ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

Щорічно з 24 по 30 квітня Всесвітня організація охорони здоров’я проводить Всесвітній тиждень імунізації,  який в 2019 році проходитиме під гаслом «Захистимося разом: #вакцини працюють!» Головною метою кампанії цього року є підвищення обізнаності населення про важливість повноцінної імунізації протягом усього життя, а також про необхідність усунення прогалин у вакцинації.

        Вакцинація захищає життя, попереджає захворювання, є міцним фундаментом для здоров’я і благополуччя протягом всього життя.

Існує розповсюджений міф, що щеплення роблять  лише у дитячому віці. Насправді імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин — ревакцинація. Так само дорослим обов’язково треба вакцинуватись проти окремих хвороб, якщо вони не отримали захист від них у дитинстві.    В Україні імунопрофілактика входить в перелік послуг , які надаються сімейним лікарем  . Тому відвідування сімейного лікаря – момент перевірити, чи є у вас всі необхідні щеплення .
На сьогодні  можемо зробити так, щоб щепленнями були охоплені ті, хто цього найбільше потребує. Всі необхідні вакцини для проведення обов’язкових щеплень , затверджених національним Календарем профілактичних щеплень  є в наявності у всіх лікарських амбулаторіях  КНП «Овруцький ЦПМСД» .   Як результат проведення профілактичних щеплень , в районі захворюваність на кір не набирає поширення , як по більшості регіонів України. Це заслуга не тільки медичних працівників району ,а в першу чергу батьків дітей , які з відповідальністю відносяться до здоров’я своїх дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=