Овруцька громада вшановувала подвиг Героїв ліквідаторів аварії на ЧАЕС

 

Весь український народ складає шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки, щоб ми жили у квітучій країні, де лунає дитячий сміх.

17 квітня 2019 року в районному будинку культури відбулись заходи до 33-річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Слова пошани ліквідаторам аварії висловили Народний депутат України Володимир Арешонков, голова Овруцької міської ради Іван Коруд, голова Словечанської сільської ради Володимир Трикиша, голова райдержадміністрації Юрій Дивинський, голова районної ради Віталій Китиця, керівники громадських організацій. Всі присутні мали змогу переглянути кадри тих жахливих подій у відеофільмі. Редчиць Ніна Василівна, ліквідатор, колишній секретар Липсько-Романівської сільської ради розповіла, як люди переживали цю трагедію в її рідному селі, і як після вибуху проводилась евакуація.

За активну участь у заходах по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, мужність і героїзм та з нагоди 33-ї річниці ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Грамотами, Подяками та грошовими винагородами міський голова нагородив 232 ліквідатори та вдів померлих ліквідаторів Кирданівського, Черепинського, Покалівського, Піщаницького, Хлуплянського, Шоломківського, Бондарівського, Норинського, Зарічанського старостинських округів та частково м.Овруч. Народний депутат України Володимир Юрійович подякував ліквідаторам району та нагородив Грамотами і грошовими винагородами. В минулому році міською радою вшановано 119 ліквідаторів  Гошівського, Великофоснянського, Раківщинського, Невгодівського, Піддруднянського, Великочернігівського, Великохайчанського старостинських округів.

Спонсорами нагородження виступили : ТОВ ВП «Полісся» Левківський В.М., ТОВ «Бальзак» Комар А.М., Овруцька ПМК-157  Невмержицький Ф.М., ТОВ «Благодійний Союз» Лістунов П.М., СТОВ «Бондарівське» Бортун І.В ,ТОВ «Великохайчанське» Прачук О.В., за що їм висловлюємо щиру подяку за небайдужість до ліквідаторів цієї страшної катастрофи та бажаємо здоров’я.

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС та всіх присутніх працівники культури порадували чудовим концертом, а військовослужбовці прикордонної служби пригостили смачною польовою кашею.

26 квітня у день 33-ї річниці аварії на ЧАЕС Овруцька громада вшановувала подвиг Героїв, які врятували мільйони людей  відчайдушно ступивши у ядерне полум’я, які принесли у жертву невидимому вбивці власні життя та здоров’я. Серед тих, хто першим ступив у пекельне полум’я був наш земляк Ігор Ващук.

Депутати та виконавчий комітет міської ради висловлюють слова пошани та вдячності всім ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Щиро бажають всім міцного здоров’я, життєвої енергії, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Міський голова                                                                          І.Я.Коруд

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=