Проект рішення виконкому міської ради “Про організацію проведення ремонту житлового фонду, що перебуває на балансі Овруцького щебеневого заводу в с. Бондарі Овруцького району”

ПРОЕКТ

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від 07.09.2018 року     №

Про організацію проведення ремонту
житлового фонду, що перебуває
на балансі Овруцького щебеневого заводу

в с. Бондарі Овруцького району

До виконкому Овруцької міської ради продовжують надходити численні обґрунтовані скарги мешканців житлових будинків, що перебувають на даний час на балансі Овруцького щебеневого заводу та знаходяться в с. Бондарі Овруцького району, з приводу проведення їх негайного капітального ремонту.

Виконкомом Овруцької міської ради вживалися заходи щодо організації робіт з ремонту житлового фонду Овруцького щебеневого заводу в с. Бондарі Овруцького району.

Так у листопаді 2017 року спеціалістами КП «Гарне місто» Овруцької міської ради було проведено обстеження вище згаданих житлових будинків, за наслідками складені акти обстеження по кожному будинку із зазначенням виявлених дефектів та ушкоджень, проведено їх фотофіксацію.

Вказані матеріали були надіслані виконкомом Овруцької міської ради для реагування та прийняття відповідних рішень до власника Овруцького щебеневого заводу – Гомельського міського дорожнього будівельно-ремонтного треста, а також до Гомельського міськвиконкому та Гомельського облвиконкому.

На даний час керівництво Гомельського міськвиконкому та Овруцького щебеневого заводу повідомило виконком Овруцької міської ради про готовність прийняти участь у проведенні робіт з ремонту житлових будинків в с. Бондарі вартість яких буде пропорційною до частини неприватизованих квартир. Іншу частину робіт мають виконати (профінансувати) самі власники приватизованого житла (квартир).

Також пропонується долучити до виконання цих робіт кошти благодійників та благодійних організацій.

Згідно частин 1 та 3 ст. 176 Житлового кодексу України наймодавець зобов’язаний  своєчасно  провадити  ремонт  жилих будинків, забезпечувати безперебійну роботу інженерного обладнання будинків  і жилих приміщень, належне утримання під’їздів, інших місць загального користування будинків і придомової території. Невиконання наймодавцем  обов’язків  по ремонту жилого приміщення у випадках, викликаних невідкладною необхідністю, дає наймачеві жилого приміщення право провести ремонт і стягнути з наймодавця  вартість  ремонту.

Враховуючі вище викладене, та керуючись п. 2, ч. б, ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 176 Житлового кодексу України, виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити план заходів з організації робіт по ремонту житлового фонду Овруцького щебеневого заводу в с. Бондарі Овруцького району (додається).
  2. Директору Овруцького щебеневого заводу Ігнаткову М.І. та власникам житла (квартир) у житлових будинках що перебувають на балансі Овруцького щебеневого заводу в с. Бондарі Овруцького району забезпечити своєчасне проведення робіт згідно затвердженого плану.
  3. Звернутися до депутатів місцевих рад та народних депутатів України, благодійних організацій з приводу надання благодійної фінансової допомоги для проведення робіт по ремонту житлового фонду Овруцького щебеневого заводу в с. Бондарі Овруцького району.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Овруцького міського голови Гришковця В.М.

Міський голова                                                                           І.Я.Коруд



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=