Рішення №17 виконкому міської ради “Про затвердження символіки, зразків форменого одягу, знаків розрізнення і норм забезпечення речовим майном працівників відділу Муніципальної поліції Овруцької міської ради”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  23.11.2017 року         № 17

Про затвердження символіки, зразків форменого одягу, знаків розрізнення і норм забезпечення речовим майном працівників відділу Муніципальної поліції Овруцької міської ради

У зв’язку зі створенням у Овруцькій міській раді відділу Муніципальної поліції (далі – відділ Муніципальна поліція), керуючись ст.40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити:

1.1.       Символіку відділу Муніципальної поліції (додаток 1).

1.2.       Зразки форменого одягу працівників відділу Муніципальної поліції (додаток 2).

1.3.       Зразки знаків розрізнення відділу Муніципальної поліції (додаток 3).

1.4.       Норми забезпечення речовим майном працівників відділу Муніципальної поліції (додаток 4).

  1. Дозволити працівникам відділу Муніципальної поліції носіння форменого одягу при виконанні службових обов’язків.
  2. Координаційне забезпечення та контроль щодо виконання цього рішення покласти на керуючого справами виконкому міської ради М.В.Чичирко.

Міський голова                                                                                  І.Я.Коруд

ДОДАТОК № 1

до рішення виконкому

VII скликання

від 23.11.2017 року № 17

 Символіка відділу Муніципальної поліції

1.1. Прапор відділу Муніципальна поліція (мал. 1). Являє собою прямокутне полотнище синього кольору, в центрі якого зображено хрест малинового кольору. По контуру хреста проходить смужка золотого кольору. В центрі хреста зображено вінок з дубового листя. В центрі вінка на синьому кольорі зображений герб м. Овруча. Співвідношення ширини прапора до його довжини складає 2:3. мал.1

мал.1

1.2.   Вимпел відділу Муніципальна поліція (мал. 2). Являє собою полотно у формі п’ятикутника розміром 300х450 мм синього кольору. У центрі п’ятикутника зображена зірка срібного кольору з 48 променями. В центрі зірки зображений герб м. Овруча. У верхній частині п’ятикутника нанесено напис у два ряди, літерами золотого кольору «МУНІЦИПАЛЬНА ПОЛІЦІЯ», у нижній частині п’ятикутника літерами золотого кольору – «ОВРУЧ». Уздовж контуру вимпел оброблено смугою малинового кольору та бахромою малинового кольору (крім верхнього зрізу). мал. 2

Мал. 2

1.3.   Нагрудний знак (металевий) срібні кольори розміром 80х90 мм. має форму шестикутної зірки. Кінці зірки рифлені. В центрі розміщений герб міста Овруча. (мал.3)

Мал. 3

1.5.   Службове посвідчення являє собою пластикову картку розміром 85х55 мм. Лицьова сторона фон державний прапор України (синій верх, жовтий низ). Зверху напис «УКРАЇНА», в центрі зображений герб України жовтого кольору на темно-синьому фоні. Знизу напис «ОВРУЦЬКА МІСЬКА РАДА МИТОМИРСЬКО ОБЛАСТІ» синього кольору. З тильної сторони фон складається з світло-жовтого кольору. У 3 смужках напис синього кольору ВІДДІЛ «МУНІЦИПАЛЬНА ПОЛІЦІЯ» ОВРУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ. Ліворуч фото 30х40 мм, праворуч «Посвідчення №», П.І.Б. посада. Під фото підпис, ПІБ міського голови, місце для печатки Овруцької міської ради, праворуч дата видачі посвідчення. (мал. 4).

Мал. 4.

Секретар виконкому                                                            М.В.Чичирко

Додаток 2

до рішення виконкому

VII скликання

від 23.11.2017 року № 17

 Зразки форменого одягу  працівників відділу Муніципальної поліції

1.1.     Мундир чорного кольору складається з куртки короткої під пояс та штанів. Одягається із сорочкою чорного або білого кольору і однотонним галстуком чорного кольору та кашкетом чорного кольору.

1.1.1 Куртка коротка під пояс (мал.1). Виготовляється із напівбавовняної тканини чорного кольору. Силует напівприлягаючий. Попереду вертикальні виточки та накладні кишені із фігурними клапанами. Борта прямі. Куртка коротка під пояс однобортна, застібається на тасьму «блискавка». Рукав втаєний, одношовний з манжетом. На плечових швах кріпляться погони зі знаками розрізнення (зірками). Над правим карманом розміщується прямокутна планка розміром 30х120мм з написом «Муніципальна поліція». На відстані 10 мм від кута коміру розміщується емблема відділу Муніципальної поліції. На правому рукаві на висоті 40 мм від плеча розміщується нарукавна нашивка «Municipal Police», а на висоті 60 мм від плеча – шеврон «Муніципальна поліція». На лівому рукаві на висоті 40 мм від плеча розміщується нарукавна нашивка «Ovruch city council», а на висоті 60 мм від плеча – шеврон «Овруцька міська рада».

