«Правова організація працевлаштування для засуджених»

21 листопада 2017 року Овруцьким районним відділом з питань пробації спільно з Овруцьким районним центром зайнятості населення та Овруцьким центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проведено інформаційний захід для засуджених які перебувають на обліку у відділі пробації на тему: «Допомога у працевлаштуванні та здобутті нової професії».
Спеціаліст центру зайнятості Тетяна Коркушко проінформувала присутніх про ситуацію на ринку праці, надала інформацію про вакансії, які користуються попитом, розповіла про можливості професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації. Також проінформувала засуджених про перелік документів, які потрібно мати при собі на час звернення до центру зайнятості та роз’яснила порядок поновлення втрачених документів.
Провідний юрисконсульт Овруцького районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Валентин Пилипенко проінформував засуджених про соціальні послуги, що надаються центром та здійснюються на безоплатній основі, серед яких є допомога в працевлаштуванні, відновленні чи отриманні документів, влаштуванні до закладів соціального обслуговування та захисту дітей, допомога у розв’язанні житлових питань, отримання медичної, гуманітарної допомоги, профілактика наркоманії, алкоголізму, соціально небезпечних хвороб.
Наприкінці зустрічі учасники обмінялися думками, отримали відповіді на хвилюючі питання. Засудженим були вручені буклети з детальною інформацією про діяльність центрів зайнятості та актуальний перелік вакансій в Овруцькому районі, зокрема в Житомирській області.
Даний захід був проведений відповідно до плану-графіку реалізації Меморандуму про взаємопорозуміння та співпрацю між Міністерством юстиції України, Міністерством соціальної політики України та Державною службою зайнятості на 2017 рік.

Начальник Овруцького РВ
з питань пробації                                        Віталій Кобилинський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=