Делегація благодійників з Японії

25 травня 2018 року делегація благодійників з Японії в складі пані Нанамі Като, пана Хісаші Комахаші, пані Юкако Кітада та пана Макото Сігіура відвідали із офіційним візитом  Овруцьку міську раду. Це вже шостий візит представників благодійної організації «ЧеФуКо» («Діти Чорнобиля та Фокусіми») на Житомирщину. В травні 2013 р. за власної ініціативи президента Компанії Дайнікаентай Консалтінг (Dainikaientai Consulting Company) пана Асаї була заснована ця благодійна організація. Ідея благодійників – допомога дітям світу, які зазнали лиха від трагедій та катастроф, починаючи з дітей префектури Фукусіма та тих, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. «Думаючи про дітей світу, ми намагаємося по іншому подивитися на людську цивілізацію, воскресити бажання та мрії всіх дітей», наголосив пан Асаї в своєму зверненні. Допомога базується на двох основних засадах: допомога дітям (обладнання для шкіл та дитячих садків, пожертви коштів для дитячих лікарень, постачання навчального обладнання) та сеанси термотерапії (сеанс масажу за допомогою спеціального пристрою, який виділяє тепло та інфрачервоні промені).

Японська делегація  разом з міським головою, секретарем міської ради висадили 6 сакур: 2 –біля пам’ятника Т.Г.Шевченка, 4 – у сквері по вул.Шевченка).

І.Я.Коруд провів зустріч з японцями в залі засідань Овруцької міської ради і відповів на всі питання гостей. Міський голова запропонував, щоб міста Овруч і Фукусіма стали містами-побратимами. Іван Ярославович подарував японській делегації сувеніри на згадку про місто Овруч.

Делегація перебувала в Овруцькій ЗОШ № 3, Овруцькій ЦРЛ та в пожежній частині. В Овруцькій школі № 3 японські гості провели інтерв’ю з кандидатами-переможцями конкурсного відбору проекту «Кульний обмін : Україна-Фукусіма-Діти», де головним призом є поїздка в Японію (серпень 2018 року). Також японці відвідали дитячий садочок в с.Гладковичі, яким опікуються 3 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=