Практикум у Баранівській міській ОТГ

Повноваженя у сфері архітектурно-будівельного контролю – це нові можливості в ОТГ
У Баранівській міській ОТГ відбувся практикум із застосування законодавства «Застосування містобудівного законодавства. Організація виконання повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю» організований в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
Участь у практикумі взяли представники м.Житомир, м. Бердичів, м.Новоград-Волинський, Новоборівської, Білокоровицької, Корнинської, Семенівської, Коростишівської, Лугинської, Довбиської, Санишівської, Тетерівської, Олевської, Овруцької та Баранівської ОТГ.
З вітальними словами до присутніх звернулися Баранівський міський голова Анатолій Душко та виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
Заступник директора Департаменту містобудування, архітектури та планування територій – начальник відділу містобудування та архітектури Мінрегіону Андрій Пономарьов ознайомив учасників заходу із законодавчою базою у сфері архітектури та містобудування, її практичним застосуванням, озвучив новації, над якими працює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Заступник начальника Управління Держархбудінспекції у Житомирській області Сергій Сербін розповів про повноваження органів місцевого самоврядування у сфері державного архітектурно-будівельного контролю, про створення інспекції держархбудконтролю у громаді.
Представники міст та ОТГ скористалися можливістю та отримали відповіді на запитання, які їх цікавили, адже чимало часу було відведено саме на дискусії.
Голова ГО «Життя без бар’єрів», представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Ігор Радзивіл наголосив на необхідності забезпечення доступності об’єктів інфраструктури для осіб з обмеженими можливостями та зазначив, що у Баранівці 60% закладів доступні для маломобільних людей і це дуже гарний показник.
На завершення практикуму міський голова Анатолій Душко сказав, що передача повноважень у сфері державного архітектурно-будівельного контролю органам місцевого самоврядування – це можливість підняти на новий рівень наші міста, селища, села, зробити їх комфортнішими для життя людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=