Рішення №550 виконкому міської ради “Про підготовку та святкування у громаді Дня пам’яті та примирення”

У К Р А Ї Н А

Овруцька міська рада Житомирської області

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

від  24.04.2019 року           № 550

Про підготовку та святкування

у громаді Дня пам’яті та примирення

Враховуючи велике історичне значення Перемоги над нацизмом у Європі, з метою вшанування ветеранів Другої світової війни та поліпшення їх соціального захисту, керуючись ст. 38 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити план заходів щодо підготовки та святкування у громаді Дня пам’яті та примирення (додаток № 1).
  2. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

Міський голова                                                              І.Я. Коруд

Чичирко М.В.________     Рибинська Н.М..________          Косинська К.М.______

Д О Д А Т О К № 1

до рішення виконавчого комітету

VII скликання

від 24.04.2019 року № 550

П  Л  А  Н
заходів щодо підготовки та святкування у громаді

Дня пам’яті та примирення 08-09 травня 2019 року

№ п/п Назва заходів Термін виконання Виконавці
1 Привести в санітарний стан кладовища та пам’ятні знаки міста та населених пунктів старостинських округів До 07.05.19 р. КП «Овруч» Дуб А.І.

В.о. старост

2 Привести в належний санітарний стан пам’ятки присвячені подіям Другої світової війни До 07.05.19 р. В.о. старост старостинських округів міської ради
3 Провести обстеження матеріально-побутових умов проживання ветеранів Другої світової війни, партизанів. Надати при потребі допомогу З 25.04.19 року до 04.05.19 року Виконком міської ради, керівники підприємств, установ, організацій (за згодою), громадські організації (за згодою), Мойсеєнко Л.П., Савчук М.Б.
4 В ЗОШ громади та позашкільних закладах провести зустрічі з ветеранами війни та інші виховні заходи, присвячені цій даті До 08.05.19 року Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М., Овруцький професійний ліцей Степанчук М.С (за згодою)
5 Привітати ветеранів війни з Днем Перемоги листівками та через засоби масової інформації До 07.05.19 року Виконком міської ради Омелянчук Л.А.
6 Привести у належний стан закріплені пам’ятники, пам’ятні місця, братські могили, місця масових поховань загиблих у роки Другої світової війни, забезпечити покладання квітів (згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 13.03.2019 року № 516 «Про закріплення підприємств, установ, організацій за пам’ятниками, обелісками та меморіальними дошками з метою наведення санітарного стану до Дня пам’яті та примирення») До 06.05.19 року Керівники підприємств, установ, організацій міста (за списком)
7 Забезпечити участь ветеранів Другої світової війни, представників трудових колективів та учнів навчальних закладів в урочистих зборах до Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги 05.05.19 року Міська рада ветеранів Мойсеєнко Л.П., Спілка військових пенсіонерів Акулов Г.А. (за згодою), Овруцький професійний ліцей Степанчук М.С., (за згодою), виконком міської ради Савчук М.Б., Соболевський Й.Ф.
8 Просити представників релігійних громад Овруччини провести панахиди за загиблими воїнами у всіх храмах міста та громади. 08.05.19 року Овруцько-Коростенська єпархія,

Житомирсько-Овруцька єпархія ПЦУ

9 Привітати, відвідавши на дому, учасників бойових дій у Другій світовій війні 08.05.19 року Овруцький міський голова Коруд І.Я., Омелянчук Л.А., Міська організація ветеранів Мойсеєнко Л.П., ЦДЮТ Лобик С.А.
10 Провести майстер-класи з виготовлення квітки маку в артвітальні центральної районної бібліотеки та Овруцькому ЦДЮТ 08.05.19 року Овруцька ЦРБ Якимчук М.Ф., Овруцький ЦДЮТ Лобик С.А.
11 Провести вечір пам’яті в артвітальні центральної районної бібліотеки 08.05.19 року Овруцька ЦРБ Якимчук М.Ф.,
12 Провести серед учнів середніх та старших класів громади, ЦДЮТ та художньої школи конкурси на кращий вірш та кращий малюнок до Дня пам’яті та примирення До 08.05.19 року Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М., ЦДЮТ Лобик С.А., Кондратчук Т.В.
13 Організувати покладання корзин,  вінків, квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків 09.05.19р. Керівники підприємств, установ, організацій (за згодою), Овруцька міська рада ветеранів Мойсеєнко Л.П., Спілка військових пенсіонерів Акулов Г.А., (за згодою), виконком міської ради Чичирко М.В., Соболевський Й.Ф., Шерин М.В., Гаращук М.В., Нікончук М.А.,
14 Розробити сценарій мітингів до Дня пам’яті та примирення на військовому кладовищі та Соборній площі на військовому кладовищі до 09.05.19 р. Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М
15 Запалити на Соборній площі Вічний вогонь 09.05.19 р. Управління газового господарства Ващенко М.С.

(за згодою)

16 Організувати колону з воїнів інтернаціоналістів, ветеранів АТО та ветеранів Другої світової війни. 09.05.19 р. Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М, Міська рада ветеранів Мойсеєнко Л.П., Спілка військових пенсіонерів Акулов Г.А. (за згодою), військкомат Шкут О.М. (за згодою), виконком міської ради Чичирко М.В.
17 Забезпечити перекриття вулиць та супровід автотранспортом колони ветеранів під час їх проходження по вул. Т. Шевченка 09.05.19 р. Виконком міської ради

Савлук С.І.

18 Запросити керівників підприємств, установ і організацій міста прийняти участь у проведенні мітингу, присвяченому Дню Перемоги 09.05.19 р. Керівники підприємств, установ, організацій, населення міста

Виконком міської ради

Криволапчук Н.В.

19 Забезпечити музичний супровід заходів, присвячених святкуванню Дня Перемоги. 09.05.19 р. Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М
20 Провести в старостинських округах спільно з закладами освіти заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення 09.05.19 р. Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М.

Т.в.о. старост

21 Провести ремонтні роботи з відновлення пошкоджених пам’ятників Я.Налєпки-Рєпкіну в центральному парку та О.Сабурову в Парку партизанської слави з подальшою передачею в комунальну установу «Музей історії Овруччини» для розміщення в в експозиції під відкритим небом відповідно до рішень міської ради №1182 від 14.03.2019р. та № 1244 від 16.04.2019р.

 

До 06.05.19 р. Відділ з гуманітарних питань Сергійчук М.М.

КП «Водоканал» Латаш О.А.

КУ «Музей історії Овруччини» Чіпак Я.М.

Секретар виконкому                                                                        М.В. Чичирко



  Завантажити документ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=