Рішення №1304 від 26 травня 2022 року “Про звернення депутатів міської ради до Офісу Президента України, Житомирського ОМТЦК та СП, Коростенського РТЦК та СП, 1-го Відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (м. Овруч)”

                                

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Р І Ш Е Н Н Я

Двадцять четверта  сесія                                                 VІІI скликання

від 26 травня 2022 року      № 1304

Про звернення депутатів міської ради
до Офісу Президента України, Житомирського
ОМТЦК та СП, Коростенського РТЦК та СП,
1-го Відділу Коростенського районного
територіального центру комплектування

та соціальної підтримки (м. Овруч)

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  зважаючи на  актуальність та соціально-економічну значимість даного питання, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Схвалити текст звернення до Офісу Президента України, Житомирського ОМТЦК та СП, Коростенського РТЦК та СП, 1-го Відділу Коростенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (м. Овруч) (додається).
  2. Доручити міському голові Коруду І. Я. підписати та направити дане звернення до адресатів, зазначених у п.1 рішення.

 

Овруцький міський голова                                                           Іван КОРУД

 

Додаток
до рішення міської ради

від 26.05.2022 р. № 1304

Офісу Президента України 

 Житомирському ОМТЦК та СП 

Коростенському РТЦК та СП 

1-му Відділу Коростенського районного

територіального центру комплектування

та соціальної підтримки (м. Овруч)

Президент та Уряд України неодноразово наголошували на необхідності відновлення економіки в умовах воєнного стану. Саме робота в цьому напрямку, а також створення сприятливих економічних умов на території громади є одним з пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування. Разом з тим, під час проведення мобілізації, в окремих суб’єктів господарювання, розташованих на території Овруцької міської територіальної громади, понад 30 відсотків працівників робітничих професій призвані до лав Збройних сил України, що, з одного боку, створює додаткове значне фінансове навантаження, а з другого – ставить під загрозу виробничий процес.

Направлені суб’єктами господарювання до Міністерства економіки, Мінагрополітики пропозиції про бронювання працівників  залишились без реагування та жодної відповіді.

У зв’язку з викладеним, з метою відновлення економічного потенціалу громади та недопущення втрат по надходженню до бюджетів різних рівнів, просимо врегулювати питання щодо бронювання військовозобов’язаних – працівників суб’єктів господарювання різних форм власності, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях з урахуванням необхідності для можливості виконання таким підприємством, установою, організацією своєї економічної діяльності та виконання завдань із задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, жителів громади та України в цілому.

 

За дорученням сесії

Овруцької міської ради,

міський голова                                                                               Іван КОРУД



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=