Урочистості з нагоди Дня Соборності України

22 січня 2019 року на центральній площі міста відбувсь мітинг до Дня Соборності України на якому всі присутні створили живий ланцюг єдності.

На святі міський голова Іван Коруд, заступник голови РДА Віктор Пальоний, заступник голови районної ради Ірина Михайлевська привітали всіх з Днем Соборності та поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка. Святий отець провів молебень за єдність та процвітання незалежної України.

Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року стало історичним актом об’єднання українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього державотворення. Акт злуки увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі. Соборність України означає духовну згуртованість усіх громадян, незалежно від їхньої національності та регіону проживання. Національна єдність – життєво необхідна цінність та обов’язкова передумова ефективного спротиву зовнішньої агресії. Незалежність і соборність – запорука успішного розвитку української державності, вагомий чинник недопущення повторення злочинів тоталітарних режимів.  Сьогодні в районі операції об’єднаних сил бійці так само, як і їхні прадіди 100років тому, відстоюють незалежність і соборність України. Крим та тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей – це Україна, на їхніх землях обов’язково буде відновлено український суверенітет.

22 січня – п’яті роковини загибелі активістів Євромайдану, Героїв України (посмертно) С.Нагояна та М.Жизневського.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=