Проект виконкому міської ради “Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою території м. Овруч, затверджених рішенням виконкому міської ради від 25.01.2017 року №3.”

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 24.02.2017 року              №

Про хід виконання заходів з поліпшення
санітарного стану та благоустрою території м. Овруч,
затверджених рішенням виконкому міської ради

від 25.01.2017 року №3.

На виконання Правил благоустрою міста Овруч та рішення виконавчого комітету Овруцької міської ради від 25.01.2017 року № 3 «Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч» в місті проводились і проводяться роботи по санітарній очистці та благоустрою території. Основною метою вказаних заходів є приведення в належний санітарний стан  інфраструктури міста, в тому числі: узбіч доріг, вулиць, прибудинкових територій, територій підприємств, організацій і установ, парків, скверів, площ.

Інспекцією з благоустрою міста спільно з Овруцьким відділенням поліції Коростенського відділу поліції ГУ НП України проводились  рейди та перевірки, велась роз’яснювальна робота серед   населення щодо стану благоустрою, прибирання територій за якими закріплені установи, підприємства, організації різної форми власності, зберігання будівельних матеріалів за межами ділянок.  (Вулиці Тараса Шевченка, Героїв Майдану, Івана Богуна, Київська, Набережна, Шолом Алейхема, Гетьмана Виговського, Озерна, Богдана Хмельницького, Відродження, Шкільна), проведено рейди та роздані попередження щодо припинення здійснення торгівельної діяльності в невстановлених місцях.

Відповідно до ст. 160 КУпАП: «Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та інших невстановлених місцях» – тягне за собою накладання штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі. У разі невиконання даного припису до них будуть застосовані заходи адміністративного впливу, передбачені законодавством.

За січень місяць 2017 року було складено та подано на розгляд  адмінкомісії Овруцької міської ради 12 протоколів за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, роздано під підпис 29 попереджень по приватним підприємцям за недотримання правил благогоустрою, а саме захаращення та несвоєчасне прибирання території від снігу та криги, надано 7 попередження приватним підприємцям, які ухиляються від укладання договорів на вивезення і утилізацію твердих побутових відходів з КП «Овруч», договори заключені.

Схеми-маршрути очистки доріг і тротуарів в м.Овруч для кожної снігоприбиральної техніки переглянуті та відкориговані на основі діючих, розроблених у 2016 році та затверджені рішенням виконкому Овруцької міської ради №3 від 25.01.2017 року.

 Створено резерв посипного матеріалу, тримається на контролі наявність пісково-соляної суміші по вулицях міста в місцях з підвищеною небезпекою, при необхідності додатково підвозиться.

У супровід до сміттєвозів закріплено двірників для прибирання контейнерного майданчика після завантаження сміття.

Через місцеві ЗМІ ознайомлено населення з графіком збору ТПВ від приватного сектору.

Закріплено додаткові території по прибиранню вулиць міста за двірниками КП «Гарне місто».

