Проект рішення “Про звернення депутатів міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України”

  

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада

Р І Ш Е Н Н Я

Двадцять шоста  сесія                                                        VІІI скликання

(позачергова)

від 12 липня 2022 року      №

Про звернення депутатів міської ради
до Президента України, Кабінету Міністрів України,

Міністерства внутрішніх справ України

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування  в Україні»,  зважаючи на  актуальність та соціальну важливість даного питання, враховуючи неодноразові звернення жителів Овруцької міської територіальної громади, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Схвалити текст звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України (додається).
  2. Доручити міському голові Коруду І. Я. підписати та направити дане звернення до адресатів, зазначених у п.1 рішення.

 

Овруцький міський голова                                                              Іван КОРУД

Додаток
до рішення міської ради

від 12.07.2022 р. №

 

Президенту України

Кабінету Міністрів України

Міністерству внутрішніх справ України

 

Депутати Овруцької міської ради звертаються до Вас з метою недопущення соціальної напруги серед населення розглянути можливість продовження роботи в м. Овруч Овруцького відділу УДМС у Житомирській області.

В Овруцькій міській ТГ проживає майже 37,0 тис. жителів. Віддаленість від м. Овруч до деяких населених пунктів складає до 40 км. Даним підрозділом УДМС обслуговувались також жителі Словечанської ТГ (майже 10,0 тис. жителів, віддаленість до м. Овруч до 80 км.), а також Гладковицької ТГ (майже 4,5 тис. жителів, віддаленість до м. Овруч до 20 км.). В разі необхідності звернутися до найближчого Коростенського РВ УДМС у Житомирській області жителям колишнього Овруцького району доведеться долати значно більшу відстань.

За І півріччя 2022 року працівниками Овруцького відділу УДМС України в Житомирській області, враховуючи воєнний стан, 344-м  громадянам України вклеєні фотокартки в паспорт громадянина України у зв’язку з досягненням 25-ти та 45-річного віку.  Прийнято на оформлення паспорта громадянина України  для виїзду за кордон 718 заяв. Видано паспортів для виїзду за кордон – 258, на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД картки – 425 заяв, видано 132. Продовжено термін дії паспорта гр. України для виїзду за кордон – 55. Вклеєно фото дітей до паспортів батьків – 29.  До відділу за 2022 рік надійшло 38 звернень громадян з різних питань, на які своєчасно надані відповіді згідно з вимогами Закону України «Про звернення громадян». За 2022 рік оформлено 2 заяви громадян України на виїзд на постійне місце проживання за кордон. Відповідно до ЗУ «Про імміграцію в Україну» працівниками відділу прийнято та оформлено 3 справи за заявами іноземних громадян про отримання дозволу на імміграцію в Україну – надано 2 дозволи на постійне проживання в Україні. До Овруцького відділу УДМС у Житомирській області щодо продовження терміну перебування в Україні відповідно до постанови КМУ від 15 лютого 2012 р. № 150 «Про затвердження Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України» із заявами звернулись 4 іноземці.  7 громадян України звернулись з метою підтвердження громадянства своїм дітям.  Виявлено 10 фактів порушення іноземцями та особами без громадянства Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», за вказаними фактами складено адміністративні протоколи за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених частиною 1 статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (7 протоколів), за ст. 205 КУпАП – 2, ст. 206 КУпАП – 1. Завдяки належно проведеній працівниками відділу інформаційно роз’яснювальній роботі загальна сума сплачених штрафів склала 27 400 гривень. Опрацьовано 640 вхідних та вихідних документів.

Виходячи з вищезазначеного, враховуючи неодноразові звернення жителів громади з даного приводу до Овруцької міської ради, просимо розглянути можливість поновлення роботи Овруцького відділу УДМС у Житомирській області.

 

За дорученням сесії

Овруцької міської ради,

міський голова                                                                                Іван КОРУД

 



  Завантажити документ
Розмір тексту-+=