У новий рік з приємними новинами

Днями в Овруцькій ЦРБ ім.А.С.Малишка закінчується презентація авторської виставки майстрині Ірини Тюріної «Лялькова феєрія» .

Лише чотири роки займається творчістю для душі І. Тюріна. З’явилося більше вільного часу(після виходу на пенсію) і захотілося спробувати себе у різних  творчих процесах: створення ляльки-мотанки, модульне орігамі, робота із мішковиною, м’яка іграшка, фігурки із сіна, вишивка стрічками.

Зустрічі на виставках, знайомство із творчістю майстринь України лише додавали азарту і бажання створити щось своє, незвичайне, не таке, як у інших. Знайомство із Майстринею із м. Бердянська Оленою Харченко дало такий поштовх. Льняна нитка приємна для рук, легко піддається трансформації. І почали народжуватися незвичні лялечки із одного пучка ниток, з спідничками – дзвіночками, з крилами ангела за спиною. Доповнювалися кольоровими нитками.

Зробити персональну виставку потрібно було, щоб показати що уже зроблено, поділитися тим, що багато хто не бачив. Цю виставку І. Тюрина присвятила своєму сину Олексію, якому, на день оформлення виставки, виповнилося 33 роки.

На відкриття вистаки «Лялькова феєрія» в АРТвітальні нашої бібліотеки зібралися друзі, гості із Житомира. Приємною несподіванкою для присутніх і самої І. Тюріної була новина про присвоєння  звання «Майстриня» від Голови обласної мистецько-культурної спілки народних майстрів «Мистецьке Полісся».

За час лялькової експозиції Ірина Тюріна провела три майстер-класи для учнів міських шкіл, чим ще більше зацікавила дітлахів тай дорослих до цього виду мистецтва – створення дивовижних лялькових образів. Тож вітаємо Ірину з присвоєним званням і дякуємо, що на протязі багатьох років є щирим другом нашої бібліотеки.

Директор Овруцької ЦРБ                                     Марія Якимчук

Учні 3 – В класу 9вчитель Стариченко Т. М.) та 3 – Б класу (вчитель Невмержицька О. А.)  опорно – навчального закладу “Овруцька загальноосвітня школа I-III ст. №1”. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=