З метою поліпшення санітарного стану території м. Овруч, керуючись ст.. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію першого заступника міського голови Дяченка А.М. про хід виконання заходів з благоустрою та поліпшення санітарного стану в м. Овруч, затверджених рішенням виконкому міської ради від 25.02.2017 року №3, прийняти до відома.
  1. Зняти з контролю рішенням виконкому міської ради від 25.02.2017 року №3 «Про хід виконання заходів з поліпшення санітарного стану та благоустрою міста Овруч».
  1. Інспекцією з благоустрою міста спільно з Овруцьким відділенням поліції Коростенського відділу поліції ГУ НП України здійснювати контроль за своєчасним прибиранням закріпленої прилеглої території, в тому числі від снігу та льоду керівників підприємств і організацій міста, власників об’єктів торгівлі та громадського харчування.
  1. Направити керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності пам’ятки щодо закріпленої рішенням виконкому №38 від 24.03.2016 року за ними території з метою покращення санітарного стану та благоустрою міста.
  1. Провести в місті у два етапи з 10 березня по 14 квітня 2017 року та 20 квітня по 20 травня 2017 року весняний місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста.
  1. Підприємствам, установам, організаціям, комерційним структурам, приватним підприємцям та жителям міста прибрати від сміття, бур’янів та чагарників закріплену територію і організувати вивезення сміття. Власникам індивідуальних будинків прибирати прилеглу до володінь територію від сміття, будматеріалів, (від огорож до середини вулиці).
  1. Провести у місті два загальноміські суботники перший 18.03.2017 року, другий 08.04.2017 року, де здійснити заходи з  прибирання закріплених територій, посадці дерев, прибиранню сміття, побілки бордюр, парканів, дерев, висадки квітів на  впорядковані клумби.
  1. Звернутись до директорів лісогосподарських підприємств щодо надання саджанців на озеленення міста, та залучити учнів шкіл та ліцею до висадки дерев по вулицям міста.
  1. Виконкому Овруцької міської ради провести суботник на стадіоні «Юність», а також спільно з усіма комунальними підприємствами Овруцької міської ради провести суботники по вул.Набережна, Центральний парк, парк Пам’яті, парк Партизанської слави.
  1. З метою здійснення контролю за організацією проведення місячника благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста затвердити склад комісії (Додаток 1).
  1. Комісії з контролю за організацією проведення місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста здійснювати контроль за організацією проведення заходів по благоустрою, та 18 березня і 08 квітня 2017 року здійснити перевірки його проведення, підвести підсумки, і матеріали висвітлити у засобах масової інформації, на офіційномусайті виконавчого комітету Овруцької міської ради.
  1. Звернутись до «Центру зайнятості» щодо проведення щотижня оплачуваних громадських робіт по благоустрою території міста.
  1. Звернутись до директора ДП «Словечанський лісгосп АПК» Макарчука Ю.П. щодо допомоги будівельними матеріалами для будівництва паркану по вул..Відродження, І.Богуна.
  1. Провести обстеження доріг міста з асфальтним та грунтовим покриттям, визначити підрядну організацію по ремонту доріг.
  1. Встановити заборону на спалювання сухої трави на території міста, інспекції з благоустрою міста спільно з Овруцьким РВ УДСНС у Житомирській області здійснювати контроль та вживати заходи адміністративного впливу до порушників.
  1. Директору КП «Водоканал» Овруцької міської ради Копишинській С.Г.:

16.1.Забезпечити прочистку ливнеприйомних решіток з метою вчасного відводу поверхневих вод з проїзної частини доріг та тротуарів міста по вул.Т.Шевченка, С.Бендери, Героїв Майдану, Гетьмана Виговського, Б.Хмельницького.

16.2.Здійснити вирубку чагарнику та привести в належний санітарний стан водоохоронну зону навколо свердловин та відновити навколо свердловин огорожу. Вирубати чагарник біля ВНС №1 та ВНС №2.

16.3.Провести роботи по корчуванню пнів по об’їзній дорозі біля ВНС №1, по вул. 8 Березня, Набережна, Ващука, Металістів.

16.4.Відремонтувати ливнеприймальні решітки та каналізаційні люки по вул. І.Богуна, Т.Шевченка, С.Бендери, Героїв Майдану, Гетьмана Виговського, Б.Хмельницького, Київській.

16.5.Провести роботи щодо відведення поверхневих вод по вул. Київській (в районі маг.Артеміда), та вул. Гетьмана Виговського біля буд.№68.

16.6.Провести всі ремонтні роботи водопровідної мережі по вул. І.Богуна до початку виконання будівельних робіт по проекту «Капітальний ремонт вул..Н.Репкіна в м.Овруч».

16.7.Підготувати площадки під монтаж обмежувачів висоти по вулицям  Древлянській, Білоруській, Металістів, проїзд від вул.Героїв Майдану до вул.Прикордонна (буд.№102).

  1. Затвердити «Закріплені території міста для щоденного прибирання двірниками відділу «Саночистка» КП «Овруч»» (Додаток 2), та схеми – маршрути транспортних засобів з санітарної очистки вулиць міста відділу «Саночистка» КП «Овруч» (Додаток 3).
  1. Директору КП «Овруч» Овруцької міської ради Дубу А.І.:

18.1.Забезпечити якісне щоденне прибирання та вивезення сміття з вулиць міста згідно затверджених схем маршрутів.

