Проект рішення “Про звернення депутатів міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів України”

                                                                                                                                                                

   

У К Р А Ї Н А

 Овруцька міська рада

Р І Ш Е Н Н Я

Двадцять шоста  сесія                                                        VІІI скликання

(позачергова)

від 12 липня 2022 року      №

Про звернення депутатів міської ради
до Президента України, Кабінету Міністрів
України, Державного агентства

лісових ресурсів України

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування  в Україні»,  зважаючи на  актуальність та соціальну важливість даного питання, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Схвалити текст звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства лісових ресурсів України (додається).
  2. Доручити міському голові Коруду І. Я. підписати та направити дане звернення до адресатів, зазначених у п.1 рішення.

 

Овруцький міський голова                                                              Іван КОРУД

Додаток
до рішення міської ради

від 12.07.2022 р. №

 

Президенту України

Кабінету Міністрів України

Державному агентству лісових ресурсів України

Звернення

депутатів Овруцької міської ради

з приводу ліквідації державних лісогосподарських підприємств і створення єдиної компанії «Ліси України»

 

   Працівниками державних лісогосподарських підприємств  прикладаються зусилля по вирощуванню лісів, догляду за ними, захисту від лісових пожеж, шкідників, браконьєрів, сплаті податків, виконанню всіх зобов’язань перед державою. Багатотисячну громаду лісівників України, науковців і освітян стривожила інформація, яка з’явилась в останні дні, про підготовку Проекту Постанови Кабінету Міністрів України про створення єдиного унітарного підприємства «Ліси України» та ліквідації державних лісогосподарських підприємств як юридичних осіб з передачею даному підприємству всіх прав і обов’язків лісогосподарських підприємств. Дана пропозиція вже сьогодні має надзвичайно негативний резонанс в трудових колективах, наукових, освітніх установах.

     На нашу думку, ініціатори такого проекту переслідують або інтереси великого бізнесу, або хочуть внести  дисонанс у відношеннях влади та населення України. У зв’язку з цим виникає питання: хто і для яких цілей хоче ліквідувати лісгоспи? Хто вносить негативний дисонанс до рішень влади у воєнний період? Чому такі рішення не відповідають нормативно-правовим актам, який прийняв сам Уряд 29 грудня 2021 року затверджуючи Стратегію розвитку лісового господарства та Лісовому Кодексу?

     Ми впевнені, що в інтересах держави в цей непростий час, всі гілки влади мають стимулювати роботу кожного підприємства, опікуватись кожним робочим місцем, забезпечити сплату податків на місцях,  населення дровами, деревообробників сировиною. Саме ці люди відстоюють інтереси держави як на фронті, так і в тилу. Саме вони не повинні втратити віру в об’єктивні рішення влади.

     У зв’язку з цим, просимо Вас забезпечити підтримку роботи державних лісогосподарських підприємств, не допустити їх ліквідації. Працівники, їх сім’ї, місцеве населення зацікавлені в стабільній роботі колективів, а наші бійці в ефективному тилу. Держлісгоспи забезпечують виконання всіх покладених функцій, особливо в умовах війни, а лісове господарство яке має багаторічний цикл лісовирощування потребує стабільної роботи. На наше переконання, ініціатива по ліквідації держлісгоспів сприяє підриву системи управління, стабільності в роботі держави та впливає на авторитет влади.

 

За дорученням сесії

Овруцької міської ради,

міський голова                                                                                Іван КОРУД



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=