продуктів харчування та засобів гігієни особам похилого віку та особам з інвалідністю, які перебувають на обліку в Центрі. Організовано роботу по забезпеченню засобами реабілітації (милиці, ходунки, інвалідні візки) осіб, які звернулися за допомогою. Проводяться заходи з перерахування коштів за надані соціальні послуги фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим, які не здатні до обслуговування. Здійснюється розгляд звернень громадян на гарячу лінію міської ради, які задовольняються згідно визначених потреб та можливостей. З початку війни влаштовано 7 осіб похилого віку, які потребують постійного стороннього догляду, в стаціонарне відділення для постійного проживання в с. Нові Велідники та 2 особи – в КНП “Словечанська районна лікарня”. Спеціалістами Центру надання соціальних послуг спільно з працівниками міської ради щоденно проводиться робота по прийому, обліку, сортуванню та видачі гуманітарної допомоги, яка надходить в Овруцьку громаду з інших країн, областей України, Житомирської ОДА та волонтерських організацій. У першу чергу гуманітарна допомога надається військовим ЗСУ та територіальної оборони, внутрішньо переміщеним особам, особам, які постраждали внаслідок війни, багатодітним сім’ям та одиноким матерям (батькам) Овруцької громади, які опинились у складних життєвих обставинах, особам похилого віку та особам з інвалідністю, які потребують невідкладної допомоги. Центр надання соціальних послуг (ЦНСП) Овруцької міської ради, знаходиться за адресою: м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, буд. 41. Контактний номер телефону: 096-861-65-66 (Світлана Анатоліївна).
✅Службою у справах дітей за тиждень відвідано – 5 сімей, 13 сім’ям СЖО надано продукти харчування, памперси та дитяче харчування. Постійно тримається зв’язок з сім’ ями опікунів, дбст, пс, надається допомога у вигляді консультацій, рекомендацій. Щодня оновлюється інформація для ССД Житомирської ОДА, щодо виїзду статусних дітей за межі області та за межі України. Наразі проводиться робота по доставці гуманітарної допомоги сім’ям, які перебувають на обліку як СЖО.
✅КНП «Овруцька міська лікарня» працює у штатному режимі у повній готовності для надання допомоги хворим та пораненим. Для цього створено 7 хірургічних бригад. Заклад забезпечено лікарськими засобами, витратними та перев’язувальними матеріалами, харчами, пальним. Облаштовано два бомбосховища (1 окремо для хворих на COVID-19). Функціонують всі відділення. Призупинено госпіталізацію хронічних хворих (крім станів, які загрожують життю та здоров’ю).
З 24 лютого 2022 року по 25.03.2022 р. проліковано стаціонарно 214 хворих, народилося 21 дитина (9 хлопчиків та 12 дівчаток). Також проводиться лікування хворих на COVID-19, проліковано 34 хворих. Поліклінічно-діагностичне відділення працює з 9-00 до 13-00 (понеділок-п’ятниця). Номер реєстратури поліклінічно-діагностичного відділення 098-913-98-31. Отримано благодійну допомогу від різних Благодійних фондів: БФ «Твоя опора» (на суму 156,2 тис.грн.) та від інших фондів гуманітарну допомогу у вигляді лікарських препаратів, витратних та перев’язувальних матеріалів, виробів медичного призначення, а також молока та м’яса. Від БФ «Хлібний дім» отримано медичні меблі, операційний стіл, медичний одяг. 23.03.2022 р. за сприянням ДОЗ ЖОДА отримано гуманітарну допомогу від ВООЗ у вигляді медикаментів. Неодноразово за сприянням міської ради отримано гуманітарну допомогу у вигляді перев’язувального матеріалу, ліків, дитячого харчування, памперсів. 24.03.2022 р. – отримано апарат ШВЛ.
✅КНП «Овруцький ЦПМСД» працює у штатному режимі. 11 АЗПСМ, 4 пункти здоров’я та 52 ФАП та ФП. Амбулаторії працюють з 09:00 год до 13:00 год, два чергових лікарі до 15:00 год. Ліками для надання невідкладної допомоги забезпеченні. Гуманітарна допомога, яка надходить, сортується та розподіляється для видачі у всі заклади центру. Тимчасово переселені особи мають повне право звертатися за медичною допомогою до сімейного лікаря. Контактні номери телефонів реєстратури: АЗПСМ №1 м. Овруч – 068 904 5380, АЗПСМ №2 м. Овруч – 068 081 2507, АЗПСМ №3 м. Овруч – 068 081 2854.
✅Овруцька міська рада забезпечує підвіз ліків з м.Коростень (один раз на тиждень) до аптечних установ м. Овруч, а саме: «Здорова Родина», «Первоцвіт», «Бажаємо здоров’я», «Нова надія», ФОП Матицин, «Асторія-Фарм». Гуманітарна допомога (медикаменти) розподіляються між Овруцькою міською лікарнею, Овруцьким «ЦПМСД» та на потреби військовослужбовців.
✅Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) продовжує роботу з надання адміністративних послуг соціального характеру! Графік роботи з 09:00 год. до 13:00 год. Адреса: м.Овруч, вул. Героїв Майдану, 21. Звертатися за телефонами: 097-521-98-05, 098-446-83-65 (Шевцова Оксана Іванівна). За тиждень розглянуто більше 70 звернень як в м. Овруч, так і на старостинських округах громади.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ❗️: Шановні отримувачі державних соціальних допомог, одинокі матері, малозабезпечені родини, родини в яких виховуються дітки з інвалідністю, отримувачі допомоги на дітей над якими встановлено опіку чи піклування, для Вас продовжені всі виплати автоматично! НА ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ НЕ ПОТРІБНО ЗВЕРТАТИСЬ ДЛЯ ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ!!! Це стосується тих, хто станом на 01.03.2022 року, перебуває на обліку як отримувач допомоги. Нові претенденти на отримання державних соціальних допомог звертаються з повним пакетом документів до ЦНАПу, старостинських округів Овруцької ТГ.
✅Комунальні підприємства працюють в штатному режимі. Торгівельні мережі поповнюються продуктами харчування. Овруцький хлібзавод працює у штатному режимі. Щоденно виготовляється до 4 т. хліба, здійснюється підвіз на старостинські округи. У закладах освіти громади призупинено навчання до 08 квітня 2022 року.
Висловлюємо щиру подяку керівникам та колективам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, що скрутний час для нашої країни надають допомогу у вирішенні питань забезпечення оборони та життєдіяльності мешканців нашої громади!
Розмір тексту-+=