Ранні овочі та чим небезпечні нітрати ?

Нітрат – сіль або ефір азотної кислоти, який застосовують в якості добрива та у виробництві. Вони забезпечують ріст рослин, але завелика їх кількість, яка накопичується в овочах, а потім потрапляє в організм людини, шкодить здоров’ю.
Вміст нітратів у ранніх овочах в 2-3 рази більший, ніж в овочах, які вирощують у звичний для них період.
Але  все залежить від технології вирощування і погодних умов. “Якщо замало сонця і забагато азотних добрив, то навіть звичайні овочі можуть бути з високим вмістом нітратів”. Овочі, які вирощують у закритому ґрунті (парниках, теплицях), містять більше нітратів, бо інша технологія вирощування. І вимоги до них інші.

Овруцьке  районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області радить споживачам купувати продукти харчування лише в офіційній торгівельній мережі (ринки, магазини), де створені належні умови для реалізації продукції,та  це може гарантувати безпеку харчових продуктів, а також надасть можливість у разі виникнення будь-яких негараздів подати у судові органи позов на відшкодування завданих збитків або шкоди здоров’ю.

Відділ безпечності харчових продуктів  та ветеринарної медицини   радить покупцям вимагати у продавців якісні посвідчення та інші документи, які гарантують безпеку та якість продукції.

Начальник відділу безпечності харчових
продуктів та ветеринарної медицини
Овруцького  районного управління
ГУ  Держпродспоживслужби в Житомирській області
Леонід Невмержицький

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=