Рішення №175 виконкому міської ради “Про хід виконання рішення виконкому міської ради від 20.12.2012 року №256 «Про затвердження заходів щодо виконання в м. Овручі районної комплексної Програми соціального захисту інвалідів на 2013-2017 роки» та підготовку і відзначення Міжнародного дня інвалідів.”

2016-05-03_214511У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

 Р І Ш Е Н Н Я

від  16.11.2016 року                    № 175

Про хід виконання рішення виконкому міської ради
від  20.12.2012 року №256 «Про затвердження заходів
щодо виконання в м. Овручі районної комплексної
Програми соціального захисту інвалідів
на 2013-2017 роки» та підготовку і відзначення

Міжнародного дня інвалідів.

     Заслухавши інформацію керуючої справами Савченко М.І. про хід виконання рішення виконкому міської ради від  20.12.2012 року №256 «Про затвердження заходів щодо виконання в м. Овручі районної комплексної Програми соціального захисту інвалідів на 2013-2017 роки» та підготовку і відзначення Міжнародного дня інвалідів, виконком міської ради відмічає, що виконкомом міської ради спільно із територіальним центром соціальних послуг, міською радою ветеранів та керівниками підприємств, установ та організацій міста проводиться певна робота щодо виконання районної комплексної Програми соціального захисту інвалідів на 2013-2017 роки.

На обліку в міському центрі СЗН перебувають 43 інваліди, які отримують соціальні послуги вдома. На  протязі поточного року в міську раду зверталися окремі інваліди та члени їх сімей за сприянням у наданні їм матеріальної допомоги, так, за 10 місяців поточного року 83 інваліди отримали в міській раді матеріальну допомогу на загальну суму 76000 грн. Також акти обстеження матеріально-побутових умов проживання інвалідів направлялися в і Овруцьку РДА, і в районну раду та в обласний фонд інвалідів для надання одноразової матеріальної допомоги на лікування та на вирішення соціально-побутових проблем.

         В цьому році 10 інвалідів отримали безкоштовні путівки на оздоровлення в заклади санаторно-курортного лікування, інваліди забезпечувались технічними засобами реабілітації, 200 чоловік отримали допомогу протезно-ортопедичними виробами, 15 інвалідів стали на облік на отримання автомобілів.

         Виконком міської ради,  міська рада ветеранів, територіальий центр соціального обслуговування постійно проводять роботу щодо забезпечення потреб інвалідів, людей похилого віку, які, фактично, за станом здоров’я теж являються інвалідами.

З метою привернення уваги громадськості до проблем інвалідів, надання їм конкретної допомоги,  керуючись  ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію керуючої справами Савченко М.І. про хід виконання рішення виконкому від 20.12.2012 року №256 «Про затвердження заходів щодо виконання в м.Овручі районної комплексної Програми соціального захисту інвалідів на 2013-2017 роки» та підготовку і відзначення Міжнародного дня інвалідів» прийняти до відома.
  1. Керівникам підприємств, установ та організацій міста, міській раді ветеранів спільно з трудовими колективами, підприємницькими структурами, релігійними конфесіями:

2.1. Забезпечити подальше виконання заходів  щодо реалізації в м. Овручі районної комплексної програми соціального захисту інвалідів на 2013-2017 роки.

Керівники підприємств, установ та організацій міста спільно з територіальним центром соціального обслуговування.

         2.2. Відвідати та провести обстеження матеріально-побутових умов проживання інвалідів війни та праці, ЧАЕС, АТО, сімей де проживають діти-інваліди, одиноких інвалідів та надати їм конкретну адресну допомогу (виконання ремонтних робіт жилих і нежилих приміщень, забезпечення паливом, розпилювання і рубання дров, виділення коштів, забезпечення продуктами харчування, овочами, одягом, влаштування на зимовий період в лікарні, в інтернатні установи, тощо).

Листопад-грудень 2016 року.  Міська організація ветеранів, територіальний центр

         2.3. За результатами обстеження житлово-побутових умов проживання надавати допомогу обідами малозабезпеченим одиноким інвалідам, які потребують допомоги в харчуванні.

Постійно. Керівники міських шкіл, гімназії, Овруцького ліцею, дошкільних закладів, підприємств, установ та організацій міста, де є їдальні, спільно з територіальним центром соціального обслуговування.

         2.4. Продовжувати роботу волонтерських загонів з числа учнів міських шкіл, гімназії і ліцею та закріпити їх за інвалідами міста.

Постійно. Керівники міських шкіл, гімназії, Овруцького ліцею.

2.5. Завершити ремонт амбулаторії по вул. Білоруська, 5.

До 02.12.2016 року. КП «Комунальник» Овруцької міської ради.

2.6. Придбати Новорічні подарунки для дітей-інвалідів, проживаючих на території міста, та вручити їх до Дня Святого Миколая.

До 19.12.2016 року. Овруцька міська рада.

  1. Просити територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вживати необхідних заходів для якомога більшого охоплення обслуговуванням одиноких інвалідів, які потребують соціально-побутової допомоги вдома, вирішувати питання влаштування окремих з них в будинки-інтернати, забезпечення їх необхідними протезно-ортопедичними матеріалами, засобами пересування.

Постійно. Кравчук Р.Ф. – директор територіального  центру .

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Савченко М.І. – керуючу справами виконкому міської ради.

 

 

Міський голова                                                             І.Я. Коруд

 



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=