Захід присвячений Дню пам’яті та примирення

«Знов весна життя нове дарує,
Розцвітають у садах тюльпани.
Журавлину пісню серце чує, –

Спогади відкрили в ньому рани…»

Саме такими глибокими, чуттєвими і надривними рядками розпочався тематичний захід до Дня пам’яті та примирення у районному будинку культури 8 травня 2018 року о 16 годині.

На торжестві традиційно були присутні ветерани, учасники бойових дій Другої світової війни, яким принесли слова великої шани та вдячності, побажали здоров’я та довгих років життя Овруцький міський голова І. Я. Коруд та голова Овруцької державної адміністрації Ю. С. Дивинський. Ветеранів урочисто нагородили ювілейними медалями Президента України до річниці Перемоги над нацизмом, подяками та грошовими винагородами.

Аби занурити на мить усіх глядачів та гостей заходу в ті страшні часи, часи втраченої безтурботної молодості та занадто швидкого дорослішання під час захисту Батьківщини на фронті, свої спогади повідав учасник бойових дій Васянович Петро Йосипович. Також до слова було запрошено голову спілки ветеранів Афганської війни Соболевського Йосипа Францовича.

Багато великодушних і щирих слів та побажань було сказано на адресу ветеранів, для них звучали пісні та вірші. А усіх загиблих синів і доньок, дідів і прадідів, тих, хто йшов назустріч смерті в боях в ім’я порятунку Батьківщини і так і не повернувся, вшанували хвилиною мовчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=