Вшановуючи пам’ять героїв… Заходи присвячені Дню Перемоги!

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.

9 травня 2018 року у м. Овруч, вшановуючи пам’ять героїв, відбулися традиційні заходи, присвячені Дню Перемоги.

О 10 годині відбувся мітинг та молебень на військовому кладовищі (р-н Гептари), після чого розпочалася святкова хода з покладанням квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків (пам’ятник авіаторам, пам’ятник жертвам голодомору, воїнам – інтернаціоналістам, воїнам-танкістам, Я.Налепці-Репкіну, меморіальна дошка Нікіфорову, меморіальна дошка 4-ї ГОПДД, пам’ятник працівникам органів внутрішніх справ, що загинули при виконанні службових обов’язків, Тарасу Шевченку, Площа Соборна). Урочиста хода завершилася мітингом на Соборній площі.

Традиційно торжественне зібрання відкрив словами глибокої вдячності, щирими привітаннями зі святом та найкращими побажаннями ветеранам війни Овруцький міський голова Коруд Іван Ярославович. Наступними до слова були запрошені голова Овруцької районної державної адміністрації Дивинський Ю. С. та заступник голови районної ради Михайлевська І. В.

Виступ також мали: учасники бойових дій Васянович Петро Йосипович та Сичевський Олександр, голова спілки ветеранів Дергунова Валентина Миколаївна, голова спілки ветеранів Афганської війни Соболевський Йосип Францович. Депутат обласної ради Ковердун Сергій Анатолійович приєднався до всіх добрих і теплих слів та вкотре подякував героям за подвиг. Керуючий Овруцько-Коростенської єпархії митрополит Вісаріон очолив Панахиду за загиблими воїнами, яких також вшанували хвилиною мовчання.

Для ветеранів та усіх учасників дійства були представлені художні номери. Піднесену атмосферу супроводжувала гра Народного духового оркестру РБК на Центральній площі міста, а поряд для овручан було організовано безкоштовну кашу військової польової кухні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=