Гуманітарна допомога внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території Овруцької громади

Шановна громадо, зараз наше життя зовсім не схоже на те, яке було до 24 лютого 2022 року. Ця нещадна війна змусила жити по-новому! Вона змінила наші думки, переживання, цінності та базові потреби, навчила цінувати те, що маємо. Навчила цінувати один одного та власне життя. Ми стали ще більш відкритими і добрими до друзів та нещадними до ворогів. Єдине, що лишилося незмінним – бажання допомагати тим, хто цього потребує.
Овруцька міська рада від початку війни росії проти України активно моніторить потреби найбільш незахищених соціальних груп населення у нашій громаді та всіляко їм допомагає. Даною функцією займається – Центр надання соціальних послуг Овруцької міської ради (ЦНСП), який з початку війни працює в штатному режимі. Надаються соціальні послуги та здійснюється доставка ліків, продуктів харчування та засобів гігієни особам похилого віку та особам з інвалідністю, які перебувають на обліку в Центрі. З початку війни влаштовано 7 осіб похилого віку, які потребують постійного стороннього догляду, в стаціонарне відділення для постійного проживання в с. Нові Велідники та 2 особи – в КНП “Словечанська районна лікарня”. Спеціалістами Центру надання соціальних послуг спільно з працівниками міської ради щоденно проводиться робота по прийому, обліку, сортуванню та видачі гуманітарної допомоги, яка надходить в Овруцьку громаду з інших країн, областей України, Житомирської ОДА та обласної ради, волонтерських організацій. У першу чергу гуманітарна допомога надається військовим ЗСУ та територіальної оборони, внутрішньо переміщеним особам, особам, які постраждали внаслідок війни, багатодітним сім’ям та одиноким матерям (батькам) Овруцької громади, які опинились у складних життєвих обставинах, особам похилого віку та особам з інвалідністю, які потребують невідкладної допомоги. Центр надання соціальних послуг (ЦНСП) Овруцької міської ради, знаходиться за адресою: м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, буд. 41. Контактний номер телефону: 098-311-91-22 (Катерина Миколаївна).
Нині допомоги потребують, окрім інших, ще й сім’ї, котрі, рятуючись від кривавої руки війни, переселилися до нашої громади. Звичайно, Овруцька громада відкрита для допомоги тим людям, які через війну втратили усе, що мали.
На даний час на території Овруцької громади розміщуються внутрішньо переміщені особи з міст, де проводяться активні боєві дії – Гостомель, Буча, Ірпінь, Київ, Маріуполь, Харків, Народицька громада, Миколаївська область, у кількості 351 чоловік, з них – 220 дорослі, 131 – дитина. Надається допомога в розміщенні. Забезпечуються продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, якщо є маленькі діти – дитячим харчуванням та памперсами.
Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) здійснює реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, для отримання виплат гарантовані державною та приймають заяви про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб. Постанова КМУ №333 від 19 березня 2022 року https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/333-2022-%D0%BF#Text
Допомога кожного з нас для цих людей надзвичайно важлива. Лише разом ми зможемо вистояти!
Особисто вдячний кожному, хто допомагає внутрішньо переміщеним особам: їжею, речами, фінансово чи надають тимчасовий прихисток. Для них ця підтримка дуже важлива!
Тримаймося! Все буде Україна!
        Овруцький міський голова                      Іван КОРУД
Розмір тексту-+=