18.2.Забезпечити належний санітарний стан контейнерних майданчиків для збору ТПВ, та своєчасний збір сміття по урнам міста.

18.3.Завершити до 10 квітня 2017 року підрізку аварійних дерев на вїзді в місто зі сторони с.Словечно, в парку «Партизанської слави», вул.Київська, вул.Набережна та прозвітувати на засіданні виконавчого комітету міської ради.

18.4.Встановити біл-борди із соціальною рекламою щодо дотримання Правил благоустрою в місті до 15.03.2017 року.

18.5.Прибрати всі міські кладовища, підрізати дерева та обмолодь, вивезти сміття.

18.6.Провести ямковий ремонт доріг з твердим покриттям по вулицям міста.

18.7.Заготовити та встановити огорожу з рейок навколо саджанців дерев.

18.8.Впорядкувати клумби по вулицям, паркам та скверам міста, провести висадку квітів.

18.9.Наказом по підприємству провести конкурс на кращого двірника, кращу закріплену територію з відповідною фінансовою винагородою попередньо розробивши відповідні положення.

  1. Директору КП «Гарне місто» Грищенку П.А.:

19.1.Забезпечити роботу по відлову безпритульних собак з метою їх стерилізації ветеринарними лікарнями міста відповідно до Програми щодо заходів, спрямованих на зменшення захворювання домашніх тварин на сказ у м. Овруч на 2016-2018 роки.

19.2.Забезпечити належний санітарний стан контейнерних майданчиків для збору ТПВ.

19.3.Вжити заходів щодо своєчасного відведення поверхневих вод з території житлового фонду міста та прибирання зовнішньої та внутрішньої прибудинкової території , здійснити ремонт лавок для сидіння біля під’їздів, завершити підрізання дерев та інших робіт пов’язаних з прибудинковою територією.

19.4.Впорядкувати клумби по житловому фонду міста біля багатоповерхових будинків, провести висадку квітів.

19.5.Наказом по підприємству провести конкурс на кращого двірника, кращу прибудинкову територію з відповідною фінансовою винагородою попередньо розробивши відповідні положення.

  1. Директору КП «Комунальний ринок» Салючку Р.В.:

20.1.Провести благоустрій території комунального ринку та здійснювати контроль за санітарним станом території.

20.2.Забезпечити встановлення паркану по периметру території комунального ринку.

20.3.Встановити контейнери для сміття та заключити договір з КП «Овруч» на вивезення сміття.

20.4.Забезпечити з 1 травня 2017 року діяльність  комунального ринку.

21.Звернутись до Овруцької дистанційної колії ДТГО Південно-Західної залізниці (ПЧ-11) з приводу проведення ремонтних робіт твердого покриття біля переїздів.

22.Заборонити ТОВ «Ліспром Україна» відведення поверхневих вод з підприємства на вул. Металістів,  інспекції з благоустрою міста  здійснювати контроль та вживати заходи адміністративного впливу в разі порушення.

23.Про хід виконання даного рішення виконавцям подавати до 20 березня, 20 квітня, 20 травня інформацію для узагальнення та висвітлення у ЗМІ, звітувати на засіданнях виконавчого комітету у березні, квітні та травні 2017 року.

  1. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

Міський голова                                                                       І.Я. Коруд

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконкому міської ради

від 24.02.2017 року   №

Склад комісії з контролю за організацією проведення місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста

 

  1. Коруд Іван Ярославович – Овруцький міський голова,
  1. 2. Дяченко Анатолій Миколайович – перший заступник міського                                                                                                                                                            голови ;
  2. 3. Прохоров Петро Іванович –   завідувач Овруцького МРВ

ДП «ЖОЛЦ» ДСЕСУ,

  1. 4. Латаш Олександр Андрійович – директор КП «Комунальник» Овруцької міської ради
  2. 5. Кушнерчук Юрій Миколайович – начальник Овруцького міжрайонного відділу ГУ МНС
  3. 6. Омельчик Сергій Юрійович – заступник начальника сектору Овруцького відділення Коростенського відділу поліції

ГУ НП в Житомирській області,

  1. 7. Огородов Денис Вікторович – провідний спеціаліст з питань архітектури,

містобудування та благоустрою

8.Зразюк Оксана Іванівна                            – інспектор з благоустрою,

  1. Левківська Оксана Павлівна – провідний спеціаліст з питань місцевого економічного розвитку,
  2. Жук Сергій Петрович – начальник відділу регулювання земельних відносин,
  3. 11. Зьолко Руслан Петрович – депутат міської ради.