Мал. 1

1.1.2 Штани (мал. 2) виготовляються з напівбавовняної тканини чорного кольору з пришивним поясом, кишенями у бокових швах, прорізними кишенями на задніх половинках, що застібаються на ґудзики. Застібаються на два ґудзики на поясі 5 (або на гачок та один ґудзик) і на застібку «блискавка». На поясі пришито хомутики для паску. Передні половинки на підкладці, з м’якими складками, задні з двома виточками. мал.2

мал.2

1.2.     Костюм літній чорного кольору складається з футболки поло та штанів. Одягається з кепі (блайзер) чорного кольору.

1.3.     Футболка поло з комірцем чорного кольору.

Мал. 3

1.4 Сорочки (мал. 4):

1.4.1 Сорочка біла з коротким рукавом. Виготовлена із змішаної бавовняної тканини білого кольору, із застібкою до низу на вісім ґудзиків.

Пілочки з верхніми накладними кишенями і фігурними клапанами, що застібаються на ґудзики. Спинка з прямою кокеткою з двома складками. На плечових швах кріпляться контр-погони та два ґудзика малого розміру для кріплення погонів зі знаками розрізнення (зірками). До низу сорочки пришивається пояс стягнутий в обох швах еластичними стрічками – резинка.

Над правим карманом розміщується прямокутна планка розміром 30х120 мм з написом «Муніципальна поліція». На правому рукаві на висоті 40 мм від плеча розміщується нарукавна нашивка «Municipal Police», а на висоті 60 мм від плеча – шеврон «Муніципальна поліція». На лівому рукаві на висоті 40 мм від плеча розміщується нарукавна нашивка «Ovruch city council», а на висоті 60 мм від плеча – шеврон «Овруцька міська рада».

мал. 4

мал.6

1.5.   Куртка зимова (мал.5), подовжена, з плащової тканини чорного кольору, із застібкою на тасьму «блискавка», з настрочною планкою, яка застібається на текстильну застібку або кнопки.

На пілочках з низу розташовані врізні кишені з клапанами фігурної форми, які застібаються на ґудзик та текстильну застібку. Спинка з обшивними складками та кокеткою. Рукави вшивні, двошовні. По низу рукавів розташовані пати, які застібаються на текстильну застібку. По лінії талії і низу куртки куліска. Куртка на утеплюючій підстібній підкладці.

На плечових швах кріпляться контр-погони та два ґудзики малого розміру для кріплення погонів зі знаками розрізняння (зірками). На спині під кокеткою може розміщуватися прямокутна нашивка розміром 300х150мм з написом «Муніципальна поліція». На правому рукаві на висоті 40 мм від плеча розміщується нарукавна нашивка «Municipal Police», а на висоті 60 мм від плеча – шеврон «Муніципальна поліція». На лівому рукаві на висоті 40 мм від плеча розміщується нарукавна нашивка «Ovruch city council», а на висоті 60мм від плеча – шеврон «Овруцька міська рада».

Мал. 5

1.6. Головні убори:

1.6.1 Шапка зимова в’язана

мал. 6

1.6.2 Кепі літнє (блайзер) (мал. 6). Виготовляється з бавовняної тканини чорного кольору, з денцем, стінками, козирком, на підкладці з прокладкою і начільником. У центрі над козирком кріпиться кокарда з зображенням емблеми муніципальної поліції.

1.7. Взуття:

1.7.1. туфлі шкіряни класика офіцерськи (мал. 11). Виготовляються з натуральної шкіри чорного кольору. Каблук прямий висотою 20мм.

Мал. 7

1.7.2 Напівчоботи хутряні на блискавки офіцерськи  (мал. 12). Виготовляються з натуральної шкіри чорного кольору. З внутрішнього боку застібка «блискавка». Каблук прямий висотою 20 мм.

Мал. 8

1.8. Краватка:

1.8.1. Краватка форміна на гумці (мал. 13). Виготовляється з напівбавовняної тканини чорного кольору у формі витягнутої трапеції, яка закінчується гострим ріжком.

Мал. 9

Секретар виконкому                                                                   М.В.Чичирко

ДОДАТОК № 3

до рішення виконкому

VII скликання

від 23.11.2017 року № 17

 Зразки  знаків розрізнення відділу Муніципальної поліції

1.1 Нарукавні знаки розрізнення:

1.1.1 Нарукавна нашивка «Municipal Police» (мал. 1) виготовляється на чорному, білому, сірому фоні, має дугоподібну форму. Напис вишивається на англійській мові «Municipal Police» ниткою золотистого кольору.

