Рішення №41 виконкому міської ради “Про роботу в м. Овруч громадського формування з охорони громадського порядку.”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 30.03.2017 року               №  41

Про роботу в м. Овруч громадського формування

з охорони громадського порядку.

Заслухавши та  обговоривши інформацію керівника громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону  Гаврилюка Є.А. про роботу даного об’єднання, виконком міської ради відмічає, що громадське формування в м. Овруч виконує свої функції згідно Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку» та діє відповідно до статуту і вимог діючого чинного законодавства України. Громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону набувають статусу юридичної особи з дати його державної реєстрації в порядку, визначеному Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону (керівник Гаврилюк Є.А.) створено в 2007 році, членами якого є працівники підприємств, установ та організацій різних форм власності м. Овруча загальною чисельністю 105 чоловік.

Чергування здійснюється членами громадського формування згідно відповідного графіку, затвердженого начальником Овруцького  відділу поліції та погодженого з міським головою.

Спільно з працівниками поліції здійснюється патрулювання вулиць міста. Активну участь в роботі формування, без порушень графіку чергувань, приймають загальноосвітні заклади №№ 1, 3, 4, гімназія, ліцей, ПАТ «Овруцький хлібозавод», управління ПСЗН РДА, міська рада, РСС.

Однак не всі керівники беруть участь у виконанні Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку». До таких відносяться КП «Водоканал» – керівник Копишинська С.Г, КП «Овруч» – директор Дуб А.І.,- КП «Гарне місто» – Грищенко П.А., управління водного господарства – Шваб М.Д., Райавтодор – Авраменко Г.С.

З метою покращення роботи громадського формування зроблені зміни серед підприємств та організацій – членів громадського формування, які не мають можливості забезпечити явку своїх працівників на патрулювання у зв’язку з реорганізацією та скороченням працюючих.

Керуючись ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію керівника громадського формування Гаврилюка Є.А. про роботу громадського формування з охорони громадського порядку прийняти до відома.
  1. Начальнику Овруцького відділення Коростенського відділу поліції Боровському В.В., керівнику громадського формування Гаврилюку Є.А., депутатам міської ради, членам виконкому:
  • Проводити роз’яснювальну роботу серед населення міста щодо залучення до участі в чергуваннях, спільних патрулюваннях з працівниками поліції з метою забезпечення в місті громадського порядку і безпеки.
  • Дільничним офіцерам поліції широко залучати членів громадського формування до роботи з виявлення та запобігання правопорушень у місті (фактів самогоноваріння, випадків стихійної торгівлі, порушення правил благоустрою, тощо).

 

  • На виконання рішення 25-ї сесії Овруцької міської ради від 24.03.2017 року №794 «Про встановлення обмежувачів висоти на вулицях міста» здійснити належні заходи по недопущенню проїзду великогабаритного транспорту по вулицях міста
  • Розробити чіткий графік чергувань (патрулювання) вулиць міста.
  1. Керівникам підприємств, установ, організацій міста сприяти виділенню людей на спільні з правоохоронцями патрулювання вулиць міста.
  1. Звернути увагу директорів комунальних підприємств «Овруч», «Водоканал», «Гарне місто» Овруцької міської ради на необхідність участі працівників підприємств у патрулюванні вулиць міста згідно розробленого графіка.
  1. Виконкому міської ради при проведенні масових заходів залучати членів громадських формувань з метою забезпечення правопорядку під час здійснення даних заходів.
  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника юридичного відділу Муліванцева О.В.

 

Міський голова                                                                                        І.Я. Коруд

 



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=