Заходи до 150-ліття створення “Просвіти” та 110-річного ювілею Степана Бандери.

Цієї суботи, 22 грудня, в Овруцькій ЦРБ для дорослих ім.А.С.Малишка відбулася зустріч за круглим столом з нагоди двох дуже вагомих і дуже щільно повязаних між собою подій в історії українства – 150-ліття створення “Просвіти” та 110-річного ювілею Степана Бандери.
Ювілей “Просвіти” – це не риска, під яку потрібно підготувати звіт, що зроблено за останні роки. Це час, щоб згадати славні імена попередників і запитати в себе і в суспільства, чи гідні ми бути їхніми спадкоємцями…. І серед цих імен, ім’я Степана Бандери, ім’я, яке увійшло до історії українського народу як невмирущий світлий Символ України в боротьбі за Українську Самостійну Соборну Державу.
На зустріч до бібліотеки прибули шановані гості – Святослав Карпович Васильчук – Голова Житомирського обласного обєднання “Просвіти” та Володимир Терентійович Харчишин. Гості вручили овручанам грамоти за активну просвітнмицьку діяльність та книги в подарунок для бібліотек міста.
Під час зустрічі Начальник Овруцького районного відділу державної виконавчої служби Наталія Саранчук вручила грамоту вихованці гуртка журналістики ЦДЮТ Аліни Ковальчук за перемогу в обласному конкурсі творчих робіт “Портрет виконавця очима сучасної молоді”. Грамотою також нагороджено і керівника цього гуртка Наталю Калініну. Від імені міського голови Івана Коруда грамоти та грошові винагороди вручив голова гуманітарної комісії міської ради, депутат Овруцької міської ради Петро Левківський.
Минає час, один за одним сходять у могилу свідки тих подій і забирають таємницю із собою. Забувається істотне й правдиве, приковують увагу речі нові, пекуча дійсність, і ми схильні давати оцінку подіям та їхнім наслідкам не по тому значенні, що було в них у період здійснення, а по тому, як воно вплітається в політичну аргументацію відповідно до потреб сьогодення. Бо неможливо збудувати державу, не знаючи минулого, не шануючи того, хто за тебе з любов’ю віддав своє життя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=