Овруччина відзначила День Державного Прапора та День Незалежності.

День Державного Прапора та День Незалежності є основними державними національними святами України, адже прапор є невід’ємним символом будь-якої країни, а щодо незалежності – то український народ віками йшов до неї у своєму святому прагненні жити в вільній, незалежній країні, однак збулася ця мрія лише двадцять вісім років тому.

23 серпня, у переддень Дня Незалежності України, під час відзначення Дня Державного Прапора України в місті Овруч пройшло велике святкове дійство.

Відзначення свят розпочалося з покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків борців за незалежність України та загиблих учасників антитерористичної операції.

Відбулося урочисте відкриття відремонтованого інфекційного відділення КНП «Овруцька міська лікарня». Завітали на свято народний депутат України Володимир Арешонков, депутат обласної ради Олександр Павлушенко, Овруцький міський голова Іван Коруд, настоятель Свято-Макарієвського храму православної церкви України Олександр Дячук, митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон.

Заходи продовжились «Ходою гідності», в якій взяли участь військові, вчителі, медики, спортсмени, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Учасники ходи під звуки духового оркестру пройшли центральною площею міста до пам’ятника Тарасу Шевченку та поклали квіти в пам’ять одного з видатних діячів державотворення.

Під час святкового заходу було урочисто піднято прапор України. Закладено перший камінь у фундамент пам’ятника Героям АТО й освятив його отець Олександр настоятель Свято-Макарієвського храму православної церкви України.

«Будеш жити, Україно» – під  таким гаслом відбувся святковий концерт на сцені міського будинку культури. У вітальному слові до присутніх міський голова Іван Коруд зазначив: «Для кожного з нас Україна починається з рідної домівки, рідного краю. Проте незалежно від того, де ми живемо, ким працюємо – всіх українців об’єднала єдина держава, єдина любов до України, яка живе в наших серцях. Усе, чим багата Україна і наш Овруцький край, складається із щоденної праці, знань і талантів кожного з нас!». Вітали овручан і народний депутат України Володимир Арешонков, депутат обласної ради Олександр Павлушенко, митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон. А також висловили слова вдячності та поваги матерям сини, яких загинули під час виконання військових обов’язків у зоні проведення АТО. Всі присутні вшанували Героїв хвилиною мовчання.   Гостей свята безкоштовно пригощали святковою кашею.

24 серпня – День Незалежності України. У всіх храмах Овруцької громади пройшли молебні за Україну та її жителів. Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон та священники громади провели службу біля пам’ятника князю Володимиру.

На центральному стадіоні міста та на майданчику по вул. Степана Бандери відбулися спортивні заходи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=