Мал. 1

1.1.2 Нарукавний знак (шеврон) «Муніципальна поліція» (мал. 2). Шеврон має фон білого, сірого, чорного кольору у вигляді щита, який у верхній частині поперек пересікається смужкою. По периметру щит та смужка обшиті ниткою малинового кольору. У верхній частині щита у дугоподібній формі у два ряди, ниткою золотистого кольору вишито напис «Муніципальна поліція». У центрі щита зображено зірка срібного кольору з 48 променями. В центрі зірки зображений герб м. Овруча. Над зіркою вишитий у вигляді стрічки прапор України. Під зіркою, ниткою золотого кольору, вишита двохстороння дубова гілка.

Мал. 2

1.1.3 Нарукавна нашивка «Ovruch city council». Нарукавна нашивка виготовляється на чорному, білому, сірому фоні, має дугоподібну форму. Напис вишивається на англійській мові «Ovruch city council» ниткою золотистого кольору.

Мал. 3

1.1.4. Нарукавний знак (шеврон) «Овруцька міська рада» (мал. 4). Має вигляд щита по периметру обшитого ниткою малинового кольору, у центрі якого на чорному, білому, сірому фоні зображений герб м. Овруч. Над гербом м. Овруча у дугоподібній формі ниткою золотистого кольору вишито напис у два ряди «Овруцька міська рада».

Мал. 4

1.2.     Нагрудна нашивка та нашивка на спину «Муніципальна поліція» (мал.5).

Виготовляється у формі прямокутника на білому, чорному, сірому фоні з обідками малинового кольору по периметру. Напис «Муніципальна поліція» вишивається у два ряди ниткою золотистого кольору.

1.3. Знаки розрізнення (погони). Наплічні погони являють собою прямокутник чорного кольору без просвіту прошитим ниткою золотого кольору для начальника, із просвітами з ниток золотистого кольору 20 шириною 5 мм вздовж погону з обох сторін для старшого та інспекторського складу.
На погонах розміщуються зірки, планки розміру та кількості відповідно до займаної посади.


1.3.1 Начальник відділу
З верхнього краю на відстані 20 мм та від краю на відстані 5 мм розміщується  герб м. Овруча розміром 13х10 мм праворуч.

Ліворуч на відстані 7 мм, дубові листя розміром 4мм довжиною 14 мм.

Від верхнього та нижноьго краю 11 мм.

Кут нахелу 24 градусів.

Три шестикутні зірки золотистого кольору діаметром 25 мм, розміщується на відстані 20 мм від краю, наступна на відстані 5 мм від кутів зірки.

Погони прямокутної форми чорного кольору.

1.3.2 Інспектор З верхнього краю на відстані 20 мм та від краю на відстані 5 мм розміщується  малий герб м. Овруча розміром 13х10 мм праворуч.

Дві шестикутні зірки золотистого кольору діаметром 25 мм, розміщується на відстані 20 мм від краю, наступна на відстані 5 мм від кутів зірки.

Погони прямокутної форми чорного кольору.

Секретар виконкому                                                                    М.В.Чичирко

ДОДАТОК № 4

до рішення виконкому

VII скликання

від 23.11.2017 року № 17

 Норми забезпечення речовим майном працівників відділу Муніципальної поліції

№ п/п Найменування предметів Кількість предметів на 1 чол. Термін носіння (років) № приміток
1 Мундир чорного кольору складається з куртки короткої під пояс та штанів 1 комплект 2
2 Костюм літній чорного кольору складається з футболки поло та штанів 1 комплект 2
3 Сорочка з коротким рукавом білого кольору. 1 шт. 1
4 Куртка зимова, подовжена, з плащової тканини чорного кольору 1 шт 3
5 Шапка зимова в’язана 1 шт 3
6 Кепі літнє (блайзер) з бавовняної тканини чорного кольору 1 шт 2
7 Кепі літнє (блайзер) з бавовняної тканини чорного кольору 1 шт 2
8 Напівчеревики з натуральної шкіри чорного кольору 1 пара 2
9 Напівчоботи утеплені мужські з натуральної шкіри чорного кольору 1 пара 3
10 26 Краватка чоловіча 1 шт. 1
11 Погони наплічні 6 пар 2
12 Шеврон «Муніципальна поліція» 6 пар 3
13 Шеврон «Овруцька міська рада» 6 пар 3
14 Дугоподібна нарукавна нашивка «Municipal Police» 6 пар 3
15 Дугоподібна нарукавна нашивка «Ovruch sity council» 6 пар 3
16 Емблема на головний убор Муніципальної поліції 4 шт 3
17 Нашивка на спину «Муніципальна поліціія» 5 шт 3
18 Нашивка на груди «Муніципальна поліція» 6 шт 3

Секретар виконкому                                                                   М.В.Чичирко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=