 

Секретар виконавчого комітету                                                 Савченко М.І.

 

Додаток 2

до рішення виконкому міської ради

від 24.02.2017 року   №

СХЕМА

поденного прибирання території міста на протязі тижня

двірниками цеху «Саночистка» КП «Овруч»

  1. ПОНЕДІЛОК:

Закріплені території: вул. Т.Шевченка від р. Норинь до вул. М.Ващука, площа Соборна, сквер Святого Макарія, пам’ятник Володимиру, сквер Т.Шевченка, площа Свободи, Центральний парк, парк «Пам’яті», площа Танкістів, пам’ятник «Жертвам голодомору», пам’ятник Авіаторам, вул. С.Бендери.

  1. ВІВТОРОК:

Закріплені території: вул. Т.Шевченка від р. Норинь до вул. М.Ващука, площа Соборна, сквер Святого Макарія, пам’ятник Володимиру, сквер Т.Шевченка, площа Свободи, Центральний парк, парк «Пам’яті», площа Танкістів, пам’ятник «Жертвам голодомору», пам’ятник Авіаторам, вул. Князя Олега, сквер Князя Олега.

  1. СЕРЕДА:

Закріплені території: вул. Т.Шевченка від р. Норинь до вул. М.Ващука, площа Соборна, сквер Святого Макарія, пам’ятник Володимиру, сквер Т.Шевченка, площа Свободи, Центральний парк, парк «Пам’яті», площа Танкістів, пам’ятник «Жертвам голодомору», пам’ятник Авіаторам, вул. І.Франко від вул. І.Богуна до вул. Київська.

  1. ЧЕТВЕР:

Закріплені території: вул. Т.Шевченка від р. Норинь до вул. М.Ващука, площа Соборна, сквер Святого Макарія, пам’ятник Володимиру, сквер Т.Шевченка, площа Свободи, Центральний парк, парк «Пам’яті», площа Танкістів, пам’ятник «Жертвам голодомору», пам’ятник Авіаторам, вул. Відродження від вул. Т.Шевченка до вул. Б.Хмельницького, Рубіж мужності.

  1. П’ЯТНИЦЯ:

Закріплені території: вул. Т.Шевченка від р. Норинь до вул. М.Ващука, площа Соборна, сквер Святого Макарія, пам’ятник Володимиру, сквер Т.Шевченка, площа Свободи, Центральний парк, парк «Пам’яті», площа Танкістів, пам’ятник «Жертвам голодомору», пам’ятник Авіаторам, вул. Гетьмана Виговського від вул. Київська до вул. Вишнева.

  1. СУБОТА:

Закріплені території: вул. Т.Шевченка від р. Норинь до вул. М.Ващука, площа Соборна, сквер Святого Макарія, пам’ятник Володимиру, сквер Т.Шевченка, площа Свободи, Центральний парк, парк «Пам’яті», площа Танкістів, пам’ятник «Жертвам голодомору», пам’ятник Авіаторам .

Секретар виконавчого комітету                                                 Савченко М.І.

