Засідання медичної ради

25.04.2018р. в актовому залі поліклініки відбулося засідання медичної ради на якому були присутні лікарі ЦРЛ, запрошена прокурор  Коростенської місцевої прокуратури Никонович Людмила Анатоліївна та  присутній представник Овруцької районної організації РПЛ.

Прокурор  Коростенської місцевої прокуратури Никонович Л.А.  проінформувала присутніх про вимоги Закону України «Про запобігання корупції»,  вимоги  Кодексу «Про адміністративні правопорушення» та кримінального кодексу України. Також, юрист установи ознайомила всіх присутніх з планом заходів та наказом по установі «Про посилення  антикорупційної роботи та профілактики протиправних дій медичних працівників ЦРЛ».

На сесії Овруцької міської ради було прийнято рішення про надання ЦРЛ ряду платних послуг. На засіданні юристом доведені Методичні рекомендації з питань перетворення закладів охорони здоров’я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства затверджені МОЗ від 14.02.2018р.

Автономізація ЦРЛ з бюджетної установи в комунальне некомерційне підприємство має ряд переваг, тобто керівник  закладу  має повноваження у розпорядженні активами, фінансами та формуванні кадрової політики, визначає внутрішню організаційну структуру закладу. Має можливість самостійно встановлювати будь-які форми оплати праці працівників в межах законодавства. Має право залучати лікарів і організації та ФОП  по договору ЦПХ.  До речі у Житомирській області на даний час  вже працює більше  20 такий закладів. Працівникам запропоновано впродовж 5 днів подавати свої пропозиції з приводу автономізації на розгляд комісії.

На засіданні  заслухано ряд питань, а саме було проінформовано аналіз за 2017 рік стану здоров’я дитячого населення району; стан надання стоматологічної допомоги населенню району,стан організації та рівень надання хірургічної допомоги,  та виконання рішення медичної ради  «Про стан забезпечення ветеранів війни за 2017 рік та 3 місяці 2018 року».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=