Заходи з відзначення Дня Перемоги у Другій Світовій війні

Вчора в Овручі пройшли заходи з відзначення  Дня Перемоги у Другій Світовій війні.

Напередодні, за традицією, міський голова Іван Коруд разом з головою міської організації ветеранів Лідією Мойсеєнко, головою ветеранської організації військових пенсіонерів Геннадієм Акуловим а також з вихованцями ЦДЮТ привітали всіх ветеранів ДСВ вдома.
Ранок 9 травня розпочався з покладання квітів до всіх пам’ятників та пам’ятних знаків, меморіальних дощок міста.
На військовому кладовищі у р-на Гептари відбувся мітинг та покладання квітів до могил полеглих у роки війни. Цьогоріч виконкомом міської ради було реставровано могили невідомих підпільниць, зенітниць та офіцера, що загинули в роки Другої Світової війни, та поховані на кладовищі в Овручі, могили яких, на жаль, знаходились в занедбаному стані.  Після хода рушила до площі Соборної центральною вулицею, покладаючи квіти до пам’ятників, що розташовані по вул Шевченка.
Мітинг на Соборній площі відкрив міський голова Іван Коруд звернувшись з словами вдячності до ветеранів Другої Світової війни та тих, хто зараз захищає суверенітет на Сході України а також, до всіх присутніх Овручан, закликавши дбати та допомагати ветеранам, адже з кожним роком їх стає все менше й менше. До слова був запрошений  Іван Іванович Несмачний, який 28 квітня 1958 року “встановив” танк на постамент – нинішній пам’ятник воїнам-танкістам.
Вже традиційною стала військова каша, якою мали змогу поласувати всі присутні, а ансамбль “Ташакор” подарував Овручанам святковий настрій заспівавши на центральній площі міста.
Щиро дякуємо всім Овручанам що завітали на свято, та тим, хто долучився до його організації, а саме: працівникам районного будинку культури, Дремлюзі К.О. (ВПС “Овруч”), Двораковському Є.А. (приватний підприємець), Бородію О.К. (приватний підприємець), Залізку А.І. (приватний підприємець), Мальцевій Н.П. (приватний підприємець), Бірківському В.А. (Кооперативний ринок)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=