Святкування Дня молоді!

Серед багатьох свят, які відзначає наша країна, День молоді – свято особливе та унікальне, бо саме такою є молодість.

24 червня з нагоди Дня молоді, у місті Овручі було проведено чимало святкових заходів. Розпочалися вони о 10-й годині спортивними змаганнями на центральному стадіоні міста та у дитячо-юнацькій спортивній школі.

Основні урочистості відбулися з 14.00 години на площі Свободи, яка стала справжнім творчим майданчиком для обдарованої молоді.

Відкрив свято Овруцький міський голова Іван Коруд, який у вітальному слові зазначив, що “День молоді – свято особливе та унікальне, адже молодість – це фундамент усього майбутнього життя, час творчих задумів та ідей, реалізації намічених планів і мрій. Тож зичу вам сповна використати усі переваги цієї прекрасної пори для свого становлення й служіння рідній  Овруччині та Україні.

Сьогодні для Овруцької міської ради вирішення питань молодіжної політики є одним із найважливіших завдань:

– У місті діє Програма «Обдарована молодь» згідно якої в 2016 році на нагородження дітей було виділено 50 тис.грн., а в цьому році – 91 тис.грн. Із міського бюджету виділено 60 тис. на ремонт Малої академії, 27 тис. – для музичної школи на придбання електронного піаніно та сценічних стільців, 201 тис.грн. виділено районній раді на харчування дітей у дитсадочках, 2,5 тис.грн. – для придбання мультимедійного екрану Овруцькому ЦДЮТ.

  • Також у місті діє Програма розвитку фізичної культури та спорту. Згідно цієї програми проводяться безліч турнірів та змагань, закуплено обладнання для спортивних та ігрових майданчиків (в минулому році на 400 тис.грн., в поточному році на 200 тис.грн.), виділено 18 тис.грн. на ремонт спортивної школи, 20 тис грн. – для придбання спорт. школою фізкультурного інвентарю, спортивної форми та аксесуарів. Продовжується будівництво спортивного майданчика по вул. Героїв Майдану – вартість даного будівництва 1 мільйон 33 тис. грн. В поточному році розпочнеться будівництво Фізкультурно-Оздоровчого комплексу за сприяння депутата Верховної Ради Арешонкова В.Ю., за що йому велика вдячність і повага.
  • з нагоди державних та місцевих свят міською радою завжди проводяться різноманітні конкурси для дітей та молоді,
  • в поточному році запроваджено Стипендію міської ради для відзначення кращих учнів міських ЗОШ, стипендіатів буде визначено за підсумками навчального року,
  • розроблено Положення творчого конкурсу «Твоя ідея – СУПЕР», чекаємо цікавих заявок.»

Міський голова запевнив, що міська рада і надалі не буде стояти осторонь і  всіляко сприятиме при вирішенні  питань підтримки молоді.

Також І.Я. Коруд висловив слова щирої вдячності від усіх овручан молодим людям – учасникам АТО, які захищали і захищають від агресора східні рубежі України, і є взірцем для усіх українців за патріотизм, любов до Батьківщини, високі людські та моральні якості, мужність і героїзм справжніх захисників.

Свої щирі побажання для молоді висловили також народний депутат України Володимир Арешонков, заступник голови райдержадміністрації Віктор Пальоний та заступник голови районної ради Ірина Михайлевська.

Свято продовжилося започаткованим у цьому році яскравим молодіжним фестивалем української пісні “Під небом Овруча”, участь у якому взяв 21 учасник із міста та району. Майже три години наперекір дрібному дощу із головної сцени міста линули сучасні та народні українські пісні. Виступи учасників фестивалю не лише додавали святкового настрою глядачам, які під парасольками і просто неба вболівали за молодих виконавців, а й засвідчували, що овруцька молодь справді талановита, завзята й впевнено крокує до мети.

Своїми талантами також порадували глядачів  вихованці хореографічних гуртків центру дитячої і юнацької творчості та районного будинку культури, студії спортивно-бального танцю “Ліра” й учасники танцювального флеш-мобу.

А тим часом на площі і в районному будинку культури проходили різноманітні майстер-класи для молоді, працювали майстри з фейс-арту. Ініціативна молодь мала змогу залишити письмові побажання “Що б я змінив у своєму місті” на розміщеній поблизу РБК дошці.

Завершальним акордом свята після закінчення фестивалю став випускний вальс учнів Овруцької ЗОШ № 3,

Зрештою, настав момент нагородження переможців фестивалю, призовий фонд якого становив 25 тисяч гривень. Так, перше місце у номінації “Народна пісня” здобула овручанка Крістіна Кабаченко, друге – Ірина Климович (Покалів), третє – Софія Герасимчук (Нові Велідники). До трійки переможців у номінації “Українська сучасна пісня” увійшли Марія Дивинська (Першотравневе), Іван Трохимчук (Шоломки) і Марина Шалига (Черепин). Звання володаря гран-прі фестивалю отримала Аліна Гриневич (Першотравневе). Усі переможці та учасники фестивалю нагороджені грамотами і грошовими сертифікатами.

Було відзначено й призерів конкурсу на найоригінальніше, найкреативніше фото, зроблене під час свята, а також переможців конкурсу дитячого малюнкуі “Овруч очима молодих”, що відбувся напередодні.

Згодом усі охочі мали можливість взяти участь у молодіжному караоке.

А днем раніше в АРТвітальні районної бібліотеки для дорослих відбулася зустріч молодих поетів Овруччини “Молоде вино”. Понад 20 молодих любителів віршованого слова читали свої поезії про кохання, дружбу, взаємоповагу, доброту, та людяність. Звучала у віршах молодих поетів й тема АТО, адже їм небайдужа доля України.

Тож, без сумніву, за такою талановитою, неупередженою, креативною, незалежною й ініціативною молоддю майбутнє нашого рідного міста та Овруччини, нашої держави. Саме їм продовжувати шлях України до прогресу, до впровадження в життя загальнолюдських цінностей, до формування сильної, духовно багатої особистості, здатної орієнтуватися в сучасному суспiльствi.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=