Відбулися заходи до дня захисника України

З 12 по 14 жовтня в місті Овруч проходили заходи з нагоди відзначення Дня захисника України, Дня козацтва та величного храмового свята Покрови Пресвятої Богородиці. Заходи розпочались з відкритого засідання тимчасової комісії Овруцької міської ради з питань ветеранів АТО, ветеранів ООС та членів їх сімей на яке було запрошено голову громадської організації ветеранів АТО з Житомира та Любара. Після чого всі небайдужі поклали квіти до пам’ятників, меморіальних дошок та пам’ятних знаків борцям за єдність і незалежність України всіх поколінь.

На центральній площі міста відбулись змагання І-го міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), «Джура-Прикордонник», переможців нагороджено цінними призами.

В Овруцькій центральній бібліотеці ім.А.С.Малишка відбулася зустріч “Я – син і воїн своєї нації!», яка зібрала за круглим столом юнацтво та молодь міста і героїв сьогоднішнього дня – учасників АТО.

Учні з усією щирістю дитячої душі бажали захисникам України благополуччя і сил, здоров’я і щастя, мужності, стійкості, витримки. А ще з великою надією висловлювали переконання, що Мир – це Добро, а Добро завжди перемагає!

Також бібліотекарі підготували патріотичний квест, учасниками якого стали учні ОЗО «Овруцький ОЗСО І-ІІІ ст. №3″, ОЗО «Овруцький ОЗСО І-ІІІ ст. №4″ та Кирданівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Для перемоги учасникам довелося не лише швидко бігати, але й вирішувати задачі на логіку, ерудицію та знання історії нашого міста. Приємно було спостерігати з якою цікавістю та ентузіазмом учні відповідають на запитання, з якою енергією вони поспішають до наступних зупинок. І не приховати було справжню любов та непереборне відчуття патріотизму за рідну країну і її захисників, адже одним із завдань було покладання квітів до меморіальних дошок загиблим в АТО Овручанам!

Учні 2-Б класу ОЗО “Овруцька гімназія імені А. Малишка”(кл. керівник Ходачек О.А), як нащадки справжніх козаків, позмагалися у своїй силі кмітливості винахідливості, взявши участь у козацьких забавах дитячої бібліотеки. У змаганнях брали участь дві команди «Кмітливі козачата» та «Сміливі козачата». Вони перевіряли свою силу у таких конкурсах «Сильна рука», «Сильні духом», «Найспритніший» та інших. Перемогу отримали «Сміливі козачата» – дружно здолавши всі перешкоди та відшукали козацькі клейноди.

Під час святкового концерту міський голова Іван Коруд та Народний депутат України Володимир Арешонков  з повагою та шаною вітали всіх присутніх з Днем захисника України. Це свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність.  День захисника України – це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

За активну громадську позицію, відданість Батьківщині та українському народу, мужність та стійкість, проявлені при виконанні військових завдань було нагороджено військовослужбовців.

А всі присутні мали змогу не тільки насолодитись святковим концертом, а й посмакувати козацькою кашею.

З нагоди свята на центральному стадіоні пройшов футбольний матч 16-го туру РОС – Чемпіонату Житомирської області з футболу між командами ФК «Арсенал-ДЛГ» (м. Овруч) та ФК «Звягель» (м. Новоград-Волинський), змагання з волейболу, змагання з футболу фінал кубку «Захисника України».

Нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги, оптимізму та віри у прийдешній день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Розмір тексту-+=