Додаток 3

до рішення виконкому міської ради

від 24.02.2017 року   №

СХЕМА –  МАРШРУТ

санітарної очистки вулиць м. Овруч

(приватний сектор) КП «Овруч»

п/п

Назва вулиці

маршруту

Графік

роботи

Закріплена техніка Відповідальна особа
1. Івана  Богуна 1 вт ГАЗ-53 Германчук В.М.
2. Б.Хмельницького 1 -ІІ- АМ3883АК -ІІ-
3. Прорізна 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
4. Покальчука 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
5. Древлянська 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
6. Івана Гонти 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
7. Січових Стрільців 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
8. Івана Сірка 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
9. Польова 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
10. Франка 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
11. В.Богораза 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
12. Миротворців 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
13. 4-ї Гвард. Овруц. ПДД 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
14. Т.Новикова 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
15. Святої Покрови 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
16. Прикордонна 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
17. Західна 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
18. Тараса Бульби – Боровця 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
19. Енергетиків 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
20. Миру 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
21. Північна 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
22. Космонавтів 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
23. Генерала Кульчицького 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
24. Павла Ковжуна 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
25. О. Довженка 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
26. Будівельників 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
27. Братська 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
28. Танкістів 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-

 

Секретар виконавчого комітету                                                 Савченко М.І.

 

Додаток 4

до рішення виконкому міської ради

від 24.02.2017 року   №

СХЕМА –  МАРШРУТ

санітарної очистки КП «Овруч»вулиць м. Овруч

(благоустрій)

п/п

Назва вулиці

маршруту

Графік

 роботи

Закріплена техніка Відповідальна особа
1. Т.Шевченка 1 пн,вт,ср,чт,пт ГАЗ-53М Германчук В.М.
2. Гетьмана Виговського 1 -ІІ- АМ3518ВС -ІІ-
3. Степана Бандери 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
4. Свободи 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
5. Князя Володимира 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
6. І.Франка 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
7. Відродження 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
8. Київська 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
9. Житомирська 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
10. Героїв Майдану 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
11. М.Ващука 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
12. Танкістів 1 -ІІ- -ІІ- -ІІ-
13. Гетьмана Виговського ІІ -ІІ- ГАЗ-53 -ІІ-
14. Б.Хмельницького ІІ -ІІ- АМ3883АК -ІІ-
15. Базарна ІІ -ІІ- САЗ-3507 -ІІ-
16. Князя Олега ІІ -ІІ- АМ9879АК -ІІ-
17. Вишнева ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
18. Героїв Пожежників ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
19. Юрія Немирича ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
20. Івана Богуна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
21. Героїв Майдану ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
22. Івана Мазепи ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
23. Відродження ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
24. Древлянська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-

 

Секретар виконавчого комітету                                                 Савченко М.І.

 

 

Додаток 5

до рішення виконкому міської ради

від 24.02.2017 року   №

СХЕМА –  МАРШРУТ

санітарної очистки КП «Овруч» вулиць м. Овруч

(приватний сектор)

п/п

Назва вулиці

маршруту

Графік

 роботи

Закріплена техніка Відповідальна особа
1. Молодіжна ІІ чт САЗ-3507 Германчук В.М.
2. пров. Садовий ІІ -ІІ- АМ9879АК -ІІ-
3. Набережна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
4. Малишка ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
5. Л.Толстого ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
6. Зарічна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
7. Кизилянська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
8. Успенська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
9. Преображенська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
10. Шмуйла ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
11. Рослика ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
12. Расковинського ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
13. Грушевського ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
14. 8-го Березня ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
15. Макарія Овруцького ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
16. Ручейна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
17. Ш.Алейхема ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
18. Озерна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
19. Василівська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
20. Василя Карпенка ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
21. Нагорянська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
22. І. Котляревського ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
23. Ш.Алейхема ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
24. Вишнева ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
25. Юрія Немирича ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
26. Героїв пожежників ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
27. Замкова ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
28. пров. Василівський ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
29. Свободи ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
30. Українська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
31. В. Чорновола ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
32. Пушкіна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
33. Мічуріна ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
34. О.Дашкевича ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
35. Партизанська
36. Захисників України ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
37. Мозирська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
38. Новогачищанська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
39. Л.Українки ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
40. Олексія Береста ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
41. Зелена ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
42. Олега Ольжича ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
43. Ю.Тютюнника ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
44. Овруцька ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
45. Житомирська ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
46. пров. Житомирський ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-
47. Сергія Корольова ІІ -ІІ- -ІІ- -ІІ-

Секретар виконавчого комітету                                                 Савченко М.І.



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=